
اکنون که تکلیف صندوقهای رای مشخص شده و برخی پیروز و برخی ناکام میدان این کارزار شدهاند، میتوان بصراحت اعلام کرد، آنچه از انتخابات 12 اسفند به وضوح در جامعه به نمایش گذاشته شد تمایل ملت و قاطبه فعالان به تمکین نسبت به قانون و احترام به خواست و نظر مردم تحت هر شرایطی است. برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی پس از انتخابات پرچالش ریاست جمهوری سال 88، این پیام بزرگ را در داخل و خارج منعکس کرد که میدان رقابت سالم، فضایی است شایسته ایرانیان در 2 نقش انتخابکننده و انتخابشونده. بخصوص رایدهندگانی که با خلوص نیت در پای صندوقهای رای حاضر شدند و به منتخب خود رای دادند. در انتخابات نهمین دوره مجلس مشخص شد که حدود 150 کرسی مجلس دچار تغییرات اساسی شده و نمایندگان فعلی آن باید بهارستان را ترک کرده و جای خود را به منتخبان جدید مردم بسپارند. اما این سوال در اذهان وجود دارد، کسانی که نتوانستند در دوره نهم روی صندلیهای سبز بهارستان قرار گیرند تا چه اندازه به نتایج آرا و تصمیم ملت احترام خواهند گذاشت؟ و آیا ناکامماندگان از حضور در مجلس آینده باید راه قانونگریزی و جنجال سیاسی را پیش بگیرند یا با احترام به آرای عمومی سر تعظیم مقابل تصمیم ملت فرود آورند؟
رقابتها به رفاقت تبدیل شود
صمد فدایی، نماینده سنقر و کلیایی و عضو فراکسیون اقلیت مجلس که نتوانست در دوره نهم حاضر شود، در خصوص رعایت اخلاق، پس از برگزاری انتخابات به «جامجم» گفت: بحث اخلاق، قبل و بعد از انتخابات بر همه لازم بوده و هست. هر چند که عدهای قبل از انتخابات آن را رعایت نکردند. وی افزود: امروز که دیگر انتخابات تمام شده است و ما شاهد حضور حداکثری مردم در پای صندوقهای رای بودیم و آن را پشتوانهای برای نظام میدانیم، باید رقابتها را تبدیل به رفاقتها کنیم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: ما مطیع مردم هستیم و هر چه اراده آنان باشد باید اجرا شود.
وی با اشاره به این که رقابتها باعث مشارکت بالای مردم در انتخابات و داغ شدن تنور آن شد، افزود: قطعا هر کسی که توفیق حضور در مجلس نهم را پیدا میکند، کاری جز خدمت به مردم و اصلاح امور را در ذهن و فکرش ندارد.
همه قرار نیست برنده شوند
رضا رحیمینسب، نماینده خرمآباد و عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس نیز که نتوانسته به دوره آینده مجلس راه یابد، تاکید کرد که هر کسی منتخب مردم است قطعا وظیفه دارد که به مسوولیتهای بزرگی که بر عهدهاش گذاشته شده است، رسیدگی کند. وی با اشاره به این که بعد از انتخابات دیگر رقابتی وجود ندارد و همه باید دوست و یاور هم باشند، افزود: همه باید بدانند که چند نفر محدود وارد مجلس میشوند و قرار نیست همه نامزدها برنده شوند، چون این مردم هستند که انتخاب میکنند و حق با آنان است. نماینده خرمآباد از کاندیداهایی که رای نیاوردهاند،خواست که چنانچه گلایه و شکایتی دارند، آن را از مجاری قانونی پیگیری کنند.
برای رقیب پیروز دسته گل بردم
محمدرضا خباز، نماینده فعلی کاشمر که در دوره نهم نتوانسته است به مجلس راه یابد نیز در مورد رعایت اخلاق انتخاباتی از سوی شکستخوردگان گفت: پس از برگزاری انتخابات دوره نهم، من به عنوان یک کاندیدا سعی کردم پس از اعلام آرا بهرقیب برنده تبریک بگویم و حتی دسته گل هم برایش بردم. وی افزود: معتقدم پس از اعلام آرا نباید مسائل را کش داد، چون این مقامات هستند که باید در فاصله برگزاری انتخابات اجازه هیچگونه تخلفی را ندهند. خباز با اشاره به این که از نتایج آرای شهر کاشمر راضی است، اعلام کرد: به هر حال کسانی که نتوانستند به مجلس راه یابند باید به قانون احترام بگذارند.
پیروز میدان مردم هستند
اسدالله قرهخانی، نماینده علیآباد و عضو کمیسیون انرژی مجلس که وی نیز نتوانسته به دوره نهم راه یابد، در مورد رفتار کاندیداها پس از انتخابات گفت: شخصا پیروز میدان انتخابات را مردم میدانم. وی در خصوص رعایت اخلاق پس از انتخابات تاکید کرد: همه کاندیداها سرباز نظام هستند لذا باید به رای مردم احترام گذاشت تا شهد شیرین آرا به کام ملت تلخ نشود. قرهخانی با اشاره به این که سربازان نظام باید در هر جا و مکانی محافظ جمهوری اسلامی ایران باشند، تصریح کرد: قطعا دامنه خدمت در کشور گسترده است و در هر پست و جایگاهی میتوان به مردم خدمت کرد. حسینعلی شهریاری، نماینده فعلی زاهدان که به عنوان منتخب دوره نهم از همین شهر به مجلس خواهد آمد، در گفتوگو با «جامجم» برنده واقعی این انتخابات را رهبر انقلاب و مردم دانست و اعلام کرد در عین رقابت جدی بین کاندیداها، انتخابات در سلامت کامل برگزار شده است و بحمدالله تاکنون برندگان و بازندگان انتخابات اغلب رفتار قابل قبولی داشته و اخلاق سیاسی را در شکست و پیروزی رعایت کردهاند. حسن کامران، نماینده اصفهان و منتخب مردم این شهر در دوره نهم نیز با مثبت ارزیابی کردن حضور مردم از داوطلبانی که نتوانستهاند در مجلس آینده حاضر شوند، خواست مسیر قانون و تمکین به آن را هر چه بیشتر پیش بگیرند، چون این عین صواب و مطابق با مسوولیت شرکتکنندگان در انتخابات و مطابق با خواست رهبر معظم انقلاب و قانون است. سیدشریف حسینی، نماینده فعلی اهواز و منتخب مردم این شهر نیز در این باره گفت: انتخابات گرچه ممکن است با اشتباهاتی همراه باشد، اما این انتخابات کاملا سالم و بدون تخلف و خدشه وارد شدن به رای مردم برگزار شد.
نامزدهای راه نیافته به مجلس تسلیم رای مردم باشند
محمدنبی حبیبی، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی نیز به مهر گفت: نامزدهایی که به مجلس راه نیافتند، باید تسلیم رای مردم باشند و خود را برای انتخابات آینده آماده کنند. حبیبی با اشاره به نتایج انتخابات مجلس نهم و راه یافتن نامزدهایی به مجلس گفت: اولا نامزدهایی که نتوانستند به مجلس راه یابند، باید تسلیم رای مردم باشند و خود را برای انتخابات آینده آماده کنند، همچنین این نامزدها باید به منتخبان مردم تبریک بگویند. وی با اشاره به برگزاری دور دوم انتخابات افزود: بنده نفس رقابت را هیچ گاه مضر نمیدانم بههمین جهت نامزدهایی که به دور دوم انتخابات راه یافتند باید بدون تخریب، تهمت و خصومت و فقط بر اساس برنامه با مردم سخن بگویند تا بقیه کرسیها نیز بر اساس رای مردم مشخص شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
دکتر محمد اسحاقی، استاد دانشگاه تهران:
محمدرضا مهدوی در گفتوگو با «جامجم»: