ادامه تلاش‌های ناموفق برای بستن گوانتانامو

یازدهم ژوئیه (برابر با 21 دی‌ماه) دهمین سالگرد تاسیس زندان گوانتانامو است. از این رو بسیاری از فعالان حقوق بشر در آمریکا در اعتراض به ادامه فعالیت این زندان مقابل کاخ سفید تجمع کرده و خواستار بسته شدن این مرکز شدند.
کد خبر: ۴۵۱۵۴۳

به گزارش ایسنا، اعضای یک گروه حقوق بشری در اعتراض به شکنجه از روز یکشنبه و در لباس‌های نارنجی شبیه به زندانیان گوانتانامو مقابل کاخ سفید تجمع کرده‌اند و قرار است تا روز چهارشنبه در این مکان باقی بمانند. سازمان عفو بین‌الملل نیز اعلام کرده است مردم باید به منظور اعتراض به فعالیت زندان گوانتانامو در راهپیمایی روز چهارشنبه شرکت کنند. قرار است در این روز یک زنجیره حقوق بشر از مقابل کاخ سفید به سمت ساختمان کنگره آمریکا حرکت کند.

این گروه همچنین تظاهرات مشابهی را در شهرهای دیگر دنیا از جمله تورنتو، پاریس، بروکسل، لندن و برلین برگزار کرده است. سخنگوی این گروه در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه در این باره گفت: دولت آمریکا همچنان به بازداشت و حبس غیرقانونی افراد در سیاهچال‌های گوانتانامو ادامه می‌دهد. وی اضافه کرد که دولت به هیچ یک از قوانینی که خود آنها را تدوین کرده است عمل نمی‌کند. علاوه بر این مرکز حقوق اساسی در دهمین سال تاسیس گوانتانامو، خواستار دخالت کنگره آمریکا در این مساله شد. مدیر عامل این مرکز در سخنان خود از کنگره خواست با اختیارات خود هر چه سریع‌تر این زندان را تعطیل کند. وی معتقد است اغلب این زندانیان به دلایل نامعلوم و غیرقانونی بازداشت هستند و اتهامات علیه آنها ثابت نشده است. همچنین مخبر حقوق بشری سازمان مـــلـل از دولت واشنگتن خواست تلاش‌های خود را بیشتر کرده و برای همه زندانیان گوانتانامو امکان حضور در یک دادگاه مدنی را فراهم کند. این مقام حقوق بشری گفت: گوانتانامو با تمام برداشت‌ها و استنباط‌های حقوق بشری ما مغایر است.

از سوی دیگر، جی کارنی، سخنگوی باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا با اشاره به زندان گوانتانامو و وعده‌های انتخاباتی اوباما برای بستن این زندان گفت: با وجود شکست تلاش‌هایی که تاکنون برای بستن زندان گوانتانامو صورت گرفته، رئیس‌جمهوری آمریکا همچنان تلاش می‌کند وعده انتخاباتی خود را عملی کند. کارنی افزود: اوباما در حال حاضر نیز مانند سال 2008 و زمانی که برای رقابت‌های انتخاباتی‌اش تلاش می‌کرد، برای بستن زندان گوانتانامو مصمم است.

10 سال پیش هنگامی که زندانیان وارد پایگاه دریایی آمریکا در گوانتانامو شدند، دونالد رامسفلد، وزیر دفاع وقت آمریکا این زندان را «بدترین بدترین‌ها» توصیف کرد. بیشتر 779 مردی که در زندان گوانتانامو محبوس هستند، آزاد و یا به مکان‌های دیگر منتقل شدند، اما مشکلات مربوط به مواجهه با زندانیانی که همچنان در این زندان به سر می‌برند به قوت خود باقی است. 598 زندانی به کشورهای دیگر منتقل شده‌اند. بر پایه اعلام وزارت دفاع آمریکا، 25 درصد زندانیانی که آزاد شده‌اند، پس از آزادی «بار دیگر در فعالیت‌های تروریستی یا شورشی شرکت داشته‌اند یا مظنون به انجام چنین فعالیت‌هایی هستند.» از میان این افراد 13 نفر کشته شدند، 45 نفر در زندان به سر می‌برند و 83 نفر نیز هنوز دستگیر نشده‌اند. به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، در حال حاضر 171 نفر بدون هیچ اتهام مشخص یا محاکمه عادلانه‌‌ای در این زندان محبوس هستند. همچنین در این گزارش آمده است که تعداد زیادی از این زندانیان جان خود را در سیاهچال‌های گوانتانامو از دست داده‌اند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها