خانه شاعران میزبان بزرگداشت طاهره صفارزاده، شاعر و مترجم فقید قرآن کریم بود

صفارزاده، نمونه برجسته شاعری نوگرا و مسلمان

خانه شاعران ایران شامگاه پنجشنبه 12 آبان میزبان جمعی از هنرمندان، نویسندگان و علاقه‌مندان شعر و ادب معاصر بود که به احترام نام طاهره صفارزاده دور هم جمع شده بودند. به گزارش خبرنگار ما، جلال صفارزاده برادر زنده‌یاد صفارزاده، سیدمحمود دعایی مدیر موسسه اطلاعات، فاطمه راکعی مدیرعامل انجمن شاعران ایران، ساعد باقری، سهیل محمودی و افشین علاء از جمله کسانی بودند که در مراسم بزرگداشت این شاعر و قرآن‌پژوه به سخنرانی پرداختند.
کد خبر: ۴۳۸۹۷۲

روایت دعایی از دیدار صفارزاده با امام (ره)‌

دعایی در آغاز این مراسم در سخنانی با اشاره به نمازی که بر پیکر طاهره صفارزاده خوانده بود، گفت: من در آن نماز با اعتقاد گفتم خدایا! تو شاهد باش که ما جز پاکی از او ندیدیم. مدیرمسوول روزنامه اطلاعات همچنین در ادامه سخنانش به ذکر خاطره‌ای از دیدار طاهره صفارزاده با حضرت امام (ره) پرداخت و گفت: صفارزاده در آن دیدار از امام (ره) خواستند که شفاعتش کند. او همچنین در طول عمرش برای هیچ شخصیتی شعر نسرود؛ مگر 2 شخصیت؛ یکی دکتر علی شریعتی که بعد از شهادتش برایش شعری سرود و دیگری هم بعد از قیام امام خمینی(ره) بود که شعری برای ایشان سرود و آن شعر را از طریق یاران امام (ره) برای ایشان در پاریس فرستاد.

بازشناسی شخصیت شاعر

ساعد باقری هم که مدیریت جلسه و اجرا را به عهده داشت، در سخنان کوتاهی با اشاره به جایگاه روانشاد صفارزاده گفت: برخی بدون این‌که تمام شعر صفارزاده و جغرافیا و جهان آن را درک کرده و خوانده باشند تنها به استناد چند بیت از وسط شعرهایش، نظر می‌دهند و به آثارش ایراد وارد می‌کنند. او افزود: امیدوارم نشست امشب بتواند فرصتی باشد تا علاوه بر ادای دین به صفارزاده، یک بازشناسی هم از این شاعر محترم داشته باشیم.

پرچمدار شعر آیینی زنان

افشین علاء هم در صحبت‌های خودش طاهره صفارزاده را به مادری تشبیه کرد که به او قرآن خواندن آموخته است و گفت: همه ما با تلاوت قرآن مانوس هستیم و من هم این افتخار را داشته‌ام که با صدای تلاوت قرآن مادرم طاهره صفارزاده بزرگ شوم. او به من شیوه روبه‌رو شدن و خوانش عمیق قرآن را آموخت. او تاکید کرد: برای بسیاری از شاعران مدرن و نوگرا دشوار و گران می‌آمد که کسی مانند صفارزاده که در محافل روشنفکری طلوع کرده است، این گونه پرچمدار شعر آیینی زنان در دوره معاصر شود.

چهره جهانی

فاطمه راکعی، مدیرعامل انجمن شاعران ایران هم آخرین سخنران این مراسم بود و گفت: سیر تکاملی شعر صفارزاده از مرحله رمانتیک و به لحاظ فرم و محتوا در قالب‌های سپید شکل می‌گیرد و با محتوای خاصی که شعر اجتماعی مذهبی‌اش دارد، از دهه 50 به بعد به عنوان یک شاعر برجسته مسلمان و نوگرا مطرح می‌شود. او ادامه داد: مرحوم صفارزاده به موازات ادبیات، مطالعات وسیعی در حوزه قرآن و دین را تجربه می‌کند که در کنارش تجربیات بین‌المللی در شاخه زبان و ادبیات و مطالعات جنبش‌های جهانی و ضد استثماری و استبدادی را می‌اندوزد و همین باعث می‌شود او یک چهره تاثیرگذار، نه در سطح ملی که در سطح جهانی باشد. در این مراسم همچنین شاعرانی مانند سینا علی‌محمدی، فاطمه سالاروند، حسین جنتی و مریم جعفری به شعرخوانی پرداختند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها