
هر چند روابط عمومی معاونت سینمایی در تماس خبرنگار ما، از نام بردن اعضای حاضر در جلسه دیروز خودداری کرد، اما در پیگیریهای «جامجم» مشخص شد که حدود 35 نفر از سینماگران در این جلسه حاضر بودهاند که از جمله آنها میتوان به سید ضیاء هاشمی، حبیب کاوش، جهانگیر الماسی، علیرضا رئیسیان، پوران درخشنده، جمال شورجه و... اشاره کرد.
سینما مدیریت یکپارچه میخواهد
حبیب کاوش میگوید تشکیل سازمان سینمایی یکی از تصمیمات خوبی بوده است که تا به حال گرفته شده و با توجه به کار کارشناسی و مطالعه فراوانی که روی چارت این سازمان شده است به نظر میرسد اتفاق خوب و مبارکی باشد.
سخنگوی شورای صنفی نمایش با اشاره به جلسه تشکیل شده در معاونت سینمایی درباره تشکیل سازمان سینمایی به جامجم میگوید: 2 اتفاق بسیار خوب در رابطه با سازمان سینمایی افتاد، یکی اینکه چارت سازمانی بازتعریف شده و معایب گذشته آن برطرف شد و دوم اینکه این سازمان قرار است در جایگاه حقوقی با سازمانها و نهادهای دیگر ارتباط داشته باشد. به گفته کاوش این تصمیم در بسیاری از موارد میتواند کمککننده اهالی سینما در رابطه با محصولات فرهنگی باشد. او معتقد است: این تصمیم در جایی مانند مبارزه با قاچاق فیلم میتواند خود را نشان دهد. تا این زمان شاید قوه قضاییه اهالی سینما و صنفهای گوناگون را برای مبارزه با قاچاق فیلم به رسمیت نمیشناخت اما با تشکیل سازمان سینمایی این ارتباط میتواند گستردهتر شود تا درباره شیوههای مبارزه با قاچاق فیلم به نتایج مطلوبی برسیم.
اما سخنگوی شورای صنفی نمایش ایرادهایی هم به سازمان سینمایی وارد میداند. او میگوید یکی از اهداف اصلی و انگیزه بالای ما برای تشکیل سازمان سینمایی یکپارچه شدن تصمیمگیری در حوزه سینما بود. به این معنا که در حال حاضر حدود 10 نهاد و ارگان درباره سینمای ایران تصمیمگیری میکنند اما با تشکیل سازمان سینمایی امید داشتیم که این تعدد تصمیم گیری در این حوزه به حداقل برسد و سینمای ایران شاهد مدیریتی یکپارچه شود.
کاوش معتقد است تعدد مراکز تصمیم گیری در سینمای ایران بسیاری از این نهادها و ارگانها را از یکدیگر دور میکند.
رونمایی از سازمان سینمایی
سید ضیاء هاشمی، رئیس اتحادیه تهیهکنندگان با اشاره به این جلسه به جامجم میگوید: در این جلسه چارت کلی طراحی شده سازمان سینمایی توضیح داده شد که با حضور اقشار مختلفی از سینماگران اعم از تهیهکننده، فیلمنامهنویس، کارگردان و ... این مورد به شور گذاشته شد.
به گفته او قرار است سازمان سینمایی از معاونت سینمایی که زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد است، فربهتر و بزرگتر باشد که استقلال نسبی داشته باشد و تنها تحت نظر وزارت فعالیت کند.
او درباره محاسن چنین تصمیمی میگوید: این سازمان با اهدافی بزرگتر از معاونت فعلی است که اشکالات این معاونت و همچنین دوباره کاری انجام گرفته در این معاونت را ندارد.
هاشمی درباره زمان تشکیل سازمان سینمایی به جامجم میگوید: با توجه به جلساتی که با وزیر فرهنگ و ارشاد داشتهام و البته صحبتهای مطرح شده در این جلسه به نظر میرسد رونمایی از سازمان سینمایی کشور همزمان با دهه فجر امسال باشد.
از سوی دیگر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز دیروز در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به اینکه سازمان سینمایی در حال تشکیل است، ولی برخی از اهالی سینما معتقدند که در این ارتباط نظرات آنها گرفته نشده و مشورتی نمیشود، گفت: مدتهاست که این موضوع یعنی بحث تشکیل سازمان سینمایی در مطبوعات مطرح است و افراد در قالب مصاحبه دیدگاههای خود را مطرح میکنند و نظر میدهند. معاونت سینمایی نیز هست و میتوانند با مراجعه به معاونت سینمایی نظرات خود را مطرح کنند.
پاسخهای سینمایی وزیر به نمایندگان
در کنار خبر جلسه دیروز درباره سازمان سینمایی، موضوع حضور مدیر فرهنگی و ارشاد در جلسه غیرعلنی مجلس و پاسخ به سوالات نمایندگان، همچنان مورد توجه خبرگزاریها بود. این رسانهها روز گذشته به انعکاس نظرات حاضران این جلسه از جمله شخص وزیر ارشاد پرداختند.
بهروز جعفری، دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس میگوید سوالهای مربوط به سینما بخش زیادی از سوالات نمایندگان را تشکیل میداد. او به جامجم میگوید: سوالات نمایندگان در حوزه سینما از وزیر ارشاد به چند بخش تقسیم میشد، اول در مورد کمبود تولید فیلمهای فاخر در سینمای ایران سوال شد، دومین سوال در مورد رفع توقیف از برخی فیلمهایی بود که در دوره اصلاحات نیز مجوز اکران نداشتند و همچنین وجود دیالوگهای سخیف در برخی فیلمهای اکران شده و سوم رفتارو کردار متفاوت برخی سینماگرانی که گفتههای آنها در بیرون از مرزها با داخل ایران تفاوتهای چشمگیری دارد.
تولید فیلمهای فاخر یکی از مواردی بود که سید محمد حسینی دیروز در حاشیه جلسه هیات دولت به آن اشاره کرد و اکران در حال حاضر فیلمهای «راه آبی ابریشم» و « شکارچی شنبه» را مثال آورد. او در این مورد گفت: در آن جلسه به نمایندگان توضیح دادم اکنون تولیدات خوب سینمایی در کشور داریم و فیلمهای فاخری ساخته میشود، برای مثال در روزهای اخیر دو فیلم «راه آبی ابریشم» و «شکارچی شنبه» اکران عمومی شده که فیلمهای خوب با مضامین عالی است که افراد ببینند و آن را ارزیابی کنند.
اما موضوعی که اغلب نمایندگان پس از جلسه غیرعلنی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به آن اشاره داشتند ایراداتی بود که این نمایندگان به اکران برخی فیلمها داشتند. سید علی حسینی نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی دراین مورد به جامجم میگوید: در برخی از این فیلمها دیالوگهایی وجود دارد که زیبنده نظام جمهوری اسلامی نیست.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس فیلم «بعدازظهر سگی سگی» را مثال میآورد و وجود برخی از دیالوگهای آن را به عنوان مصادیق سوال از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی میداند. از سوی دیگر سید محمد حسینی نیز به این پرسش سید علی حسینی پاسخ دارد. او میگوید: آنها در این ارتباط اسم برخی از فیلمها را بردند که بخشی از آن مربوط به دوره ما نبود و در دوره قبل ساخته شده بود و آنها میگفتند مطالبی که در این فیلمها گفته شده زیبنده جمهوری اسلامی ایران نیست و ما توضیح دادیم رویکرد کنونی که وجود دارد، رویکرد خوبی است و مراقبت انجام میشود و اکنون فیلمهای ارزشمندی تولید میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه تحولات خوبی در این ارتباط در حال انجام است و ما شاهد رونق فعالیتهای فرهنگی هستیم، گفت: در مجموع نکات خوبی در این جلسه مطرح شد، دغدغههایی که نمایندگان مجلس دارند مد نظر ماست و ما به آن توجه میکنیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
محمود قماطی، نائبرئیس شورای سیاسی حزبالله در گفتوگوی اختصاصی با «جامجم»:
صریح و بیپرده با علیرضا خانی عضو سابق هیأت مدیره استقلال
داود فتحعلیبیگی معتقد است اقتباس از یک متن باید بهگونهای باشد که با فرهنگ بومی ما سازگاری پیدا کند