معاون راه و شهرسازی :

اعتبار کافی برای ساخت سالانه هزار کیلومتر خط ریلی موجود نیست

با وجود اهمیت حمل و نقل ریلی و تاکید مسوولان کشور بر توسعه این شیوه حمل و نقل، هم اکنون در کل کشور حدود 9 هزار و 500 کیلومتر خط آهن وجود دارد که بنا به سند چشم انداز در سال 1404 باید دارای 25 هزاز کیلومتر خط ریلی در کشور باشیم. نسبت به اغلب کشورهای منطقه و جهان اندک است و راه‌آهن سهم اندکی در ترابری کشور برعهده دارد.
کد خبر: ۴۱۳۸۲۷

به گزارش ایسنا، در کشور ما ساخت راه‌آهن سراسری از سال 1291 آغاز شده و تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی چهار هزار و 565 کیلومتر به طور متوسط سالانه (80 کیلومتر) خط ریلی ساخته شده است. پس از پیروزی انقلاب تاکنون نیز پنج هزار و 110 کیلومتر( به طورمتوسط سالانه 170 کیلومتر) به شبکه ریلی کشور اضافه شده است.

در این راستا برای تحقق هدف سند چشم انداز باید سالانه بیش از هزار کیلومتر خط ریلی ساخته شود و اگرچه مسوولان معتقدند توان ساخت این میزان راه‌آهن در کشور وجود دارد اما همچنان این بخش از کمبود منابع رنج می‌برد.

در این‌باره مهندس احمد صادقی ، مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشوربا بیان این‌که هفت هزار و 500 کیلومتر راه‌آهن در کشور در دست احداث است، گفت: در سال جاری 250 کیلومتر از این خطوط به بهره‌برداری می‌رسد.

وی در پاسخ به این سوال که مگر اعلام نمی‌شود که توان ساخت سالانه هزار کیلومتر راه‌آهن را داریم؟ خاطرنشان کرد: توان با مال تفاوت دارد.

صادقی گفت: اگرچه از نظر تخصصی توان ساخت هزار کیلومتر راه‌آهن را داریم اما چون برای هر کیلومتر راه‌آهن بیش از سه میلیارد تومان اعتبار نیاز است، این رقم بسیار سنگین است و با بودجه دولتی امکان ساخت آن وجود ندارد.

مدیر عامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور با بیان این‌که این امر محقق نمی‌شود مگر با فاینانس و ورود بخش خصوصی، اظهار کرد: در صورتی که این حوزه سودده باشد بخش خصوصی برای سرمایه گذاری وارد می‌شود بنابراین اگر بتوانیم شرایطی را ایجاد کنیم که سود بخش خصوصی تضمین شود آنگاه سرمایه گذار برای ساخت خطوط ریلی مشارکت می‌کند.

وی افزود: به استثنای پروژه راه‌آهن شیراز – بندرعباس که به صورت EPCF اجرا می‌شود تا به حال مشارکت بخش خصوصی برای احداث خطوط ریلی را نداشتیم.

بنا به این گزارش در برنامه اول توسعه (از سال 1368 تا 1373) 702 میلیارد ریال به بخش ریلی اختصاص یافت و 854 کیلومتر راه آهن در کشور ساخته شد. در برنامه‌ دوم توسعه (از سال 1374 تا 1378) 948 میلیارد ریال برای توسعه زیرساخت‌های ریلی اختصاص یافت و یک هزار و 288 کیلومتر راه آهن در کشور ساخته شد. در برنامه‌ سوم (از سال 1379 تا 1383) نیز حدود شش هزار و 690 میلیارد ریال اختصاص یافت و دو هزار و 18 کیلومتر خط آهن ساخته شد. طی برنامه چهارم (از سال 1384 تا 1388) حدود 18 هزار و 385 میلیارد ریال اختصاص یافت و هزار و 200 کیلومتر راه آهن کشیده شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها