مهدی فیروزان: به جای کتابخانه باید کتابخوان تولید کرد

انتقاد مدیرعامل شهر کتاب از وضع کتاب و نشر

مدیرعامل موسسه شهر کتاب ضمن انتقاد از شیوه تخصیص یارانه‌های دولتی در عرصه چاپ و نشر گفت: سال‌هاست به ارشاد می‌گویم کتابخوان تولید کنید، کتابخانه تولید نکنید.
کد خبر: ۴۸۹۹۸۶

مهدی فیروزان، مدیرعامل شهر کتاب در گفت‌و‌گو با مهر افزود: دولت در مقوله‌ای مانند بازار کتاب، اصلا نباید وارد حوزه فعالیت بازرگانی شود بلکه باید بازارسازی کند نه این که خودش در بازار حضور داشته باشد و به بازارگردانی مشغول شود.

فیروزان گفت: ظرفیت‌های زیادی در کشور ما وجود دارد؛ اگر ما بتوانیم این ظرفیت‌ها را کنار هم قرار دهیم و از مجموع اینها تولیداتی داشته باشیم، اثرش به مراتب بیشتر از فعالیت جداگانه و جزیره‌وار آنها خواهد بود.

وی افزود: حالِ بازار کتاب روز به روز در حال بدتر شدن است. یکی از دلایلش گرانی و دیگری هم این است که این بازار رقبای زیادی دارد. 15 سال پیش،‌ کامپیوتر، گیم یا این همه وسایل مختلف بازی و سرگرمی وجود نداشت که اوقات فراعت بچه‌ها را پر کند؛ یک اسباب بازی بود و یک کتاب. اما امروز این قدر تنوع ایجاد شده که از بازار کتاب کودک کاسته است. از طرف دیگر، تولید کتاب‌ها به حدی در تیراژ پایین صورت می‌گیرد که شما به‌راحتی نمی‌توانید کتاب انتخاب کنید.

انتقاد از یارانه‌های دولتی

فیروزان ادامه داد: فکر می‌کنم دولت‌ها اگر واقعا به سیاستگذاری، تحقیق و توسعه و بازاریابی بپردازند، به جای این که یارانه بدهند‌ تا تولید را بالا ببرند، باید یارانه بدهند تا تقاضا را بالا ببرند. عرضه هم به تبع آن افزایش می‌یابد.

مدیرعامل شهر کتاب گفت:‌ سال‌هاست که به مسئولان ارشاد می‌گویم از تشکل‌ها و NGO‌ها دعوت کنید تا با همفکری و پیشنهادمان باعث شویم که شما بروید و کتابخوان تولید کنید؛ کتابخانه تولید نکنید بلکه کتابخوان تولید کنید. اگر مطالعه‌کننده ایجاد کنید، مطالعه خود به خود ایجاد خواهد شد. بخش خصوصی وقتی ببیند کتاب‌هایش فروش دارد، برای چه از دولت یارانه بگیرد؟ در اخبار شنیده‌ام که رادیو و تلویزیون با همکاری مجمع ناشران انقلاب اسلامی در حال طراحی طرح‌ و نقشه‌هایی هستند که کتاب، درست به مردم معرفی شود و کتاب از طریق معرفی خوب، ایجاد انگیزه کند. اگر شرایط این گونه شود به نظرم همه ناشران کشور از این که یارانه دولتی نگیرند، استقبال کنند، ولی دولت هم هزینه‌هایی را خرج بازارسازی کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها