انحلال شورای شهر اهواز پس از یک سال اختلاف

شورای شهر اهواز با تعلل در انتخاب شهردار طی یک سال گذشته، عملا حکم انحلال خود را رقم زد و مشکلی دیگر به مشکلات این شهر بدون شهردار یک میلیون و 300 هزار نفری افزود. براساس قانون، شورا موظف است پس از عزل شهردار حداکثر ظرف 3 ماه شهردار جدید را معرفی کند، با وجود این شورای شهر اهواز پس از برکناری شهردار سابق اهواز در 8 تیر سال گذشته، چند ماه برای انتخاب و معرفی شهردار زمان داشت، ولی اختلاف‌نظرها و بی‌توجهی به نظر اکثریت موجب شد اعضای شورا هیچ‌گاه نتوانند دور یک میز بنشینند و شهردار را انتخاب کنند و در نتیجه به دنبال یک سال ناکامی این شورا در انتخاب شهردار، هیات حل اختلاف و رسیدگی به شکایات شوراها در خوزستان به ریاست استاندار، پیشنهاد انحلال شورای شهر را به هیات مرکزی حل اختلاف شوراها ارائه کرد.
کد خبر: ۴۰۶۸۱۵

هرچند این هیات برای جلوگیری از انحلال شورا تلاش بسیاری کرد، اما سرانجام در آخرین جلسه شورای حل اختلاف که چهارشنبه هفته گذشته در تهران برگزار شد، پیشنهاد هیات حل اختلاف خوزستان مبنی بر انحلال شورای شهر اهواز مورد پذیرش قرار گرفت و به اتفاق آرا به تصویب رسید.

فرماندار اهواز دیروز با اعلام این خبر به مهر گفت: با این شرایط اکنون سیدجعفر حجازی، استاندار خوزستان به عنوان قائم‌مقام شورای شهر می‌تواند نسبت به معرفی شهردار اهواز اقدام کند و وی نیز چند گزینه برای تایید از سوی وزارت کشور معرفی کرده است، لذا بزودی شهردار جدید اهواز از سوی وزارت کشور تایید و رسما معرفی خواهد شد.

عبدالعزیز فدعمی درخصوص این که وضعیت شورای شهر اهواز با این شرایط چگونه است و چگونه اعضای جدید تا پایان فعالیت شورای سوم انتخاب می‌شوند، افزود: در این خصوص ابهام وجود دارد چراکه قرار است انتخابات بعدی شوراهای شهر همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود یعنی دو سال دیگر ولی اولین انتخاباتی که پیش‌رو داریم انتخابات مجلس شورای اسلامی است که اسفند ماه امسال برگزار می‌شود. لذا در این خصوص باید از وزارت کشور سوال کرد که تکلیف شورای شهر اهواز با این وضعیت چگونه می‌شود و انتخابات آن چه زمانی برگزار خواهد شد.طبق شنیده‌ها گزینه استاندار خوزستان برای تصدی پست شهرداری اهواز منصور کتانباف است که چندی پیش نیز در جلسه مشترک اعضای شورای شهر اهواز و شورای حل اختلاف استان خوزستان با اکثریت آرا به عنوان شهردار انتخاب شده بود، ولی یکی از اعضای شورای شهر اهواز با نیامدنش در جلسه علنی شورای شهر برای انتخاب شهردار این جلسه را از حد نصاب انداخت تا سرنوشت شورای شهر اهواز این‌گونه رقم بخورد.

شورای شهر اهواز به دنبال سلب عضویت رئیس و تعدادی از اعضا و همچنین بازداشت یک عضو، بسیار شکننده شده بود، به گونه‌ای که این شورای 9 نفره تنها با 6 نفر به کار خود ادامه می‌داد و غیبت تنها یک نفر آن را از حدنصاب می‌انداخت.

اختلاف میان اعضا

غلامرضا سبزعلی یکی از اعضای شورای شهر اهواز در گفت و گو با «جام جم » درباره اختلافات درونی این شورا که به انحلال آن انجامید ، گفت: در چند ماه اخیر، دیگر عملا کاری از دست ما برای انتخاب شهردار برنمی‌آمد، چون ما انتخاب خود را کرده بودیم، ولی به دلیل وجود اختلاف و دودستگی، اعضا روی این فرد متفق‌القول نبودند و به همین خاطر نتوانستیم فردی را برای شهرداری اهواز انتخاب کنیم.وی افزود: با توجه به شرایط به وجود آمده و عدم کارایی شورا، خودمان پیشنهاد انحلال آن را مطرح کردیم که مورد موافقت هم قرار گرفت. به گفته سبزعلی، در جلسات شورا مرتبابا اتفاق نظر روی فرد مورد نظر شهرداری اهواز تاکید و اعلام شده بود که در صورت ادامه تعلل، شورای شهر اهواز منحل خواهد شد، ولی متاسفانه در این زمینه اعضا با هم همکاری نداشتند.

اسکندر زنگنه عضو دیگر شورای شهر منحل شده اهواز نیز به وجود اختلاف در میان اعضا بر سر انتخاب شهردار تاکید کرد و گفت: شورای شهر اهواز به عامل تفرق، جدایی و اختلاف تبدیل شده بود شورایی با پارادوکس‌های مختلف که در راس آن تناقض مدیریتی بقای شورای شهر اهواز را به هم ریخت.

وی افزود: در یک سال گذشته افرادی که به عنوان شهردار نامزد می شدند، مورد موافقت شورا قرار نمی‌گرفتند هرچند برخی از آنان اصلا مناسب شهرداری اهواز نبودند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها