درخواست پاکستان از چین برای مشارکت در خط لوله صلح

پاکستان خواستار مشارکت چین در ساخت خط لوله گازی ایران ـ پاکستان شد. به گزارش شانا و به نقل از پایگاه اینترنتی دیلی‌تایمز، یوسف‌رضا گیلانی، نخست‌وزیر پاکستان در نشست «بوآئو 2012 آسیا»، (بی‌اف‌ای) و دیدار با لی‌کی کی یانگ، معاون نخست‌وزیر چین با اعلام این مطلب افزود: کارگروه مشترک انرژی پاکستان ـ چین که بزودی برگزار خواهد شد، نقطه عطفی در روابط میان دو کشور به‌شمار می‌رود.
کد خبر: ۴۶۴۷۹۵

منابع آگاه اعلام کردند مقام‌های دو کشور درباره شرایط منطقه‌ای و جهانی از جمله خط لوله گازی ایران ـ پاکستان و پروژه‌های مربوط به برق گفت‌وگو کردند.گیلانی با بیان این که پاکستان به دنبال برقراری روابط خوب با همسایگان است، اظهار کرد، کشورش 1100 مگاوات برق از ایران وارد خواهد کرد.وی افزود: پاکستان هم اکنون با بحران انرژی روبه‌روست، ضمن آن که برق وارداتی از ایران، پاکستان را در غلبه بر بحران کمبود انرژی یاری خواهد کرد.پاکستان حدود 700 کیلومتر از خط لوله ایران ـ پاکستان را در مرزهای خود خواهد ساخت و ایران نیز 300 کیلومتر از این خط لوله را از ایرانشهر به مرزهای پاکستان در بندر چابهار مرتبط خواهد کرد.

طبق قرارداد، ایران از فروردین 1393 (2014 میلادی) روزانه 21 میلیون و 500 هزار متر مکعب و سالانه 8/7 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی به پاکستان صادر خواهد کرد. خط لوله صلح در ابتدا قرار بود گاز ایران را به پاکستان و هند برساند اما هند به دلیل برخی ملاحظات امنیتی هنوز حضور خود را در این پروژه قطعی نکرده است، این در حالی است که مقامات هندی بارها برضرورت تامین نیاز انرژی خود از ایران تاکید کرده اند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها