میقاتی خواستار مشارکت همه گروه‌های لبنانی شد

نجیب میقاتی، نخست‌وزیر جدید لبنان بدون آن که از جریان 14 مارس نامی ببرد، گفت: من اهمیت مسوولیت خود را می‌فهمم و به همین خاطر تصمیم گرفتم در راه مصلحت بزرگ ملی از خودگذشتگی به خرج دهم و بار دیگر از همگان می‌خواهم تا در تشکیل دولت ملی شرکت کنند.
کد خبر: ۳۸۶۱۰۰

به گزارش ایرنا از بیروت، نجیب میقاتی نخست‌وزیر جدید لبنان در گفت‌وگو با روزنامه لبنانی السفیر که در شماره دیروز (دوشنبه) چاپ شد، گفت: اگر خواهان وحدت، ثبات و حمایت از امنیت مردم، اقتصاد و جامعه هستیم، باید به دور از غرض‌ورزی‌ها دست همدیگر را بفشاریم. وی تاکید کرد من همان‌طور که از دادن تعهداتی به گروه 8 مارس خودداری کردم، نسبت به گروه دیگر (14 مارس) نیز همین روش را اعمال خواهم کرد. نجیب میقاتی یک ماه پیش به نخست‌وزیری معرفی شد، اما هنوز نتوانسته است کابینه خود را تشکیل دهد.

گرچه نجیب میقاتی همچنان تلاش می‌کند تا گروه 14 مارس را به مشارکت در کابینه خود قانع سازد. اما به نظر می‌رسد جریان 14 مارس به رهبری سعد حریری به خاطر مخالفت اصولی با این کابینه در آن مشارکت نکند. حتی روز گذشته در خبرها آمده بود که حریری با رد قطعی شرکت در دولت آینده می‌خواهد به اپوزیسیون بپیوندد. به گزارش فارس و به نقل از خبرگزاری فرانسه، فارس سعید نماینده سابق پارلمان لبنان و دبیرکل جریان 14 مارس در این کشور با اعلام این خبر گفت: سعد حریری به مناسبت سالروز ترور شهید رفیق حریری نخست‌وزیر اسبق این کشور (که دیروز برگزار شد) مواضع جدید خود را اعلام خواهد کرد. وی ادامه داد حریری در یک کنفرانس خبری اعلام خواهد کرد که به جریان مخالف دولت پیوسته است.

سعد حریری دولت خود را دولت وحدت ملی نامیده بود اما به علت اصرار بر وارد شدن در مسائل مورد اختلاف میان جریان‌های این کشور و اعمال دیکته‌های آمریکا در زمینه حمایت بی‌قید و شرط از دادگاه سیاسی حریری از تحقق دستاوردهای مفیدی برای لبنان ناتوان ماند. بعد از اصرار حریری بر تسلیم شدن در برابر خواسته‌های آمریکا و از بین بردن توافق سوریه و عربستان برای حل بحران در لبنان، جریان 8 مارس و حزب‌الله تصمیم به خروج از دولت گرفت و دولت حریری ساقط شد، بعد از مدتی رئیس‌جمهور با اکثریت آراء نمایندگان پارلمان، نجیب میقاتی نامزد معرفی شده از سوی 8 مارس را به عنوان مامور تشکیل دولت انتخاب کرد، وی در حال حاضر تلاش‌های خود را برای متقاعد کردن برخی جریان‌های 14 مارس برای مشارکت در دولت نجات ملی ادامه می‌دهد. مهلت قانونی نجیب میقاتی برای تشکیل کابینه (که 5 بهمن به نخست‌وزیری معرفی شد) بزودی سپری می‌شود. پیش از این در خبرها آمده بود که او در صورت عدم همکاری گروه‌های لبنانی، کابینه تکنوکرات تشکیل خواهد داد. کابینه تکنوکرات به این معناست که اعضای کابینه می‌تواند خارج از جریان‌های سیاسی انتخاب شوند./ خبرگزاری‌ها

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها