پاکستان در روابط با آمریکا و ناتو بازنگری می‌کند

کمیته دفاعی کابینه پاکستان در واکنش به حمله بالگردهای ناتو به 2 پست مرزی که باعث کشته‌شدن 28سرباز این کشور شد، از تصمیم پاکستان برای بازنگری کامل در روابط خود با آمریکا و ناتو خبر داد. به گزارش ایرنا، کمیته دفاعی کابینه پاکستان در جلسه اضطراری شنبه شب خود در اسلام‌آباد تصمیم گرفت تا در روابط نظامی، سیاسی، دیپلماتیک و اطلاعاتی خود با آمریکا و ناتو تجدیدنظر کند. در این جلسه ضمن دفاع از حق حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی کشور، تصمیم گرفته شد که مسیرهای تدارکاتی ناتو به افغانستان بسته شده و آمریکا نیز پایگاه هوایی شمسی را تا 15 روز دیگر تخلیه کند. آمریکایی‌ها از این پایگاه برای به پرواز درآوردن هواپیماهای بدون سرنشین خود استفاده می‌کردند.
کد خبر: ۴۴۳۱۷۶

در این جلسه که به ریاست یوسف‌رضا گیلانی، نخست‌وزیر پاکستان و با حضور وزرای فدرال، رئیس ستاد مشترک ارتش، فرماندهان نظامی و اعضای دیگر کمیته دفاعی کابینه برگزار شد، حمله بالگردهای ناتو به این پست ایست و بازرسی بشدت محکوم و با بازماندگان قربانیان این حادثه نیز ابراز همدردی شد. هیات دولت در این جلسه خاطرنشان کرد که پاکستان در اعتراضات خود به آمریکا و ناتو، خط قرمزها را به آنها یادآور شده و هشدار داده که این خط قرمزها جزو لازم همکاری با پاکستان بوده است. در این جلسه تصمیم گرفته شد تا واکنش مناسبی به این اقدام ناتو داده شود. در مقابل واکنش مقامات اسلام‌آباد، مقامات واشنگتن تنها به ابراز همدردی با خانواده‌های این قربانیان و تحقیق در مورد این حادثه بسنده کرده‌اند.

این در حالی است که برخی منابع خبری اعلام کردند بعد از برگزاری اجلاس ویژه کمیته دفاعی به ریاست نخست‌وزیر، بیشتر اعضای این نشست از جمله مقامات عالی‌رتبه ارتش خواهان عدم شرکت پاکستان در کنفرانس بن2 بودند که دوشنبه هفته آینده در آلمان برگزار می‌شود.

کابینه پاکستان نیز بر شرکت نکردن پاکستان در این کنفرانس در اعتراض به حمله ناتو به پست مرزی این کشور تاکید دارد. کارشناسان بر این باورند که اگر پاکستان در کنفرانس بن شرکت نکند تلاش آمریکا برای مذاکره با طالبان که یکی از اهداف این کنفرانس است، بی‌نتیجه خواهد بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها