آخرین دوئل سارکوزی و اولاند برای ریاست جمهوری فرانسه

مردم فرانسه فردا برای دومین بار طی 3 هفته گذشته پای صندوق‌های رای می‌روند تا بین نیکلا سارکوزی، رئیس‌جمهور فعلی این کشور و فرانسوا اولاند سوسیالیست یکی را رهسپار کاخ الیزه کنند.
کد خبر: ۴۷۱۶۵۲

دور نخست انتخابات روز یکشنبه 22 آوریل (سوم اردیبهشت)‌ با حضور 80 درصدی مردم برگزار شد که برخی این آمار بالای مشارکت را انتقام مردم فرانسه از سارکوزی دانستند.

طی چند هفته اخیر نیز تمامی نظرسنجی‌ها حاکی از برتری اولاند بر سارکوزی بوده است. آخرین نظرسنجی‌های پیش از انتخابات ریاست جمهوری فرانسه نیز کاهش فاصله میان 2 نامزد حاضر را نشان می‌دهد؛ هرچند نامزد مخالف سارکوزی همچنان از بخت بیشتری برای پیروزی برخوردار است. به گزارش ایرنا، نظرسنجی موسسه بی‌وی‌ای نشان می‌دهد که فرانسوا اولاند، نامزد سوسیالیست، از پشتیبانی 5‌/‌52 درصدی رای‌دهندگان احتمالی برخوردار است و نیکلا سارکوزی تنها 5‌/‌47 درصد از آرا را در اختیار دارد. نظرسنجی موسسه سی‌اس‌ای هم از برتری 53 به 47 درصدی اولاند در میان رای‌دهندگان احتمالی حکایت دارد. هر دو نظرسنجی، روز پنجشنبه و از طریق تلفن انجام شده است.

سارکوزی که به دلیل وضعیت بد اقتصادی فرانسه، ناخرسندی بسیاری از مردم این کشور را برانگیخته، قول داده است روز یکشنبه (روز انتخابات) شگفتی بیافریند. وی که دیروز با رادیو اروپا ـ 1 سخن می‌گفت، تاکید کرد همه چیز به این بستگی خواهد داشت که مردم به خود زحمت دهند و پای صندوق‌های رای حاضر شوند.طی فاصله زمانی دور اول تا دور دوم انتخابات این دو نامزد به تبلیغات انتخاباتی خود ادامه داده‌اند. اما بی‌شک مهم‌ترین بخش این تبلیغات مربوط به مناظره تلویزیونی‌ای بود که روز پنجشنبه میان آنها برگزار شد.

گفته شده است یک‌سوم جمعیت ۶۳ میلیونی فرانسه این مناظره را تماشا کرده‌اند؛ رویدادی که از سوی روزنامه‌ها با عناوینی مثل آخرین دوئل و رویارویی پایانی توصیف شد. به گزارش ایسنا، مناظره 2 رقیب انتخابات ریاست‌جمهوری در فرانسه،‌ در حالی با اظهارات لفظی خشم‌آلود آنها همراه بود که هریک از این دو کاندیدا دیگری را به دروغگویی متهم می‌کرد، اما هیچ‌یک از نامزدها ضربه‌ای کاری به دیگری وارد نکرد و این مساله ممکن است به نفع اولاند، نامزد پیشتاز، تمام شود.

فرانسوا اولاند در این مناظره که به صورت زنده از چند شبکه تلویزیونی پخش می‌شد، درباره اتحاد ملی کشورش اظهار کرد: ما از یک دوره 5 ساله خارج می‌شویم؛ دوره‌ای که فرانسه در آن شاهد دوگانگی و تفرقه بوده است.

وی تاکید کرد که می‌خواهد به نیازمندان کمک کند؛ چرا که به گفته او، افراد ثروتمند در دوران سارکوزی مورد حمایت دولت بوده‌اند. اولاند، سارکوزی را متهم کرد مسوولیت مشکلات اقتصادی را نپذیرفته و در عوض آن را به بحران اقتصادی جهانی نسبت داده است. از سوی دیگر، سارکوزی نیز اعلام کرد فرانسه در تقابل با فضای بد اقتصادی، نسبت به سایر کشورهای اروپایی وضع بهتری داشته است. او گفت: کدام کشور همچون فرانسه است که از سال ۲۰۰۹ حتی یک‌چهارم از رکود جهانی را تجربه نکرده باشد؟ در چنین شرایطی، 5 نامزد از 8 نامزد ناکام انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در دور اول از اولاند اعلام حمایت کرده‌اند و مارین لوپن رهبر جبهه ملی فرانسه که دارای گرایش راست افراطی است و به طور طبیعی باید از سارکوزی در مرحله دوم حمایت می‌کرد، گفته است هوادارانش به هر نامزدی که دوست دارند رای بدهند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها