در پی حمله به کاروان کمک‌رسان به غزه، حماس از جامعه بین‌المللی و اتحادیه عرب کمک خواست

تداوم راهزنی دریایی رژیم صهیونیستی

یک بار دیگر نیروی دریایی ارتش رژیم صهیونیستی درپی نزدیک شدن 2 کشتی ایرلندی و کانادایی کمک‌رسان به آب‌های نوار غزه به آنها حمله و هر دو کشتی را پس از توقیف به بندر اسدود منتقل کرد. پیش از این نیز نیروهای کماندویی رژیم صهیونیستی به ناوگان‌های آزادی 1 و 2 که حامل کمک‌های دارویی و غذایی به مردم تحت محاصره غزه بودند حمله کرده و اجازه ورود به آب‌های غزه را به آنان ندادند. این اقدامات تاکنون بازتابی جهانی داشته و موجب محکومیت راهزنی دریایی رژیم صهیونیستی در عرصه بین‌المللی شده است.
کد خبر: ۴۳۹۱۳۹

به گزارش فارس، نیروی دریایی رژیم صهیونیستی روز جمعه به دو کشتی امدادرسان به نوار غزه حمله کرد. این‌دو‌کشتی کانادایی و ایرلندی بوده و حامل کمک‌هایی برای مردم تحت محاصره نوار غزه بودند. تعدادی از خبرنگاران و فعالان حقوق بشر نیز در این کاروان حضور داشتند که به‌دستور فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی بازداشت شدند. کشتی ایرلندی «الحریه» و کشتی کانادایی «التحریر» حامل تجهیزات پزشکی و تعدادی که از فعالان حقوق بشر بودندکه از بعد از ظهر چهارشنبه بندر «فتیح» در جنوب غرب ترکیه را به مقصد نوار غزه ترک کرده بودند. کمپین «امواج آزادی برای غزه»‌ با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که 27 فعال صلح از استرالیا، کانادا، ایرلند، آمریکا، مصر و فلسطین همراه با این ناوگان کوچک بودند. این دو کشتی محموله‌ای به ارزش 3 هزار دلار با خود حمل می‌کردند. این حادثه درحالی اتفاق می‌افتد که روز گذشته و در آستانه فرا رسیدن عید قربان، منابع امنیتی مصر نیز اعلام کردند به دلایل امنیتی برای 6 روز متوالی گذرگاه رفح بسته خواهد بود. به گزارش ایسنا، یکی از مسوولان مصری در این خصوص گفت: گذرگاه رفح از روز جمعه و به منظور تعطیلی کارکنان این بخش به مدت 6 روز متوالی بسته شده و روز پنجشنبه (10 نوامبر) بازگشایی خواهد شد.

درخواست از جامعه بین‌المللی

اسماعیل هنیه، نخست‌وزیر دولت منتخب فلسطین در سخنانی ضمن محکوم کردن حمله «راهزنان رژیم صهیونیستی» به کشتی‌های امداد‌رسان کانادا و ایرلند، از جامعه جهانی خواست برای ممانعت از ادامه این راهزنی‌ها وارد عمل شود. به گزارش ایسنا، هنیه در دیدار با برخی از اعضای کاروان کوچک «‌امواج برای آزادی غزه »‌که بامداد روز جمعه وارد نوار غزه شدند، تاکید کرد: مقاومت حق قانونی ماست، لذا نه اسرائیل را به رسمیت می‌شناسیم و نه از یک‌وجب خاک فلسطین دست می‌کشیم، چرا که مقاومت یک گزینه استراتژیک برای باز پس‌ گرفتن سرزمین فلسطین و حقوق فلسطینی‌هاست. هنیه گفت: خوشبختانه به فضل الهی و کاروان‌های امداد‌رسان به غزه، محاصره این شهر وبالی بر گردن اسرائیل شده نه بر گردن فلسطین.

در همین رابطه جنبش حماس با صدور بیانیه‌ای از اتحادیه عرب خواست در واکنش به دزدی دریایی رژیم صهیونیستی علیه کشتی‌های امدادرسانی به نوار غزه، تلاش برای لغو محاصره غزه را در دستور کار خود قرار دهد. به گزارش فارس، جنبش حماس این اقدام را یک جنایت و نقض صریح قوانین و معاهدات بین‌المللی علیه آزادگان جهان و حامیان بین‌المللی صلح دانست. در این بیانیه آمده است که تداوم محاصره ظالمانه رژیم صهیونیستی و حملات این رژیم علیه کاروان‌های همبستگی با مردم غزه، بخشی از جنایت‌های این رژیم است که تاکنون نتوانسته است عزم و اراده فلسطینیان برای آزادسازی سرزمین و بازگشت به وطن خود را در هم بشکند و پس از این نیز موفق نخواهد شد.

استمرار یک راهزنی

اسرائیل پیش از این نیز کاروان‌های کمک‌رسانی به غزه را تحت تعقیب قرار داده و حتی در آب‌های بین‌المللی به آنها یورش برده است. کماندوهای اسرائیلی در 31 می 2010 به کاروان آزادی غزه در آب‌های بین‌المللی حمله کردند. در این حادثه 9 فعال ترک کشته شده و ده‌ها نفر دیگر نیز زخمی شدند. در پی این حادثه روابط آنکارا ـ تل‌آویو رو به تیرگی نهاد و رژیم صهیونیستی از عذرخواهی برای حمله به این کشتی حامل پرچم ترکیه سر باز زد. ترکیه گفته است روابط بین دو طرف تنها در صورت عذرخواهی تل‌آویو برای این حمله، پرداخت غرامت به خانواده‌های قربانیان و لغو تحریم دیرینه علیه نوار غزه به حالت عادی بازخواهد گشت.

تیرماه گذشته نیز ناوگان آزادی 2 که حامل 15 کشتی کمک‌های بشردوستانه از کشورهای مختلف اروپایی و فعالان یونانی بود و به همت شماری از سازمان‌ها ‌و گروه‌های حامی فلسطین و با هدف شکستن حصر غزه، از بنادر مختلف یونان و اروپا عازم شده بود، در نیمه راه به دلیل کارشکنی‌های اسرائیل متوقف ماند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها