وزارت خارجه روسیه:

مسکو با قاطعیت به اقدام مداخله‌جویانه آمریکا پاسخ خواهد داد

وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که به اقدام مداخله‌جویانه دولت آمریکا در خصوص تحریم روادیدی برخی مقامات این کشور پاسخ قاطع داده از استقلال روسیه و حقوق شهروندان آن دفاع می‌کند.
کد خبر: ۴۱۸۳۴۹

به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری - اینترنتی "راس بالت "، وزارت امور خارجه روسیه روز گذشته اعلام کرد که این کشور با قاطعیت به تصمیم دولت آمریکا در مورد تحریم روادیدی مقامات رسمی روسیه که گویا در مرگ "سرگئی ماگنیتسکی " حقوق‌دان بنیاد «هرمیتیج کپیتال» دخیل هستند، پاسخ خواهد داد.

در بیانیه‌ای که روز چهارشنبه در این رابطه منتشر شده، آمده است: «واضح است که طرف روسی به این اقدام غیردوستانه و خارج از چارچوب متعارف پاسخ قاطع خواهد داد و از استقلال روسیه و حقوق شهروندان این کشور در برابر اقدامات مداخله‌جویانه و ناعادلانه کشورهای خارجی دفاع خواهد کرد».

در این سند همچنین یادآوری شده است: «ما به اطلاعات منتشره در رسانه‌های گروهی آمریکایی به استناد منابع رسمی در خصوص قصد وزارت امور خارجه آمریکا برای برقراری محدودیت روادیدی برای برخی مقامات رسمی روسیه که گویا به عقیده آنان در مرگ ماگینسکی دخالت دارند، توجه داشته‌ایم. این خبر جدیدی نیست و پیش از این نیز موارد مشابهی در رابطه با دخالت مقامات آمریکایی در امور داخلی روسیه وجود داشته و قوانین ضدروسی در کنگره آمریکا مورد بررسی قرار گرفته است».

مقامات دیپلماتیک روس تأکید کردند: «ما این مسئله را درک می‌کنیم که هر کشوری حق دارد حتی بدون دادن توضیح درهای کشور خود را به روی اتباع کشورهای دیگر ببندد، اما استفاده از این حق برای «تنبیه» شهروندان کشورهای دیگر بدون داشتن دلایل حقوقی کافی و نقض اصل «متهم نبودن افراد قبل از اثبات جرم آنها» چه از لحاظ حقوقی و چه از لحاظ اخلاقی، غیرقابل قبول است».

در بیانیه وزارت خارجه روسیه همچنین تأکید شده است که تلاش برای دخالت در روند تحقیقات قانونی و اعمال فشار بر سیستم قضایی کشورهای دیگر کاملاً غیرمجاز است. این ابزار قدیمی و سیاست دیکته کردن خواسته‌ها و استفاده از اعمال فشار خارجی امروزه دیگر کارایی ندارد.

در پایان این سند آمده است: «طرف آمریکایی به خوبی می‌داند که دولت روسیه تحقیقات همه‌جانبه و کاملی در خصوص مسئله مرگ ماگنیتسکی، حقوق‌دان بنیاد «هرمیتیج کپیتال» در زندان انجام داده است و این بازی سیاسی که دولت آمریکا در پیش گرفته، اقدامی غیرمنطقی و ناامیدکننده است و نمی‌توان نادیده گرفت که چنین اقداماتی آسیب جدی به روابط روسیه و آمریکا و تقویت اعتماد و همکاری‌های دو طرف وارد خواهد کرد».

بر اساس اطلاعات برخی روزنامه‌های آمریکایی، وزارت امور خارجه این کشور در رابطه با مرگ مشکوک ماگنیتسکی، حقوق‌دان بنیاد «هرمیتیج کپیتال» (که در ماه نوامبر سال 2009 در سن 37 سالگی در زندان‌های روسیه بر اثر ناراحتی قلبی درگذشت) فهرستی از چند مقام رسمی روسیه تهیه و این افراد را از ورود به خاک آمریکا منع کرده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها