با اضافه شدن وزارت تعاون، وزارت جدید «تعاون و کار و رفاه اجتماعی» تشکیل می‌شود

مجلس تکلیف 5 وزارتخانه‌ ادغامی دیگر را مشخص کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی، چهارشنبه گذشته قبل از رفتن به تعطیلات 20 روزه خود، تکلیف 5 وزارتخانه دیگر را نیز در موضوع ادغام‌ها مشخص کردند. مجلس شورای اسلامی که در جلسه روز سه‌شنبه خود با دو فوریت لایحه شرح وظایف و اختیارات 2 وزارتخانه کار و رفاه اجتماعی و صنعت و تجارت موافقت کرده بود، بررسی این لایحه را در دستور کار روز چهارشنبه داشت.
کد خبر: ۴۱۳۲۲۲

به گزارش فارس، در ابتدای جلسه، علی لاریجانی در مورد این لایحه گفت: اشکالی ندارد که دولت لایحه ادغام 4 وزارتخانه را در یک لایحه به مجلس ارائه کند، اما باید به صورت مفصل‌تر ارائه می‌شد.

در ادامه جلسه و پس از سخنرانی مخالفان و موافقان، کلیات لایحه دو‌فوریتی وظایف و اختیارات 2 وزارتخانه «کار و رفاه اجتماعی» و «صنعت و تجارت» به رای گذاشته شد که با 154 رأی موافق، 14 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از 195 نماینده حاضر در صحن علنی مجلس به تصویب رسید.

ورود وزارت تعاون به لیست ادغام‌‌ها‌

پس از آن‌که کلیات این لایحه به تصویب رسید، نمایندگان مجلس وارد رسیدگی به جزئیات آن شدند. در همین زمان، سیدکاظم دلخوش، نماینده صومعه‌سرا با طرح پیشنهادی از نمایندگان مجلس خواست وزارت تعاون را نیز به لیست ادغام‌ها افزوده و آن را با وزارتخانه‌های کار و رفاه ادغام کنند. این پیشنهاد با 141 رأی موافق، 28 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از 194 نماینده حاضر در صحن علنی مواجه شد و نمایندگان با اضافه شدن وزارت تعاون به وزارتخانه‌های ادغامی موافقت کردند.

بر اساس این موافقت مجلس، وزارت تعاون با وزارتخانه‌های کار و امور اجتماعی ‌و رفاه و تأمین اجتماعی ادغام می‌شود و عنوان وزارتخانه جدید نیز وزارت «تعاون و کار و رفاه اجتماعی» خواهد شد.

لاریجانی: ‌رهبری ‌نظری درباره ادغام ندارند

نادر قاضی‌پور، نماینده مردم ارومیه در تذکری خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: برگه‌هایی از سوی برخی‌ها در صحن علنی پخش شده ‌که در آن نظرات رهبر معظم انقلاب درباره عدم ادغام وزارت تعاون منتشر شده است. وی از لاریجانی خواست درباره توزیع این برگه‌ها و نظر رهبر معظم انقلاب توضیح بدهد.

رئیس مجلس در پاسخ به تذکر قاضی‌پور با ابراز تعجب از این‌که چنین برگه‌هایی در صحن علنی منتشر شده است، تأکید کرد: من قبلا از رهبر معظم انقلاب در این‌باره سؤال کرده بودم که ایشان فرموده بودند من در این رابطه نظری ندارم و صبح امروز نیز رهبر معظم انقلاب به بنده پیغام دادند و فرمودند که من درباره ادغام وزارت تعاون نظری ندارم و مجلس باید تصمیم بگیرد.

تغییر عنوان وزارت «صنعت و تجارت»

نمایندگان مجلس در ادامه رسیدگی به جزئیات لایحه دو‌فوریتی وظایف و اختیارات 2 وزارتخانه کار و رفاه اجتماعی و صنعت و تجارت، با پیشنهاد سیدحسین هاشمی، نماینده میانه و عضو کمیسیون صنایع مبنی بر اضافه شدن کلمه «معدن» به عنوان وزارتخانه «صنعت و تجارت» با 128 رأی موافق، 12 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از 195 نماینده حاضر در صحن علنی موافقت کردند.بر این اساس، عنوان وزارتخانه جدید‌التأسیس «صنعت و تجارت» با این مصوبه مجلس به «صنعت و معدن و تجارت» تغییر یافت.

‌موافقت مجلس با تشکیل وزارتخانه‌های ‌جدید

نمایندگان پس از بررسی پیشنهادات و تصویب تعدادی از این پیشنهادات در خصوص لایحه تشکیل 2 وزارتخانه «‌تعاون، کار‌ و رفاه اجتماعی» ‌و «صنعت، معدن و تجارت»، این لایحه را با 174 رأی موافق، 5 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از 194 نماینده حاضر در صحن علنی پارلمان به تصویب رساندند.به موجب این مصوبه مجلس در ماده واحده لایحه مذکور مقرر شد‌: به موجب این قانون از ادغام 3 وزارتخانه تعاون، کار و امور اجتماعی و رفاه و تامین اجتماعی و دو وزارتخانه صنایع و معادن و بازرگانی به ترتیب دو وزارتخانه «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» و «صنعت، معدن و تجارت» تشکیل شود. کلیه وظایف و اختیاراتی که بر طبق قوانین بر عهده وزارتخانه‌های یاد شده بوده است، به 2 وزارتخانه جدید منتقل می‌شود.

نمایندگان در تبصره یک لایحه مذکور نیز تصویب کردند که همه امکانات، تعهدات، اعتبارات، نیروی انسانی، اموال منقول و غیرمنقول در وزارتخانه‌های رفاه و تامین اجتماعی و کار و امور اجتماعی و تعاون به وزارت «کار، تعاون و رفاه اجتماعی»‌ و نیز در وزارتخانه‌های صنایع و معادن و بازرگانی به وزارت «صنعت، معدن و تجارت» منتقل ‌شود.

باهنر: جلسه بعدی مجلس 28 تیر ‌تشکیل می‌شود‌

محمدرضا باهنر که در پایان جلسه علنی روز چهارشنبه، ریاست جلسه را بر عهده داشت اعلام کرد که تا 2 هفته آینده مجلس و کمیسیون‌ها جلسه نخواهند داشت و نمایندگان به تعطیلات تابستانی خواهند رفت.وی افزود: به نظر می‌رسد تعداد زیادی از نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه خود بروند و در آنجا مشغول شوند.طبق اعلام نایب رئیس اول مجلس جلسه علنی بعدی وکلای ملت 28 تیر ماه با دستور کار رسیدگی به دستور هفتگی تشکیل خواهد شد.

احمدی‌نژاد: تفاهم خوبی میان مجلس و دولت است

به دنبال مشخص شدن تکلیف 5 وزارتخانه ادغامی در جلسه روز چهارشنبه مجلس، رئیس‌جمهور که در حاشیه جلسه هیات دولت با برخی خبرنگاران صحبت می‌کرد، گفت: تفاهم بسیار خوبی بین دو قوه برای کوچک‌سازی حجم دولت انجام شد.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور هم گفت: ادغام اکثر وزارتخانه‌هایی که قرار بود ادغام شوند، صورت گرفته است و درباره بقیه هم در زمان دیگری تصمیم خواهیم گرفت.

به گزارش ایسنا، محمدرضا میرتاج‌الدینی درباره ادغام وزارت نفت و نیرو نیز گفت: فعلا برنامه‌ای برای آن نداریم تا مدتی بگذرد و دولت و مجلس با هم صحبت‌هایی داشته باشند و به توافق برسند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها