شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی پس از دیدار و گفتوگو با محمود احمدینژاد نیمهشب تهران را به مقصد قطر ترک کرد.
در مذاکرات 2 ساعته او و احمدینژاد بر اتخاذ رویکرد جامع و هماهنگ برای کمک به حل مسائل موجود در برخی کشورهای منطقه و ممانعت از دخالتهای بیگانگان تاکید شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، امیر قطر از دخالتهای بیمورد برخی کشورهای عربی و قدرتها در امور داخلی کشورهای منطقه انتقاد کرد و در این مذاکرات 2 ساعته گفت: کسانی که نتوانند نسبت به مطالبات مردم خود پاسخگو بوده و با تفاهم و همدلی مشکلاتشان را حل کنند و صرفا حرفهای بیگانگان برایشان اهمیت داشته باشد، نه تنها کشور و ملت خود، بلکه منطقه را به سمت ناامنی سوق میدهند. وی با اشاره به نقش و جایگاه جمهوری اسلامی ایران در ثبات منطقه، لزوم همکاریهای نزدیک کشورهای منطقه را مورد تاکید قرار داد و گفت: اگر کشورهای منطقه در کنار یکدیگر قرار بگیرند، دیگر جایی برای حضور و اختلاف افکنی بیگانگان وجود نخواهد داشت و منطقه به سمت امنیت پایدار و پیشرفت حرکت خواهد کرد.
احمدینژاد نیز با ابراز خرسندی از روابط دوستانه و روبه گسترش دو کشور گفت: تهران و دوحه از مناسبات ممتاز و نمونهای برخوردار هستند و نسبت به بسیاری از مسائل منطقهای و بینالمللی مواضع مشترکی دارند که این به سود منطقه و امت اسلامی است. رئیسجمهور همچنین قبل از دیدار با امیر قطر در مراسم افطاری که با حضور سفرای کشورهای اسلامی برگزار شد، گفت: اگر عشق و محبت به انسانها جای کینه را بگیرد، اثری از ظلم و بیعدالتی در جهان باقی نخواهد ماند. در این مراسم پیش از سخنان رئیسجمهور، علیاکبر صالحی وزیر امور خارجه و صلاح زواوی سفیر فلسطین سخنرانی کردند.
دیدار صالحی و جلیلی با بارزانی
علیاکبر صالحی وزیرامورخارجه اما علاوه بر این مراسم، میزبان معاون رئیس اقلیم کردستان عراق نیز بود. صالحی و نیچروان بارزانی درباره موضوعات مختلف در روابط ایران و اقلیم کردستان عراق با یکدیگر رایزنی کردند.
بارزانی همچنین با سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار کرد. جلیلی در گفتوگو با معاون رهبر حزب دموکرات کردستان عراق تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با اقدامهای تروریستی جدی است. نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی، امنیت را لازمه پیشرفت و تعمیق روابط فرهنگی، اقتصادی و سیاسی میان دو کشور دانست و اظهار کرد: نباید اجازه داد عدهای با ایجاد ناامنی و اقدامهای تروریستی مانع تحقق رفاه و پیشرفت منطقه شوند. نیچروان بارزانی، معاون رهبر حزب دموکرات کردستان عراق نیز در این دیدار با یادآوری حمایتهای جمهوری اسلامی ایران از مردم مظلوم کردستان در دوران جنایات صدام، با محکوم کردن اقدامهای تروریستی، اینگونه اقدامها را مانع امنیت و توسعه این منطقه دانست.
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم