عمق گل و لای این تالاب به 2 متر رسیده است

انباشته شدن گل و لای 40 ساله در تالاب انزلی

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: تالاب انزلی، نگین درخشان طبیعت گیلان، راه درازی برای احیا دارد. امیر عبدوس در گفت و گو با ایسنا افزود: دولت برای احیای 5 ساله این تالاب بین‌المللی، 90 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته است.
کد خبر: ۴۲۰۴۴۵

عبدالرضا کرباسی، مدرس دانشگاه نیز از جمله چالش‌های موجود در این تالاب را ورود بخشی از فاضلاب‌های خانگی شهرستانهای رشت، انزلی، صومعه سرا، فومن، ماسال و ورود پسآب‌های کشاورزی حاوی سموم از طریق مزارع کشاورزی به تالاب عنوان و اظهار کرد: انباشته شدن یک میلیارد و200 میلیون تن گل و لای ناشی از رسوبات حاصل از 40 سال شست و شوی و 4 هزار کیلومتر مربع خاک حوزه‌های آبریز، عمق تالاب را به 2 متر هم رسانیده است.

وی ادامه داد: در فاصله بین حسن‌رود و بندرانزلی، حدود 23 واحد صنعتی آلاینده در حاشیه تالاب یا در مسیر رودخانه‌های آن و همچنین آلودگی رودخانه‌های گوهررود و زرجوب به این تالاب، موجب کاهش میزان اکسیژن محلول در آب و متصاعد شدن گاز دی اکسید کربن شده است و با توجه به منابع آلودگی متعدد می‌توان انتظار داشت رسوبات بندرانزلی حاوی فلزات سنگین بیش از حد متعارف باشد و احتمال تجمع فلزات در آبزیان و انتقال آن به انسان وجود دارد. تالاب بین‌المللی انزلی سالانه مسیر پرواز10 تا 12 میلیون پرنده مهاجر است که از 145 گونه پرنده مهاجر در ایران، 77 گونه پرنده مهاجر در تالاب انزلی وجود دارد.

به عقیده کارشناسان ، احیای تالاب، جلوگیری از ورود آلاینده‌ها به تالاب و هر اقدامی که موجب شود تالاب بین‌المللی انزلی با تنفسی دوباره همچنان نگین درخشان طبیعت گیلان باشد، درنهایت موجب حفظ محیط زیست دریای خزر خواهد شد و انتظار می‌رود تک تک مردم استان نسبت به احیا و حفظ این تالاب آگاه‌تر و حساس‌تر شوند.

وسعت تالاب انزلی در گذشته400 تا 450 کیلومترمربع بوده که در حال حاضر به حدود150 کیومتر مربع رسیده است و علاوه بر این کاهش وسعت، شاهد کاهش عمق تالاب از 12 متر به 2 متر هم هستیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها