بر اساس این ماده، پس از ارسال سوال برای رئیس‌جمهور، کاهش یا افزایش امضاها ممکن نیست

سه ساعت بحث برای تصویب یک ماده طرح سوال از رئیس جمهور

بررسی جزئیات طرح دوفوریتی مجلس درخصوص اصلاح نحوه سوال از رئیس‌جمهور به دلیل کثرت پیشنهادهای نمایندگان، بعد از 3 ساعت بحث و بررسی به جلسه بعدی موکول شد.
کد خبر: ۴۶۸۲۶۸

به گزارش «جام‌جم»، نمایندگان ابتدا ماده 196 آیین‌نامه داخلی مجلس را مورد بررسی قرار دادند که بر این اساس مقرر شد پس از ارسال سوال یا سوالات برای رئیس‌جمهور از این طرح، امکان کاهش یا افزایش تعداد امضاها وجود نداشته باشد. تصمیم‌گیری در خصوص ماده 196 نیز با پیشنهادهای متعدد نمایندگان و نماینده دولت همراه بود که نهایتا با نظر نهایی مجلس مقرر شد براساس اصل 88 قانون اساسی، در صورتی که حداقل یک‌چهارم کل نمایندگان بخواهند درباره وظایف رئیس‌جمهور سوال کنند، باید سوال خود را به صورت صریح و روشن و مختصر همگی امضا کرده و آن را به رئیس‌جمهور تسلیم کنند.

بر این مبنا پس از یک هفته چنانچه هنوز حداقل یک‌چهارم کل نمایندگان مجلس از سوال خود منصرف نشده باشند، رئیس مجلس موظف است در اولین جلسه سوال یا سوالات آنان را قرائت و فورا آن را برای رئیس‌جمهور ارسال کند.

در ادامه نیز مصوب شد تعداد سوالات از رئیس‌جمهور نباید از 5 سوال بیشتر باشد. در جریان بررسی ماده 196 پیشنهادهای حذف زیادی مطرح شد که نهایتا هیچ‌کدام به تصویب نرسید.

ماده 197 و پیشنهادهای فراوان

در اصلاح ماده 197 آیین‌نامه داخلی که بیشترین زمان بررسی مجلس را به خود اختصاص داد، نمایندگان زیادی در جریان بررسی، پیشنهادهای متفاوتی را مطرح کردند که بعضا با مخالفت همکارانشان یا نماینده دولت همراه شد و نتوانست به تصویب برسد.

اصلاحیه ماده 197 آیین‌نامه، درخصوص مدت زمان سخنان رئیس‌جمهور و طراحان سوال و قانع شدن یا نشدن از پاسخ‌های رئیس قوه مجریه و نحوه استیضاح رئیس‌جمهور صحبت می‌کند. در این ماده همچنین درخصوص پاسخ رئیس‌جمهور به هریک از سوالات و قانع‌کننده بودن یا نبودن پاسخ‌ها و این‌که باید به صورت جداگانه رای‌گیری شود، صحبت شده است. در این ماده درباره پاسخ رئیس‌جمهور و قانع نشدن نمایندگان نیز آمده است که چنانچه اقدام رئیس‌جمهور، ناقض قانون یا استنکاف از آن باشد، سوال به قوه قضاییه ارسال شود. در این ماده آمده است، چنانچه تعداد سوالات ارسالی به قوه قضاییه در مورد سوالات رئیس‌جمهور به 6 عدد برسد، طرح استیضاح رئیس‌جمهور با رعایت اصل 89 قانون اساسی و مواد آیین‌نامه داخلی در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد.

بحث در مورد این مباحث بیش از 2 ساعت وقت مجلس را به خود اختصاص داد. ابتدا جمشید انصاری، نماینده زنجان با پیشنهادی خواستار حذف ارائه سوالات نمایندگان از رئیس‌جمهور به قوه قضاییه شد که این پیشنهاد با موافقت محمدرضا میرتاج‌الدینی، معاون پارلمانی دولت روبه‌رو شد و اعلام کرد ارائه سوالات به قوه قضاییه باعث می‌شود اهرم نظارتی مجلس تضعیف شود. نهایتا پس از رای‌گیری‌ این پیشنهاد به تصویب نرسید. در ادامه، ستار هدایت‌خواه نماینده بویراحمد، علی‌اکبر اولیا نماینده یزد و سیدحسین نقوی حسینی نماینده ورامین نیز به ارائه پیشنهادهای حذف یا جایگزین پرداختند که بعد از سخنان معاون پارلمانی رئیس‌جمهور و علی مطهری، نماینده تهران که به نمایندگی از طراحان این اصلاحیه سخن می‌گفت، هیچ‌کدام از این پیشنهادها به تصویب نرسید و بررسی ماده 197 به جلسه بعدی موکول شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها