حجاج ایرانی سوغاتی چه می‌خرند؟

این روزها زائران بیت الله الحرام در کنار دعا و زیارت، سری هم به بازار می‌زند تا برای وابستگان، دوستان و آشنایان خود سوغاتی خریداری می‌کنند.
کد خبر: ۴۳۶۴۱۵

در عین حال، برخی زائران به پیشواز رفته‌اند و پیش از سفر، سوغات خود را از کشورمان تهیه کرده‌اند و پس از بازگشت به وابستگان، دوستان و آشنایان هدیه خواهند کرد.

در این میان، بخش دیگری از زائران بیت الله الحرام هم برنامه‌ریزی کرده‌اند تا پس از بازگشت از سرزمین وحی، در اسرع وقت کالای وطنی را تهیه و به وابستگان، دوستان و آشنایان هدیه کنند.

زائرانی هم هستند که در این روزها در بازارهای مدینه منوره و مکه مکرمه بیشتر کارشان شبیه بازارگردی است و سوغات خارج از عرف خریداری می‌کنند و از لحظه‌های تاریخی برای دعا و زیارت در مسجدالحرام و مسجدالنبی غافل می‌شوند.

اجناس بنجل و بی‌کیفیت برخی کشورها همچون چین در بازارهای اطراف مسجدالنبی خودنمایی می‌کنند و متاسفانه برخی از هموطنانمان هم در حال خرید این نوع کالاها هستند که فقط ارزان قیمت هستند و کیفیت لازم را ندارند.

پارچه، جانماز و تسبیح، لباس بچه گانه و اسباب بازی کالاهایی هستند که در صدر تمایل زائران ایرانی برای خرید قرار دارند. اجناس بنجل چینی این بار بازارهای عربستان سعودی را تسخیر کرده‌اند و وفور جانمازهای چینی بیش از سایر کالاها در بازار خودنمایی می‌کند.

فروشندگان بازارهای مدینه منوره که اکثرا تابعیت خارجی دارند، علاوه بر ریال عربستان سعودی و دلار، پول رایج ایران را هم می‌پذیرند؛ فروشندگانی که اگر از جلوی مغازه آنها عبور کنید، این جمله را می‌شنوید:" حاجی ایرانی؛ تخفیف تخفیف."

در همین حال، در دیدار تعدادی از زائران کشورمان با نماینده ولی‌فقیه و سرپرست حجاج ایرانی پیشنهاد راه‌اندازی فروشگاه ایرانی در مدینه منوره و مکه مکرمه ارائه شده است.

علی لیالی رئیس سازمان حج و زیارت گفته است: باید با وزارت بازرگانی، اصناف و شرکتهای تولیدی توافق کنیم تا در مبادی ورودی و خروجی، فروشگاه ارائه کالاهای ایرانی با ارائه تسهیلات مناسب به زائران ایجاد کنند.

وی افزود: در این صورت، زائران در موقع رفتن و یا در موقع برگشتن می‌توانند سوغات خود را از این فروشگاه‌ها خریداری کنند البته کالاهای ایرانی از لحاظ قیمت و کیفیت باید بهتر و ارزان‌تر از کالاهای مشابه خارجی باشند تا مورد استقبال زائران قرار گیرند.

خرید سوغات از دست فروشان

علاوه بر زائران ایرانی، زائران دیگر کشورها همچون کشورهای آفریقایی و آسیای جنوبی نیز به رسم یادبود در بازارهای مدینه منوره و مکه مکرمه دیده می شوند که در حال خرید سوغات هستند  اما نه به اندازه برخی زائران ایرانی!
 
بخشی از حجاج بعضا آفریقایی هم که قدرت خرید پائینی دارند از دست فروشانی سوغات می خرند که در حاشیه خیابانها بساط پهن کرده‌اند؛ دست فروشان عمدتا زنانی هستند که هر ساله در ایام موسم حج از نقاط دورافتاده عربستان و کشورهای همجوار برای کسب درآمد به مدینه منوره و مکه مکرمه می‌آیند.
 
در موقع اذان ظهر، عصر، مغرب و عشاء نیز کلیه بازارهای مدینه منوره و مکه مکرمه تعطیل می‌شوند که ادامه فعالیت آنها به بعد از برگزاری نماز جماعت موکول می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها