
این کارگاه که برنامه مشترکی از طرف سازمان فضایی ایران و دفتر ماورای جو سازمان ملل متحد محسوب میشود، در حالی به کار خود پایان داد که میزبان 25کارشناس بینالمللی و جمعی از متخصصان و مسوولان کشور بوده است.
با رشد روزافزون علم و فناوری در تمامی عرصهها، دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که حتی میتوان از فناوریهای فضایی نیز در بهبود سلامت انسانها کمک گرفت. به این ترتیب و با استفاده از ارتباطات ارزانقیمت ماهوارهای به عنوان راحتترین، کمهزینهترین و سریعترین راه ممکن که به زیرساخت ارتباطی خاصی نیز نیاز ندارند، مباحث پزشکی به مناطق مختلف منتقل میشوند.
البته تاکنون بارها درباره پزشکی از راه دور شنیدهایم و کارهایی هم توسط سازمانهای مختلف در این حوزه انجام شده، اما این اقدامات محدود با استفاده از زیرساختهای ارتباطی موجود و نه فناوری فضایی، صورت گرفته است. این در حالی است که اگر از این زیرساختها عبور کنیم و از امکاناتی همچون ماهوارهها کمک بگیریم، عرضه خدمات پزشکی از راه دور حتی در هنگام وقوع حوادث و سوانح در دورترین مناطق کشور نیز ممکن خواهد بود.
به گفته نماینده دفتر امور ماورای جو سازمان ملل متحد (UNOOSA)، کاربرد پزشکی فناوری فضایی فقط به پزشکی از راه دور محدود نمیشود و به همین دلیل باید تجربیات مختلف درباره کاربردهای متنوع این فناوری موردبررسی قرار گیرد.
ویکتور کوتلنیکوف که در این کارگاه حضور داشت همچنین تاکید کرد: این موضوع از آنجا اهمیت بیشتری مییابد که فناوری فضایی کمک شگرفی به پایش وضع سلامت انسانها میکند بویژه که بر اساس آمار بینالمللی، جمعیت جهان به 7 میلیارد نفر رسیده است و این موضوع فشار مضاعفی را بر بخش پزشکی وارد میکند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
محمود قماطی، نائبرئیس شورای سیاسی حزبالله در گفتوگوی اختصاصی با «جامجم»:
صریح و بیپرده با علیرضا خانی عضو سابق هیأت مدیره استقلال