انتخابات میان دوره ای انگلیس و شکست حزب حاکم کارگر در شهر لستر
جام جم آنلاین: رای دهندگان در حوزه انتخاباتی شهر لستر به دلیل دلسردی از عملکرد دولت تونی بلردر قبال عراق ، علیه حزب کارگر رای داده اند.
کد خبر: ۴۴۶۲۴
حزب حاکم کارگر با شکست در حوزه انتخاباتی شهر لستر ، که در نیم قرن گذشته تقریبا همواره به این حزب رای داده است ، کرسی این حوزه را در پارلمان از دست داد و به حزب لیبرال دموکرات واگذار کرد.
چارلز کندی ، نماینده حزب لیبرال دموکرات ، سومین حزب مهم این کشور ، که قویا با جنگ علیه عراق مخالف بوده ، توانست با کسب سیزده هزار رای در این حوزه انتخاباتی نمایندگی لستر جنوبی را در پارلمان از آن خود کند.
در یک انتخابات میان دوره ای دیگر ، که در شهر برمینگهام برگزار شد ، تعداد آرا حزب کارگر از اکثریت یازده هزار به 460 رای کاهش داشت و حزب لیبرال دموکرات با تفاوتی کم بعد از حزب کارگر در رده دوم قرار گرفت.
جان دویت ، گزارشگر بی بی سی در امور سیاسی ، می گوید حزب کارگر در انتخابات سراسری قبلی توانست در این دو حوزه انتخاباتی ، که گروه های بزرگی از آسیایی تبارها در آن ساکن هستند و معمولا حامی این حزب قلمداد می شوند ، به پیروزی های آسانی دست یابد.
این گزارشگر می گوید لیبرال دموکرات ها در مبارزات انتخاباتی همچنان بر مخالفت خود با جنگ با عراق تاکید داشتند و انتشار گزارش «لرد باتلر» را که در آن از دولت به دلیل نحوه استفاده از اطلاعات در مورد عراق - پیش از آغاز جنگ - انتقاد شده است ، دلیل کاهش اعتبار نخست وزیر می دانند.
در همین حال ، سخنگویان حزب کارگر اذعان کرده اند که رای دهندگان در انتخابات میان دوره ای پارلمان این کشور به دلیل عملکرد دولت در قبال عراق از حزب کارگر روی گردان شده اند اما آنان گفتند که حزب محافظه کار ، حزب اصلی مخالف دولت نیز در این انتخابات موفقیت چندانی نداشته است.