کشاورزان ماه ها زحمت خود را با قیمت اندک به دلالان می فروشند

خیارکاران دره‌شهر ایلام، قربانی دلالان

نبود صنایع تبدیلی، نداشتن اتحادیه و صنف خیارکاران و نبود سردخانه در شهرستان دره‌شهر در استان ایلام باعث شده کشاورزان، این محصول را با قیمت ارزان در اختیار دلالا ن قرار دهند تا در نهایت سود نصیب آنها شود. به گزارش ایسنا، با شروع فصل برداشت خیار در شهرستان دره‌شهر در زیر گرمای 43 درجه، خیارکاران پس از تحمل ماه‌ها زحمت و انتظار برای برداشت محصول با کیفیت خود، با مشکلاتی مواجه می‌شوند که به عبارتی آنها را از کرده خود پشیمان می‌کند. خیارکاران دره شهری در حالی هر کیلو خیار را به قیمت 100 تومان به بازار عرضه می‌کنند که قیمت تمام شده آن چند برابر این نرخ است.
کد خبر: ۴۱۰۳۶۹

مدیر سازمان جهادکشاورزی استان ایلام نداشتن اتحادیه، تشکل منسجم و قوی و نبود سردخانه را از دلایل به وجود آمدن این مشکلات دانست.اقدسی با اشاره به این‌که تولید خیار در دره شهر فراتر از نیاز استان است، افزود: مازاد نیاز استان به استان‌های همجوار و حتی تهران نیز ارسال می‌شود؛ اگر در این شهرستان سردخانه‌ای وجود داشت، کشاورز، مازاد فروش روزانه خود را در آن نگهداری می‌کرد و دیگر نه دلال وجود داشت و نه کشاورز متضرر می‌شد.

وی ایجاد اتحادیه خیارکاران را از ضروریات بخش کشاورزی شهرستان دره شهر، اعلام و عنوان کرد: وجود دفاتر و غرفه‌های فروش در شهرهای بزرگ برای فروش این محصول مهم می‌تواند در حل این مشکل موثر باشد.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام، میزان تولید خیار دره شهر را به طور متوسط 5000 هکتار در سال عنوان و تصریح کرد: متاسفانه در زمینه تولید پیاز در شهرستان دهلران نیز همین مشکل وجود دارد.

وی با اشاره به این‌که پیازکاران دهلرانی هر کیلو پیاز را به قیمت 90 تومان می‌فروشند، اظهار کرد: قیمت تمام شده این محصول برای کشاورزان دهلرانی 5 تا 6 برابر این نرخ است که در هر هکتار، مبلغ زیادی می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها