معترضان آمریکایی معتقدند مسبب اصلی همه مشکلات آنها مدیران مالی در وال استریت هستند

دستگیری‌های گسترده معترضان در آمریکا

در پانزدهمین روز از تظاهرات مردم نیویورک علیه سیاست‌های دولت اوباما در خصوص حمایت از نظام بانکداری و کاهش فرصت‌های شغلی، پلیس این شهر بار دیگر دست به خشونت زد و صدها نفر از تظاهرات‌کنندگان را دستگیر کرد. به گزارش بی.‌بی.‌سی، بعد از آن که تظاهرات معترضان از وال‌استریت در منطقه منهتن به منطقه بروکلین در شهر نیویورک کشیده شد، پلیس بازداشت‌ها را شروع کرد که بنا به گزارش برخی منابع تعداد بازداشت‌شدگان نزدیک به 700 نفر رسید. خبرنگاران تعداد تظاهرات‌کنندگان را حدود 2000 نفر تخمین زده اند. رویترز به نقل از یک افسر پلیس گزارش داد بعد از آن که پلیس چندبار از تظاهرات‌کنندگان خواست تا پیاده‌رو را ترک کنند، شروع به دستگیری آنها کرد؛ کاری که به گفته پلیس موجب بند آمدن مسیر تردد اتومبیل‌ها روی پل بروکلین شده بود.
کد خبر: ۴۳۲۷۲۱

از سوی دیگر عده‌ای از تظاهرات‌کنندگان هم گفته‌اند پلیس به آنها اجازه داده بود تا به سواره‌رو بیایند اما از پیش آنها را محاصره کرده بود و ناگهان اقدام به بازداشت آنها کرد. یکی از تظاهرات‌کنندگان به خبرنگار بی.‌بی.‌سی گفت: «این عادلانه نیست که پلیس به جای مردم از شرکت‌های بزرگ حمایت کند.» کسانی که این تظاهرات را برنامه‌ریزی کرده‌اند، از مردم خواسته بودند تا مانند مردم مصر در همان نزدیکی وال‌استریت خیمه بزنند تا به اهداف خود برسند؛ کاری که نمونه دیگرش در پایتخت اسپانیا روی داد. گفته می‌شود چـــنـد صد نفر از آنها هم‌اکنون بیش از 2 هفته است که در جایی نزدیک وال استریت چادر زده‌اند. تظاهرات‌کنندگان به دعوت جنبشی به خیابان آمده بودند که نام خود را «اشغال وال‌استریت» گذاشته‌اند. آنها گروهی هستند که با نظام سرمایه‌داری مخالفت می‌ورزند.این گروه با جمع شدن در نزدیکی وال استریت و دعوت از مردم برای پیوستن به آنها، قصد دارند مطالبات خود را به گوش دولتمردان برسانند. آنها اعتقاد دارند مسبب اصلی همه این مشکلات مدیران مالی در وال استریت هستند. حال با گذشت 2 هفته موج این جنبش به شهرهای بوستون، شیکاگو، سانفرانسیسکو، لس‌آنجلس و واشنگتن نیز رسیده است. در واشنگتن، سازمان‌دهندگان از مردم می‌خواهند ضد لابی‌گرهای سیاسی به خیابان‌ها بروند. دیوید سوآنسون، نویسنده آمریکایی کتاب «جنگ یک دروغ است» در این زمینه اظهار کرد: این معترضان وضع مالیات بر ثروتمندان، شرکت‌های بزرگ، پایان جنگ، کاهش بودجه نظامی و صرف آن در بخش‌های مورد نیاز را خواستارند.

واکنش رسانه‌های خبری

تجمع جوانان آمریکایی علیه سیاست‌های اقتصادی دولت در مقابل ساختمان وال استریت به عنوان مرکز بورس جهانی بازتاب‌های فراوانی در رسانه‌های غربی داشته است، گرچه رسانه‌های آمریکایی با آن به سردی برخورد کردند. به گزارش ایرنا، رادیو فردا در خبری با عنوان اعتراض در آمریکا نوشت: اعتراض صلح‌آمیز افرادی که برای اظهار نارضایتی خود از سیاست‌های اقتصادی آمریکا و در نتیجه بیکاری میلیون‌ها نفر، روزها در نزدیکی خیابان وال استریت در نیویورک تجمع کرده بودند، با مخالفت پلیس، پرتاب گاز اشک‌آور و دستگیری تعدادی همراه بوده است.

یونایتدپرس اینترنشنال نیز به نقل از جان ساموئلسون، رئیس اتحادیه کارگران حمل و نقل شهر نیویورک گفت: 38 هزار کارگر و 26 هزار بازنشسته این اتحادیه دیدگاه‌هایشان را بیان کرده و معتقدند ثروتمندان نیویورکی از مالیات فرار می‌کنند و شهروندان با درآمد اندک در فقر مالی دست و پا می‌زنند. شیکاگو تریبون نیز گزارش صدها نفر از معترضان به نظام بانکی را پخش کرد که در مقابل بانک فدرال رزرو شیکاگو تجمع و نسبت به فقر، بیکاری و افزایش شکاف طبقاتی اعتراض کردند. همچنین خبرگزاری فرانسه در مورد راهپیمایی‌ روز جمعه در نیویورک، گزارش داد: این راهپیمایی‌ اعتراضی مسالمت‌آمیز چندمین و بزرگ‌ترین تظاهرات ماه‌های اخیر در اعتراض به اوضاع اقتصادی و سیاسی موجود در آمریکا بوده است. روزنامه الاتحاد چاپ امارات نیز در گزارش‌های متعددی از معترضان وال استریت به عنوان انقلابیون نام برد.

هشدار وزارت امنیت داخلی

در حالی که جنبش مخالفان نظام سرمایه‌داری آمریکا رو به گسترش است، وزارت امنیت داخلی آمریکا نسبت به حمله هکرها به پایگاه‌های اینترنتی شرکت‌ها و نهادهای مهم مالی این کشور هشدار داد. به گزارش فارس، وزارت امنیت داخلی آمریکا در بولتنی که اخیرا منتشر کرده از قصد هکرها برای حمله به سایت شرکت‌ها و نهادهای مختلف و حتی سایت سازمان سیا خبرداده است. این بیانیه در حالی منتشر می‌شود که به گزارش فارس، گوگل و توئیتر مشترکا در حال سانسور اخبار اعتراضات رو به گسترش مردم در شهرهای مختلف آمریکا هستند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها