مطهری: این سوال و پاسخ‌ها نشان از وجود مردم‌سالاری واقعی است

پاسخ‌های رئیس‌جمهور به 10 پرسش مجلس

محمود احمدی‌نژاد ، رئیس‌جمهور کشورمان به 10 محور سوالات نمایندگان مجلس پاسخ داد. به گزارش خبرنگار جام‌جم، محمود احمدی‌نژاد روز گذشته با حضور در صحن علنی مجلس و با ادبیاتی که از سوی وی شوخی با نمایندگان عنوان شد به سوالات نمایندگان پاسخ داد.
کد خبر: ۴۶۳۴۱۴

پس از پاسخ‌های رئیس‌جمهور و خروج وی از مجلس، برخی نمایندگان انتقادات خود را به برخی پاسخ‌های رئیس‌جمهور بیان کردند. رئیس مجلس نیز در واکنش به تذکرات نمایندگان در اعتراض به اظهارات رئیس‌جمهور اعلام کرد مساله مهم این است که سوالی مطرح شده و رئیس‌جمهور پاسخ داد که این نمایانگر نظام دموکراتیک است.

رئیس مجلس گفت: بنده هم فکر می‌کنم بعضی حرف‌ها نباید زده می‌شد.

طرح سوال نشان از مردم‌سالاری است

طرح سوال از رئیس‌جمهور توسط علی مطهری نماینده تهران و یکی از طراحان سوال در 15 دقیقه مطرح شد.

علی مطهری با قرائت 8 محور از 10 محور سوالات ارائه شده از سوی 79 نماینده با اشاره به این‌که برای اولین بار در عمر نظام جمهوری اسلامی ایران موضوع طرح سوال از رئیس‌جمهور در مجلس هشتم مطرح شده، گفت: این نشان از مردم‌سالاری واقعی در جمهوری اسلامی است. وی با قدردانی از زحمات رئیس‌جمهور در زمینه موضوع هسته‌ای،‌مقاومت درباره اسرائیل و رسیدگی به مناطق محروم کشور، گفت: این پرسش برای نمایندگان ایجاد شد که چرا دولت در مواردی بر خلاف قانون عمل کرده است.

پس از آن رئیس‌جمهور با قرار گرفتن در پشت تریبون مجلس در کمتر از یک ساعت وقت خود به سوالات مطرح شده پاسخ داد. احمدی‌نژاد در جواب اولین سوال نمایندگان که مربوط به تسهیلات متروی تهران بود، این‌گونه پاسخ داد که مقرر شده‌بود دولت تا پایان سال 89 به صورت تسهیلات با رعایت قانون این پول را در اختیار شهرداری قرار بدهد خودش هم ضامن شود و خودش هم بازپرداخت کند، اما این ‌که این پول را از کجا بیاورد در این قانون مشخص نشده است. وی افزود: حساب ذخیره ارزی صفر است، دولت از کجا بیاورد؟ نمی‌توانستیم از محل بهداشت و درمان، عمران و آبادی و سایر بخش‌ها بودجه شهرداری را بدهیم. شما مشخص می‌کردید از کدام ردیف کم کنیم تا به بودجه شهرداری اضافه کنیم. رئیس‌جمهور وارد شدن مجلس به موضوع عدم پرداخت تسهیلات شهرداری تهران را خلاف اصل 75 قانون اساسی دانست و گفت: این بحث اصلا قابل طرح کردن در مجلس نیست چرا که محل آن مشخص نشده است بنابراین مجلس نمی‌تواند بر آن وارد شود و قابل اجرا نیست. رئیس‌جمهور تاکید کرد: شما به جای فشار به دولت بهتر است یک گزارشی از شهرداری تهیه می‌کردید که متوجه بشوید این منابع در کجاها خرج شده است. احمدی‌نژاد همچنین درباره اشتغال و رشد اقتصادی توضیح داد: در سال 89 بانک مرکزی رشد اقتصادی را 1/6 درصد و مرکز آمار 3/7 درصد اعلام کرد که با این نرخ رشد می‌توان یک میلیون و 600 هزار شغل ایجاد کرد، چرا نشود. رئیس‌جمهور افزود: تولیدات داخلی در سال 90 بیش از 82 درصد رشد داشته است، حالا چند بنگاه دچار مشکل شده‌اند که می‌توان مشکل آنان را برطرف کرد. وی با بیان این ‌که گرانی‌های اخیر ربطی به هدفمندی یارانه‌ها ندارد، گفت: علت این گرانی‌ها چیز دیگری است که به موقع‌اش آن را توضیح خواهم داد. احمدی‌نژاد تاکید کرد: هدفمندسازی یارانه‌ها را خود شما تصویب کردید و هیچ جای این قانون اسمی از رئیس‌جمهور نیست، حالا سوالش را از رئیس‌جمهور می‌پرسید؟

احمدی‌نژاد و استراحت!

رئیس‌جمهور در بخش دیگر از پاسخ به سوالات نمایندگان که در صحن علنی مجلس مطرح شد، در رابطه با خانه‌نشینی 11 روزه که مورد سوال نمایندگان قرار گرفته بود، گفت: این هم از آن حرف‌هاست. احمدی‌نژاد و خانه‌نشینی و استراحت؟ اکثر مردم می‌گویند کمی استراحت کن و به خودت برس. در این دو دولت یک روز هم کار تعطیل نشده و همه همکاران ما پیچ و مهره‌ای شده‌اند. رئیس‌جمهور اضافه کرد: این وصله‌ها به دولت نمی‌چسبد، اما بنده زندگی‌ام نشان می‌دهد که سعی کرده‌ام با عمل، بیان درست، ادبیات صحیح و منطقی از ولایت دفاع کنم.

وی درخصوص محور دیگر سوال مبنی بر اظهاراتش درخصوص در راس امور نبودن مجلس گفت: گفته‌اند چرا راجع به مجلس این حرف را زده‌ای؟ هدفت چه بوده؟ اگر دنبال نیت مایید مخلص همه شما هستیم، اما من با استدلال، نظری را دادم. شما هم با استدلال جواب بدهید. باید این حد از آزادی برای اظهارنظر باشد که با هم بحث بکنیم، اما فضای کشور دوستانه و بر مبنای همکاری است. رئیس‌جمهور در پاسخ به سوال دیگر سوال‌کنندگان مبنی بر تاخیر در تشکیل وزارت ورزش و جوانان و معرفی وزیر گفت: آخر سال است، می‌خواهم با هم یک مقدار صفا بکنیم. شما ببینید چه تصویب شده از تاریخ تصویب یعنی 12/10/89 سازمان‌های ملی جوانان و تربیت‌بدنی ادغام و به وزارت ورزش و جوانان تبدیل می‌شود، هزینه‌های آن هم از محل صرفه‌جویی تامین می‌گردد. خب گفته شده می‌گردد مگر ما جلوی آن را گرفته‌ایم. در تاریخ 30/10 چیزی به ما ابلاغ شده که 18 روز قبل ادغام شده است، مگر ما مانع گردیدن آن شده‌ایم. رئیس دولت گفت: یک جا اول می‌گویید شرح‌وظایف را بیاورید، بعد وزیر معرفی کنید. ما از چه تخلف کرده‌ایم.

به متکی ماموریت ندادم

وی در پاسخ به سوال دیگر نمایندگان در رابطه با عزل وزیر خارجه در ماموریت گفت: من از شما می‌پرسم چه کسی ماموریت داده؟ من داده‌ام؟! من چنین ماموریتی نداده‌ام. ما قصدی نداشتیم، این اختیارات رئیس‌جمهور است و آیا می‌توان از اختیارات رئیس‌جمهور سوال کرد. می‌خواستیم یک تغییر و نوسازی در وزارت خارجه بشود. احمدی‌نژاد در پاسخ به سوال نهم که درخصوص عفاف و حجاب است، گفت: ما چه گفته‌ایم؟ من چند حرف روشن دارم که خودمانی می‌گویم. چرا هر بار که پای فرهنگ به میان می‌آید، مردم را متهم می‌کنیم و شروع می‌کنیم به برخورد با مردم. در حالی که من گفته‌ام ملت ما متدین‌ترین و متمدن‌ترین مردم دنیاست و ملت ایران مومن است. همین ملت، من و شما را سر کار آورده ما می‌گوییم سخت نگیرید، حالا اگر به قول آقای مطهری کسی کار سازمان یافته و غیره انجام داد و خواست آسیب برساند، تکلیفش معلوم است و قوه قضاییه و وزارت اطلاعات کارشان را می‌کنند. این نیازی به برخورد عمومی ندارد. من می‌گویم با توده مردم باید با محبت رفتار شود. رئیس‌جمهور با بیان این‌که کار فرهنگی با برخورد و بگیر و ببند نمی‌شود، گفت: ما می‌گوییم به دختر و پسرها گیر سه‌پیچ ندهید. اینها بچه‌های خودمانند. شما به همین جوانان احترام بگذارید، ببینید چه کار می‌کنند. وی ادامه داد: یک مقدار شوخی بکنم. چطور می‌شود که 22 بهمن و انتخابات که در میان است، دوربین را می‌برید روی همه تیپ‌ها، اما به محض این‌که اینها تمام شد، یقه این تیپ‌ها را می‌گیرید این تناقض است و تناقض کار دست ما می‌دهد.

سوالات سختی نبود

وی همچنین در بخش دیگری به پاسخ سوال نمایندگان درباره مکتب ایرانی پرداخت و گفت: منظور از ایران، نژاد خاصی نیست. ایران گلستانی از اقوام مختلف است، افتخار می‌کنیم که ایرانی هستیم. وی تصریح کرد: در همین جا و با صدایی بلند اعلام می‌کنم که به ایران افتخار می‌کنم، البته شما هم دوستدار ایران هستید. دوستدار ایران بودن عین حزب‌اللهی بودن است. والله خدا هم ایران را دوست دارد. وی اظهار کرد: آیا می‌شود از مجلس نیز انتقاد کرد یا فقط مجلس باید انتقاد کند؟ به نظر شما، چه کسی پس از تایید شورای نگهبان، قانون خدمات کشوری را تغییر داد؟ آیا می‌توان براساس قانون عادی قانون اساسی را دور زد؟ نمی‌شود مصوبات دولت را به این راحتی لغو کرد. رئیس‌جمهور گفت: یک جمله می‌گویم عصبانی نشوید. در این مجلس بعضی از افراد با زدن چند تا شاستی فوق لیسانس شدند. وی همچنین خطاب به نمایندگان مجلس گفت: سوالاتی که مطرح کردید، سخت نبود و من شاگرد خوبی بودم و پاسخ دادم، البته به نظر می‌رسد طراح سوال از همان‌هایی بود که با شاستی فوق‌لیسانس شده است. رئیس‌جمهور افزود: انصاف داشته باشید حالا که می‌خواهید نمره دهید نمره بالایی بدهید چرا که من خوب پاسخ دادم و حتی اضافه هم نوشتم و اگر کمتر از 20 بدهید بی‌معرفتی و نامردی است.

واکنش به سخنان رئیس‌جمهور

رئیس‌جمهور پس از پایان سخنانش از پشت تریبون مجلس پایین آمد و بلافاصله صحن علنی را ترک کرد. بعد از این سخنان مجلس شاهد واکنش نمایندگان نسبت به اظهارات رئیس‌جمهور بود. تعدادی از نمایندگان شوخی‌های رئیس‌جمهور را توهین‌آمیز خواندند و با انتقاد از رفتار علی لاریجانی، با گلایه از وی اعلام کردند که وی باید در قبال این سخنان موضعگیری جدی می‌کرد. این نمایندگان در اعتراض به سخنان رئیس‌جمهور نسبت به مدرک تحصیلی فوق‌لیسانس (اشاره رئیس‌جمهور به قانون اصلاح انتخابات مبنی بر هر دوره نمایندگی معادل یک مقطع تحصیلی است) که با یک شاستی ایجاد می‌شود یا دور زدن قانون و ادبیات محاوره ای رئیس‌جمهور اعتراض کردند. علی لاریجانی حتی در پاسخ به تذکرات مشابه دیگر مبنی بر اظهارات رئیس‌جمهور در خصوص دور زدن قانون توسط مجلس این ادعا را حرف دقیقی ندانست و گفت: چنین تفسیری را قبول نداریم و شورای نگهبان تمام مصوبات مجلس را باید تایید کند. چون هر طرحی که تصویب می‌شود، قانون است.وی از نمایندگان خواست به متن آیین‌نامه مجلس برای سوال از رئیس‌جمهور دقت کنند و گفت: طبق قانون اساسی رئیس‌جمهور به سوالات شما پاسخ داد و آیین‌نامه هم دستور نداده که در پایان صحبت‌های رئیس‌جمهور رای‌گیری شود. شما هم از ما انتظار نداشته باشید که خلاف قانون اساسی و آیین‌نامه عمل کنیم.

پاسخ‌های رئیس‌جمهور قانع‌کننده بود

روح‌الله حسینیان از جمله نمایندگانی بود که اعلام کرد: هیچ‌یک از پاسخ‌های رئیس‌جمهور توهین‌آمیز نبود و این پاسخ‌ها برای من قانع‌کننده بود. وی افزود: طرح این سوال و پاسخ نشان‌ وجود دموکراسی کامل در ایران است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها