آی‌پاد 10 ساله شد

10 سال پیش در آبان سال 1380، استیو جابز بنیانگذار و مغز متفکر اپل در کنفرانسی با در دست گرفتن یک گجت کوچک که فقط کمی بزرگ‌تر از یک قوطی کبریت بود روی صحنه رفت و جدیدترین ایده و محصول شرکتش را که آی‌پاد می‌نامید، معرفی کرد.
کد خبر: ۴۳۹۷۳۳

ابزاری که تحولی بزرگ در دنیای پخش فایل‌های فشرده موزیک یا mp3 پلیرها ایجاد کرد. این محصول جرقه‌ای شد تا اپل راه بزرگی را در پیش بگیرد.

تا آن زمان دستگاه‌های پخش موزیک، حجم کمی از موسیقی را در خود جای می‌دادند و از نظر طول عمر باتری هم عملکرد ضعیفی داشتند.

از سوی دیگر با کلی دکمه و منوهای پیچیده باعث دلسردی بسیاری از دوستداران موسیقی شده بودند. اما شرکت اپل که مهندسی و هنر را با هم ترکیب کرده بود، با اعتقاد به زیبایی در عین سادگی، دستگاه پخش موزیک همراه را دوباره از نو خلق کرد.

آی‌پاد در عین سادگی آنچه را دوستداران موسیقی لازم داشتند به آنها هدیه می‌کرد. یک دستگاه کوچک با امکان ذخیره‌سازی 1000 آهنگ و یک باتری با امکان 10 ساعت گوش دادن به موزیک.

این‌گونه شد که گوش دادن به موزیک همه‌گیر و به یک اپیدمی تبدیل شد. اما داشتن آی‌پاد در آن روزگاران حدود 400 هزار تومان هزینه بر می‌داشت که نسبت به سایر دستگاه‌های mp3 پلیر موجود در بازار بسیار گران بود، اما با این وصف آی‌پاد سریعاً مورد توجه بسیاری قرار گرفت و در اعتبار برند اپل سهم بسزایی ایفا کرد.

طبق آمار ارائه شده توسط تیم کوک، مدیر کنونی اپل در کنفرانس این شرکت در سال 2011 که آیفون 4s هم در آن معرفی شد، این شرکت تاکنون بیش از 300 میلیون دستگاه‌ آی‌پاد فروخته و به تنهایی 77 درصد سهم بازار دستگاه‌های پرتابل پخش موسیقی را در اختیار دارد. طبق همین آمار در یک سال گذشته فروش 45 میلیون دستگاه‌ آی‌پاد به تنهایی 8 درصد درآمد سالیانه اپل را تشکیل داده است.

شرکت اپل وقتی استقبال و اشتیاق فراوان خریداران برای داشتن آی‌پاد را دید درصدد ارائه نسخه‌ها و نسل‌های جدیدتری از دستگاه پخش پرتابل موسیقی خود برآمد.

آنها با کار روی طراحی بهتر و امکانات بیشتر توفیق روزافزونی کسب نمودند به طوری که تاکنون 6 نسل از آی‌پاد کلاسیک به بازار آمده است.

آی‌پاد مینی، آی‌پاد شافل، آی‌پاد تاچ و آی‌پاد نانو از دیگر اعضای این خانواده پرسر و صدا هستند. اپل با ارائه ‌آی‌پاد کلاسیک که نسل اول دستگاه پخش قابل حمل موسیقی اپل بود و استقبال از آن، به فکر گرفتن نبض بازار موسیقی در دستان خود بود.

ایجاد فروشگاه اینترنتی فروش موسیقی آی تونز و ارائه نرم‌افزار آی تونز در راستای جذب افراد بیشتری به سوی آی‌پاد بود.

در سال 1382 میزان فروش آی‌پاد به رقم یک میلیون دستگاه رسید و 6 ماه بعد این رقم از 2 میلیون دستگاه نیز فراتر رفت.

در پایان سال 1383 اپل فروش ده میلیونی دستگاه موزیک پلیر خود را تجربه کرد. حالا کم‌کم واژه ‌آی‌پاد (Ipod) داشت معادل واژه mp3 player می‌شد و جای آن را می‌گرفت.

پس از ارائه نمونه اولیه ‌آی‌پاد کلاسیک در سال 1380 با شعار هزار موسیقی همراه خود داشته باشید!! یک سال طول کشید تا اپل نسل دوم آی‌پاد کلاسیک را با همان طراحی ساده و دکمه‌های کنترل دایره‌ای و صفحه نمایش کوچک با منوهای کشویی، اما با ظرفیت 2000 فایل موسیقی و البته 100 هزار تومان گران‌تر روانه بازار کند.

در سال بعد از آن اپل علاوه بر ارائه نسل سوم آی‌پاد کلاسیک،آی‌پاد مینی را هم به بازار فرستاد که کوچک‌تر و سبک‌تر از پدر کلاسیک خود بود.

در سال 1384 و در حالی که ‌آی‌پاد روز به روز محبوب‌تر می‌شد، شرکت اپل با ارائه نسخه جدید از این محصول که مجهز به صفحه نمایش رنگی بود بار دیگر هواداران خود را به وجد آورد.

در این سال امکان پخش ویدئویی نیز در آی‌پاد فراهم آمد. در همان سال آی‌پاد شافل متولد شد. این نمونه جدید تنها برای گوش دادن به موسیقی ساخته شده بود و صفحه نمایشی نداشت. به همین دلیل آی‌پاد شافل تنها کمی بیشتر از 12 گرم وزن داشت.

کم‌کم ظرفیت آی‌پاد کلاسیک به 60 هزار فایل موسیقی رسیده بود. حالا دیگر مشکل اصلی، پیدا کردن این همه موسیقی برای ذخیره روی آی‌پاد بود و از همین جا کار و کاسبی فروشگاه اینترنتی آی تیونز حسابی رونق گرفت. سپس اپل با معرفی آی‌پاد نانو که آمده بود تا جایگزین آی‌پاد مینی شود، قدمی دیگر به جلو برداشت.

آی‌پاد نانو با صفحه نمایشگر 1.5 اینچی و قابلیت پخش تصاویر به مراتب سبک‌تر از آی‌پاد کلاسیک بود و مدت زمان کارکرد باتری آن شگفتی هر کاربری را بر می‌انگیخت.

در سال‌های بعدی عضو جدیدی از خانواده ‌آی‌پاد معرفی شد که فراتر از یک دستگاه پخش موسیقی عمل می‌کرد. ‌ آی‌پاد تاچ تمام سرگرمی‌ها را یکجا به ارمغان آورده بود.

این آی‌پاد بسیار شبیه به گوشی هوشمند آیفون است و با دارا بودن پردازنده قوی، دوربین خوب برای تصویربرداری و فیلمبرداری و امکان پخش فایل‌های ویدئویی تعریفی جدید از ابزار سرگرمی همراه را به بشریت ارائه داد.

همه آنچه گفته شد نتیجه نگاه جدید مجموعه‌ای از انسان‌های خلاق به محصولی است که به نظر می‌رسید دیگر جایی برای خلاقیت و نوآوری در ساخت آن باقی نمانده است. شاید اگر روزی اپل مجددا اقدام به اختراع چرخ کند، دنیا جای بهتری برای ماشین سواری شود.

سیدمحمدرضا محمدی - جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها