شماره 1820، سامانه سازمان آموزش و پرورش تهران وظیفه ثبت و رسیدگی به شکایات مردمی را به عهده دارد

دریافت پول از اولیا برای هوشمندسازی مدارس، ممنوع

مدیرکل ارزیابی عملکرد سازمان آموزش و پرورش شهر تهران گفت: اخذ هرگونه وجه نقد از اولیا برای هوشمندسازی و خرید تجهیزات مدارس ممنوع است و با مدارس متخلف برخورد می‌شود. جواد مرتضی‌زاده در گفت‌ وگو با ایسنا افزود: سازمان آموزش و پرورش شهر تهران در حال آماده‌سازی و تدوین بخشنامه‌ای است تا بر اساس آن از اخذ هرگونه وجوه نقدی از خانواده‌ها برای هوشمندسازی یا خرید تجهیزات برای مدارس جلوگیری کند.
کد خبر: ۴۴۳۱۶۳

وی افزود: این بخشنامه بزودی به تمامی مناطق و مدارس ابلاغ می‌شود تا علاوه بر پشتوانه قانونی این ابلاغیه در صورت مشاهده چنین تخلفی با مدیران و مدارس متخلف برخورد شود.

مرتضی‌زاده گفت: هوشمندسازی و خرید تجهیزات مدارس، اعتبار ویژه‌ای در ردیف‌های اعتباری آموزش و پرورش دارد که پس از تعیین نیاز مناطق و مدارس در اختیار آنها قرار خواهد گرفت، لذا مدارس حق دریافت وجه اجباری از خانواده‌ها را تحت عنوان کمک به هوشمندسازی یا خرید تجهیزات ندارند. به گفته وی، براساس بخشنامه آموزش و پرورش دریافت هرگونه وجه اجباری از والدین و خانواده‌های دانش‌آموزان تحت عنوان کمک به هوشمندسازی مدارس یا خرید تجهیزات ممنوع بوده و با مدارس متخلف برابر قانون برخورد می‌شود.

مدیرکل ارزیابی و عملکرد سازمان آموزش‌ و پرورش شهر تهران تصریح کرد: چنانچه مدارسی اقدام به اخذ وجهی در چنین قالبی کرده باشند، آموزش و پرورش شهر تهران تا زمان استرداد وجوه به خانواده‌ها و خارج شدن مبالغ اخذ شده از حساب مدرسه این موضوع را پیگیری خواهد کرد.

وی گفت: متاسفانه بیشترین فراوانی شکایت‌ها به آموزش و پرورش در خصوص شیوه اخذ وجه در مدارس است و باوجود این‌که برخی اولیا تمایل به کمک به مدرسه دارند، اما به علت اجباری بودن کمک‌های مردمی همواره این موضوع به عنوان یکی از موارد شکایت‌ها از مدارس محسوب می‌شود.

تخلفات را به 1820 خبر دهید

به گفته مرتضی‌زاده، بیشترین شکایت‌های مردمی از مدارس مربوط به مناطق مرکزی شهر تهران است.

وی همچنین با اشاره به گزارش سامانه 1820 سازمان آموزش و پرورش شهر تهران که سامانه ثبت و رسیدگی به شکایات مردمی است، گفت: در آبان‌ماه امسال ، 1800 تماس در این سامانه ثبت شده که از این تعداد 350 مورد درخصوص شکایت‌های مربوط به اخذ وجه بوده است.

مرتضی‌زاده بیان کرد: همچنین از کل تماس‌های ثبت شده 370 مورد در خصوص تعطیلی مدارس در روزهای برفی و بارانی، 183 مورد در خصوص حذف غیرحضوری دوره پیش‌دانشگاهی،200 الی 300 مورد تماس درباره مسائل داخلی معلمان، 29 مورد در مورد تنبیه بدنی و 20 مورد نیز در خصوص مسائل بهداشتی و سرویس‌های بهداشتی و بوفه مدارس بوده است. مدیرکل ارزیابی عملکرد سازمان آموزش و پرورش تهران گفت: 29 مورد شکایتی که درخصوص تنبیه بدنی دانش‌آموزان به آموزش و پرورش گزارش شده مربوط به مدارس مناطق جنوب تهران بوده است.

وی تاکید کرد: خانواده‌ها هر گونه تخلف مدارس و مدیران را در این خصوص به آموزش و پرورش منطقه یا سامانه 1820 اطلاع دهند.

واریز سرانه 4 میلیارد تومانی مدارس تهران

از سوی دیگر، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران از واریز سرانه 4 میلیارد تومانی مدارس شهر تهران در طول آذرماه خبر داد و گفت: با مصوبه هیات دولت، تعرفه آب، برق، گاز و گازوئیل مدارس 50 درصد کاهش یافته است.

سیدعلی یزدیخواه در حاشیه مراسم زنگ «احیای امر به معروف و نهی از منکر» که در دبیرستان البرز برگزار شد، با اشاره به هدفمندشدن سرانه مدارس و اختصاص سرانه بیشتر به مدارسی که نیازهای بیشتری دارند، اظهار کرد: اعتبار سرانه مدارس تأمین شده است اما هنوز این مبالغ را واریز نکرده‌ایم.

وی با بیان این‌که به مدارسی که به نقطه بحرانی برسند کمک می‌کنیم، ادامه داد: حدود 4 میلیارد تومان به عنوان سرانه در آذرماه به حساب مدارس تهران واریز می‌شود و اگر برخی مدارس امکانات کمتری داشته باشند، سرانه بیشتری به آنها تعلق می‌گیرد.

یزدیخواه درباره مشکل برخی مدارس برای پرداخت هزینه سوخت، با اشاره به کاهش 50 درصدی تعرفه آب، برق، گاز، نفت سفید و گازوئیل مدارس با مصوبه هیات دولت گفت: روز گذشته با مدیر شرکت گاز استان تهران در رابطه با اصلاح فیش‌های گاز مدارس مذاکره داشتیم که بر این اساس، مبالغی که مدارس تهران از اول فروردین 90 پرداخت کرده‌اند، در محاسبات شرکت گاز لحاظ می‌شود و در قالب تخفیف هزینه گاز مصرفی در فیش‌های ماه‌های بعد اعمال می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران از آمادگی ادارات نواحی و مناطق برای پرداخت فیش‌های سوخت مدارس در صورت ناتوانی مدرسه خبر داد و عنوان کرد: در پرداخت فیش سوخت مدارس محدودیت ایجاد نمی‌کنیم و با سنجیدن توان مدرسه و تست شماره حساب بانکی آن، فیش‌ها را می‌پردازیم.

وی تصریح کرد: مدارس برای فیش‌های آب و برق و گاز مجاز به دریافت پول از اولیای دانش‌آموزان نیستند و اگر مشکلی در این رابطه برای اولیا یا مدیران مدارس پیش بیاید، از طریق سامانه تلفنی 1820 اعلام کنند تا پیگیری کنیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها