
این سد مخزنی برای جلوگیری از خروج آب از کشور، کنترل سیلابهای فصلی و ذخیره سازی و تنظیم حدود 3/6 میلیون متر مکعب روان آب در فاصله 135 کیلومتری جنوب شرقی بیرجند بر روی رودخانه فخرود ساخته شده است.
مساحت حوضه آبریز این سد 3250 کیلومتر مربع و آورد سالیانه حدود 4/12 میلیون مترمکعب و حجم بتن ریزی آن 81 هزار مترمکعب اعلام شده است.
اراضی کشاورزی زیر پوشش این سد مخزنی 600 هکتار از زمینهای پایاب است.
حجم آب مازاد بر ظرفیت این سد از طریق سرریز شوت آزاد با سیلاب عبوری 1235 متر مکعب در ثانیه به پایاب منتقل میشود.
اعتبار هزینه شده تا پایان سال گذشته برای اجرای این پروژه 173 میلیارد ریال اعلام شده و به گفته مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی برای تکمیل این سد حدود 10 میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز است.
به گزارش ایرنا، وزیر نیرو در آیین آغاز بهره برداری از این سد گفت: با توجه به محدودیت منابع آب در جهان، توجه سران تمام کشورها به موضوع آب معطوف است و البته چشم انداز روشنی برای تأمین آب مطمئن در جهان وجود ندارد.
مهندس نامجو افزود: تغییر اقلیم نیز یک بحث جدی است که مسائل زیادی همچون سیلاب و خشکسالی را به دنبال داشته و متأسفانه دانش بشری نتوانسته تاثیر چندانی بر این موضوع داشته باشد.
وزیر نیرو گفت: حال که سد اسدیه به بهره برداری رسید، ضروری است مسوولان خراسان جنوبی تمام تلاش خود را برای احداث شبکه آبیاری و زهکشی آن به کار گیرند تا آب ذخیره شده به دست مردم رسیده و آنان از سرمایهگذاری انجام شده بهره مند شوند.
نامجو با اشاره به محدودیت منابع آب در خراسان جنوبی، بر لزوم اصلاح شیوه آبیاری و ارتقای بهره وری آب در بخش کشاورزی این استان تأکید کرد و افزود: مسوولان استان باید تلاش کنند که از قطره قطره آب استان به درستی استفاده و محافظت شود.
وزیر نیرو اظهار کرد: اعتبار قابل توجهی از سوی دولت برای حمایت از شیوههای نوین آبیاری در نظر گرفته شده است.
وی کشاورزان استان خراسان جنوبی را به اصلاح شیوه مصرف و بهرهمند شدن از حمایتهای دولتی دعوت کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
محمود قماطی، نائبرئیس شورای سیاسی حزبالله در گفتوگوی اختصاصی با «جامجم»:
صریح و بیپرده با علیرضا خانی عضو سابق هیأت مدیره استقلال
داود فتحعلیبیگی معتقد است اقتباس از یک متن باید بهگونهای باشد که با فرهنگ بومی ما سازگاری پیدا کند