معاون وزیر راه و شهرسازی: بلوک‌بندی قیمت مسکن در مناطق مختلف تهران را در دستور کار قرار داده‌ایم

گزارش دولت از افزایش 6 درصدی اجاره‌بها در تابستان

معاون وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن و ساختمان، میزان افزایش اجاره‌بها در تابستان 90 نسبت به بهار همین سال را حدود 6 درصد اعلام کرد. به گزارش خبرنگار ما، این اعلام در حالی صورت می‌گیرد که پیش از این اعلام شده بود اجاره‌بها افزایش نخواهد داشت اما با وجود اجرای طرح تعزیراتی، بازار اجاره‌بها روند کاهشی را تجربه نکرد و گزارش‌های میدانی حاکی از افزایش اجاره‌بها حتی تا 30 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل است.
کد خبر: ۴۲۹۰۶۶

اعلام شماره تلفن پیگیری تخلفات از سوی سازمان بازرگانی استان تهران، همچنین اعزام بازرسان ویژه سازمان تعزیرات حکومتی به مناطق 22 گانه شهر تهران برای بازرسی بنگاه‌های معاملات ملکی از جمله اقدامات برای برخورد با تخلفاتی چون عدم صدور صورتحساب، اخذ کمیسیون اضافه ازسوی مشاوران املاک و گرانفروشی از سوی مالکان بود.

براساس تصمیم کارگروه مسکن و ابلاغیه اتحادیه کشوری املاک، سقف افزایش اجاره‌بها در تهران 7 تا 9 درصد تعیین شده است که اگر مشاوران املاک قراردادی را بالاتر از این رقم منعقد کرده یا موجران اضافه دریافتی از مستاجران داشته باشند، متخلف محسوب شده و با آنها برخورد می‌شود. بنابراین براساس این تصمیم ‌اگر موجر تخلف گرانفروشی داشت براساس قانون تعزیرات و اگر مشاوران املاک کمیسیون اضافه بگیرند یا اجازه دهند معامله‌ای بالاتر از رقم مصوب برای افزایش اجاره‌بها شکل گیرد، براساس قانون نظام صنفی جریمه می‌شوند.

با وجود چنین تصمیمات مثبتی، باز هم بسیاری از مالکان ملک خود را با رقم‌های بالایی اجاره داده و بسیاری از شهروندان بدون اطلاع از حقوق خود یا یافتن مسکن متناسب با بودجه و سلیقه خود حاضر به اجاره خانه با رقم‌های بالا شده‌اند و ازطرفی نیز برخی مالکان با بی‌توجهی به چنین بخشنامه‌هایی اجاره‌بهای خود را کاهش ندادند. با این وجود ابوالفضل صومعلو در گفت‌وگو با ایسنا افزایش اجاره‌بها در تابستان را نسبت به بهار 6 درصد اعلام کرد.

وی گفت: درسال جاری کار کارشناسی بی‌سابقه و فراگیری در حوزه معاونت امور مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی درباره اجاره‌بها انجام شد که ایجاد یک بسته شامل عوامل بسیاری که می‌توانست منجر به کنترل وضعیت بازار شود را در پی داشت.

صومعلو افزود: راهکار کوتاه‌مدتی که برای کنترل وضعیت بازار اجاره در سال جاری به آن رسیدیم، کنترل تعزیراتی قیمت اجاره‌بها و جلوگیری از افزایش بیش از 7 تا 9 درصدی آن بود.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: بنا به بحث‌های کارشناسی که همه بر آن باور دارند این میزان افزایش قیمت اجاره‌بها به نفع اکثریت مستاجران شده است.

صومعلو ادامه داد: در سال‌های گذشته وزارت مسکن در حوزه اجاره مسوولیتی نمی‌پذیرفت، اما در سال جاری برای آسایش مردم، وزیر راه‌ و شهرسازی قبول و همه کمک کردند تا بتوانیم به مردم با برنامه متنوع بخش مسکن و اعلام‌ افزایش 7 تا 9 درصدی اجاره‌بها کمک کنیم.

بلوک‌بندی مناطق تهران تا سال آینده

معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: بلوک‌بندی مناطق تهران را در دستور کار قرار داده‌ایم که براساس آن امکان تعریف 1000 بلوک در شهر تهران وجود دارد و قیمت بلوک‌ها براساس کار کارشناسی تعیین می‌شود. وی با اشاره به این‌که اکنون در حال کار هستیم و این برنامه برای سال آینده اجرا می‌شود، تصریح کرد: از پارامتر‌های اجتماعی، اقتصادی، مکانی و میزان دسترسی به خدمات و زیرساخت‌ها و سایر عوامل موثر بر قیمت، قیمت‌ بلوک‌ها تعیین و به این وسیله بازار را در سال آینده کنترل کنیم. صومعلو ادامه داد: اجرای این طرح مراحل مختلفی دارد، زیرا سازمان‌های دیگری نیز در اجرای آن نقش دارند، مانند سازمان امور مالیاتی و شهرداری و به این نتیجه رسیده‌ایم که از سامانه املاک و مستغلات قیمت‌های بلوک‌های ثبت‌شده را با استفاده از سیستم GIS کنترل و قیمت کف، سقف و میانگین را به دست بیاوریم. وی با اشاره به این‌که تغییرات در سامانه املاک ثبت می‌شود، تصریح کرد: سال گذشته بنا به آمار رسمی میزان افزایش نرخ اجاره‌بها کمتر از 12 درصد بوده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها