با حضور مقام‌های عالی کشور آغاز می‌شود

بهره‌برداری و عملیات اجرایی سدهای مخزنی زاگرس و شرفشاه کرمانشاه

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه گفت: بهره برداری و عملیات اجرایی سدهای مخزنی زاگرس و شرفشاه در این استان روز دوشنبه (فردا) با حضور مقام‌های عالی کشور آغاز می‌شود.
کد خبر: ۴۲۰۶۷۳

به گزارش جام‌جم آنلاین به نقل از پایگاه خبری وزارت نیرو، مهندس محمد کهریزی افزود: فردا سد مخزنی زاگرس در شهرستان گیلانغرب به بهره برداری می‌رسد و عملیات اجرایی سد مخزنی شرفشاه در سومار نیز آغاز خواهد شد.

وی تأمین آب زراعی افزون بر هفت هزار و 400 هکتار اراضی غرب استان کرمانشاه، تأمین آب صنایع منطقه به میزان 5/12 میلیون مترمکعب در سال، توسعه صنعت شیلات، گردشگری و بهبود محیط زیست منطقه را از جمله اهداف اجرای سد شرفشاه عنوان کرد و افزود: سد مخزنی زاگرس نیز با هدف تأمین آب زراعی افزون بر هشت هزار و 300 هکتار از اراضی دشت‌های گیلانغرب و قصر شیرین و تأمین آب صنعت منطقه به مقدار 15 میلیون مترمکعب در سال اجرا شده است.

وی اظهار کرد: هزینه تمام شده سامانه انتقال و سد مخزنی زاگرس که یکی از سدهای بزرگ خارج از بستر کشور محسوب می‌شود و عملیات اجرایی آن از سال 81 آغاز شده، 700 میلیارد ریال است که بهره برداری از آن فردا با حضور مقام‌های عالی کشور آغاز خواهد شد.

وی در خصوص طرح سد مخزنی زاگرس، گفت: سامانه انتقال آب این سد شامل سد انحرافی دیره به طول 50 متر و ارتفاع 5/7 متر با ظرفیت آبگیری 15 مترمکعب در ثانیه، کانال انتقال آب به طول سه هزار و 602 متر، یک رشته تونل به طول دو هزار و 845 متر و با قطر تمام شده 8/3 متر است.

کهریزی افزود: این سد از نوع خاکی هموژن با حجم آب قابل تنظیم 105 میلیون مترمکعب در سال بوده و با توجه به این‌که سد خارج از بستر رودخانه اصلی احداث شده است، سرریز آن کوچک و قابلیت دفع طغیان به مقدار 40 مترمکعب در ثانیه را دارد.

وی درخصوص سد مخزنی شرفشاه نیز گفت: این سد مخزنی از نوع سنگریزه‌ای با هسته رسی و ارتفاع 66 متر از بستر طبیعی رودخانه و 78 متر از پی و تاج 789 متر بوده و مساحت دریاچه سد در رقوم نرمال 418 هکتار و حجم مخزن آن 78 میلیون مترمکعب است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمانشاه تصریح کرد: حجم عملیات خاکی بدنه سد 6/4 میلیون مترمکعب، حجم سنگ برداری و خاکبرداری 5/2 میلیون مترمکعب و بتن ریزی 130 هزار مترمکعب برآورد شده است.

وی اعتبار مصوب طرح را در سال جاری 112 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: مبلغ اولیه قرارداد 770 میلیارد ریال و مدت اجرای پروژه پنج سال پیش بینی شده است که عملیات اجرایی آن روز دوشنبه (فردا) با حضور مقام‌های عالی کشور آغاز خواهد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها