6 مستند با موضوع طبیعت جلوی دوربین رفت

ماروتوازن طبیعت، جنگل خاکستر، نشاگرون، شیروان دره، تکیه معاون‌الملک و بازار سمنان مستندهایی هستند که مراحل مختلف تولید را در مراکز استانی سیما طی می‌کنند.
کد خبر: ۴۳۸۹۷۸

سفر پرماجرای مارها

مستند تلویزیونی مار و توازن طبیعت (نان و نیش) به کارگردانی و تهیه‌کنندگی سعید آقایی در صدا و سیمای مرکز خراسان شمالی کلید خورد.آقایی گفت: مستند مار و توازن طبیعت روایتگر مارگیری غیر حرفه‌ای است که به عنوان یکی از مشاغل موقت و غیر ثابت خود، اقدام به صید مار از طبیعت می‌کند و آنها را برای فروش به مشهد می‌برد اما در آخرین صید خود خریدار از دریافت مارهای او به دلیل منع قانونی اجتناب می‌کند و او را راهنمایی می‌کند تا خود مارها را به موسسه سرم‌سازی رازی برساند. مارگیر در آنجا از طریق مارگیر دیگری متوجه می‌شود که پس از سم‌گیری از مارها آنها را در کوره‌هایی می‌سوزانند. در این لحظه او اعتراض کرده و مارهای خود را مطالبه می‌نماید. در پایان شاهد رها سازی مارها توسط مارگیر در طبیعت هستیم.

مستندی درباره آتش‌سوزی جنگل

مستند «جنگل خاکستر» هم به کارگردانی محمدحسین صفری و تهیه‌کنندگی ناهید یزدی در صدا و سیمای مرکز گلستان تهیه و تولید می‌شود.

یزدی با بیان این‌که موضوع این مستند، آتش‌سوزی پارک ملی گلستان است گفت: در آذر 1389 طی آتش‌سوزی صورت گرفته در جنگل‌های گلستان، صحنه‌های مختلفی را توانستیم از این رویداد تصویربرداری کنیم.وی با اشاره به این‌که این مستند در جهت حفظ و احیای جنگل‌های هیرکانی شمال تولید شده است، گفت: مستند جنگل خاکستر به مدت 3 روز تصویربرداری شده و پس از مراحل تدوین، صداگذاری و موسیقی در حال حاضر آماده پخش است.

روایت زندگی زنان شالیکار

فیلم مستند «نشاگرون» نیز به کارگردانی و تهیه‌کنندگی سیمین فلاح‌زاده در مرکز طبرستان در دست تولید است. کارگردان مستند «نشاگرون» گفت: این مستند زندگی زنان روستایی بویژه شالیکاران را به تصویر می‌کشد.

سیمین فلاح‌زاده با اشاره به مراحل مختلف شالیکاری و زیبایی‌های بصری آن گفت: تصویربرداری این مستند در روستاهای اطراف ساری، قائم‌شهر و نکاء انجام شده است.

تهیه‌کننده و نویسنده این مستند افزود: این مستند روایتگر ندارد و داستان فیلم که در مورد فعالیت‌های روزمره چند زن روستایی شالیکار است از زبان آنها روایت می‌شود.

فیلمی درباره یک ژئوپارک

مجموعه مستند «شیروان دره» هم توسط سیمای مرکز اردبیل در دست تولید است.

کارگردان این مستند با اشاره به فضای بکر و زیبایی‌های طبیعی شیروان دره گفت: قرار گرفتن در دامنه قله سبلان و ویژگی‌های منحصر به فرد شیروان دره باعث شده است یونسکو اقدام به ثبت این منطقه به عنوان ژئوپارک کند.

بهزاد مولود که نویسندگی و تهیه‌کنندگی این مجموعه را نیز عهده‌دار است، گفت: این مجموعه مستندی گزارشی است که در آن همه ویژگی‌های زمین‌شناسی، گونه‌های گیاهی و جانوری و زندگی عشایر ساکن در منطقه شیروان دره بررسی می‌شود.وی افزود: تصویربرداری این مستند از اردیبهشت ماه امسال آغاز شده است که با توجه به ضرورت نمایش ویژگی‌های منطقه در چهار فصل کار تصویربرداری تا اسفند ماه امسال ادامه می‌یابد.

تکیه‌ای برای رفع اختلافات قومی

تصویربرداری مستند تکیه معاون‌الملک به کارگردانی آزیتا رصافی و تهیه‌کنندگی فرهنگ ظفری نیز در 2 قسمت 25دقیقه‌ای در سیمای زاگرس آغاز شد.

ظفری گفت: این مستند که با رویکرد معرفی تاریخچه بنای تکیه معاون‌الملک و بازشناسی حسینیه، زینبیه و عباسیه آن تولید می‌شود، تلاش دارد تا از ابعاد گوناگون و نیز نگاهی کاملا جدید به نقش این مکان تاریخی زیبا در برپایی باشکوه مراسم مذهبی در روزگاران گذشته بپردازد.وی با بیان این‌که تکیه معاون‌الملک از جمله آثار زیبا و باشکوه شهر کرمانشاه است که از دوره قاجاریه به جای مانده است، تصریح کرد: این بنای تاریخی که در بافت قدیم شهر کرمانشاه در محله آبشوران قدیم و در خیابان شهید «حداد عادل» واقع شده است در آن زمان بیشتر به منظور برگزاری مراسم مذهبی و رفع اختلافات قومی و عشایری به کار می‌رفت.

قدم به قدم در بازار سمنانی‌ها

مستند بازار سمنان هم به تهیه‌کنندگی و کارگردانی علیرضا حافظی به سفارش صداوسیمای استان سمنان تهیه و تولید می‌شود.

حافظی گفت: این مستند ابعاد تاریخی، معماری و مشاغل بازار سمنان را به تصویر می‌کشد.

وی با اشاره به این‌که بازار سمنان از بخش‌های راسته بازار، بازار حضرت و شیخ علاء‌الدوله سمنانی تشکیل شده است، ابراز کرد: در این مستند وجه تسمیه این نامگذاری‌ها از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار می‌گیرد.

حافظی با بیان این‌که این مستند به زبان محلی تولید می‌شود، تصریح کرد: با بازسازی صحنه‌های قدیمی این بازار، رفتارها و رسوم قدیمی مردم را مورد بررسی قرار می‌دهیم و به مشاغلی همچون چاقوسازی، آهنگری، نمد مالی و... می‌پردازیم.وی با اشاره به این‌که برای تولید این مستند بیش از 400 دقیقه تصویر گرفته شده است، تاکید کرد: در این مستند برخی از صحنه‌های تاریخی و دلایل آن به تصویر کشیده می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها