یک نما از 24 فیلم اولی در جشنواره 29

اینجا چراغی روشن است

«نه سهم مناسبی از اکران دارند و نه جایی برای دیده شدن». این حکایت فیلم‌هایی است که توسط فیلمسازان جوان ساخته می‌شود. فیلمسازانی که یا از دنیای دستیاری کارگردانی به جایگاه ساخت فیلم اول می‌رسند یا از مستندسازی و ساخت برنامه‌های تلویزیونی. فیلم‌های ساخته شده توسط این کارگردان‌ها معمولا جایی برای عرضه مناسب و درست ندارد.
کد خبر: ۳۸۴۸۴۷

از اکران سینما هم با هزار منّت و سختی، سهم آنها فقط چند سئانس محدود در سینماهایی است که فروش چندانی ندارد. تنها دلخوشی چنین فیلمسازانی فقط حضور در جشنواره‌های داخلی و خارجی است. جشنواره‌هایی که می‌تواند امکان دیده شدن فیلم برای مخاطبان خاص را فراهم کند و گاه جایزه‌های نقدی می‌تواند مقدمه ساخت فیلم بعدی را برای آنها ایجاد کند تا فراهم آمدن شرایط مناسب، باز هم فیلم دلخواه خود را بسازند و مسیر سینمای مورد علاقه خود را دنبال کنند. البته برخی از فیلمسازان نیز در میانه راهی که به سینمای مورد علاقه آنها ختم می‌شود، از ادامه مسیر دلسرد شده یا به سراغ سریال‌سازی می‌روند یا این‌که تسلیم پیشنهادهای وسوسه‌برانگیز تهیه‌کننده‌ای می‌شوند که راه و چاه ساخت فیلم‌های پرفروش را خوب بلد است. امسال جشنواره فیلم فجر شاهد حضور 24 فیلم از 24 فیلمساز جوانی است که برای اولین بار در رقابت فجر در قالب بخش «نگاه نو» شرکت می‌کنند. این کارگردان‌ها با هزار انگیزه و امید فیلم خود را به جشنواره رسانده‌اند. در گزارشی که می‌خوانید توضیحی چند خطی درباره هر فیلم ذکر شده و در ادامه شانس موفقیت این فیلم‌ها در جشنواره و اکران عمومی مورد توجه قرار گرفته است.

آینه‌های روبه‌رو/ نگار آذربایجان

فیلم ساخته کارگردانی جوان است که سابقه حضور او در سینما به ایفای نقش در فیلم «نسل سوخته» مرحوم رسول ملاقلی‌پور محدود می‌شود. آینه‌های روبه‌رو درباره سرگذشت 2 زن جوان (رعنا و آدینه) است که از 2 موقعیت کاملا متفاوت خانوادگی و اجتماعی برخاسته‌اند و در پی یک اتفاق، با یکدیگر مواجه و همراه می‌شوند.

شانس موفقیت در جشنواره: فیلم احتمالا شانس چندانی برای موفقیت در جشنواره ندارد. عوامل فیلم چندان شناخته شده نیستند و به نظر می‌رسد بیشتر یک فیلم هنری جمع و جور است.

افسانه گل‌ نور/علی نوری اسکویی و مهدی خروشی

فیلم از یک مجموعه تلویزیونی انیمیشن استخراج شده است. قصه درباره 3 دهکده است که متعلق به هیچ زمان و مکان خاصی نیست. در این دهکده‌ها یک سری آدم کوچولو وجود دارد که با یکدیگر تعامل دارند و منشأ زندگی آنها یک چشمه است. پشت کوه‌ها یک سری جادوگر وجود دارد که در حال درست کردن دارویی هستند.

شانس موفقیت در جشنواره: معمولا داوران جشنواره به فیلم‌های انیمیشن توجه خاصی نشان می‌دهند و اگر فیلم به لحاظ کیفی در حد متوسطی باشد هم شانس جلب نظر داوران را دارد.

اینجا تاریک نیست/ محمدرضا خاکی

سازنده فیلم در چند جشنواره دستیار پوران درخشنده بوده است. فیلم اثری گیشه‌ای است که با سرمایه وزارت نیرو ساخته شده است. داریوش بابائیان نیز تهیه‌کننده فیلم است. فیلم ملودرامی اجتماعی است که حدود 70 درصد آن در تهران می‌گذرد و بقیه آن در جنوب کشور در فضاهای نیروگاهی فیلمبرداری شده است. الناز شاکردوست بازیگر پرکار سینمای ایران نیز در این فیلم طراحی لباس را به عهده داشته است.

شانس موفقیت فیلم در جشنواره: به نظر می‌رسد در بخش جوایز جنبی فیلم می‌تواند جوایز برخی سازمان‌های مرتبط را جذب کند.

بالابان/ سیدرضا صافی

سیدرضا صافی نام شناخته‌شده‌ای در سینمای مستند است. او در این فیلم نویسنده، تهیه‌کننده، کارگردان، تدوینگر، طراح صحنه و لباس بوده است. داستان درباره نوجوانی هیجده ساله و ساکن بندر بوشهر است که سال‌ها پیش پدر محیط‌بانش را در مواجهه با قاچاقچیان پرنده از دست داده است.

شانس موفقیت در جشنواره: ساخته‌های سابق این کارگردان فیلم‌هایی تکنیکی و قابل قبول است و به نظر می‌رسد شانس خوبی برای موفقیت در جشنواره داشته باشد.

«آخرین سرقت» / پدرام علیزاده

آخرین سرقت اولین فیلم پدرام علیزاده کارگردان جوان است که پیش از این به عنوان دستیار کارگردان در چند فیلم خسرو معصومی حضور داشته است. فیلمنامه توسط رضا درمیشیان و جلال‌الدین دری و پدرام علیزاده نوشته شده است. درمیشیان کارگردان جوانی است که امسال قصد داشت اولین فیلم بلند خود با نام «بغض» را در خارج از کشور بسازد؛ اما به دلیل مشکلات مالی ساخت آن را به بعد از جشنواره موکول کرد. او تاکنون در فیلم‌های مختلفی دستیار فریدون جیرانی و داریوش مهرجویی بوده است .

شانس موفقیت فیلم در جشنواره: جشنواره فیلم فجر معمولا به فیلم‌های کمدی توجه چندانی نشان نمی‌دهد.

بدون اجازه/ مرتضی احمدی‌هرندی

فیلم اولین ساخته کارگردان آن است که پیش از این حضوری فعال در تلویزیون داشته است. قصه‌ای اجتماعی دارد و تهیه‌کننده آن نیز محمود فلاح تهیه‌کننده مختارنامه است. ضمن آن‌که یکی از نهادهای نظامی نیز سرمایه‌گذار آن است. داریوش ارجمند، مهدی پاکدل، نسرین مقانلو، محمد کاسبی و... بازیگران فیلم هستند.

شانس موفقیت در جشنواره: فیلم عوامل حرفه‌ای خوبی همچون: واروژ کریم‌مسیحی را به خدمت گرفته و به نظر می‌رسد شانس دریافت جایزه در جشنواره را داشته باشد.

بهشت اینجاست /حمید سلیمیان

فیلم ساخته حمید سلیمیان است و قصه‌ای با روابط انسانی را روایت می‌کند. فضای فیلم هم فضایی روستایی است که در شمال کشور قصه خود را به تصویر می‌کشد. فرامرز قریبیان، نیره فراهانی، رویا شریف، محمدمهدی احدی، شکیبا فرمانی، یاشار سلیمانی و صدیقه رئیسی بازیگران آن هستند و مسوولیت بازیگردانی فیلم هم به عهده مهتاب نصیرپور بوده است.

شانس موفقیت در جشنواره: فیلم به تهیه‌کنندگی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ساخته شده و به نظر می‌رسد بتواند نظر مثبت هیات داوران را جلب کند.

بی‌انتها / امیرحسین جهددوست

یک اثر کاملا هنری که در 90 دقیقه و در یک پلان بدون قطع قصه خود را روایت می‌کند. تعداد این فیلم‌ها در دنیا بسیار اندک است. داستان این فیلم درباره دختری به نام افسانه است که ساعت حدود 30‌/‌10 صبح با انبوهی خرید، وارد خانه می‌شود. او تصمیمی دارد که باید راس ساعت 12 آن را اجرا کند. همایون ارشادی، آیلین حسینیان، آزاده ریاضی، مرتضی یونس‌زاده، آتش گرکانی و نیما شاهرخ‌شاهی بازیگران آن هستند.

شانس موفقیت در جشنواره: به نظر می‌رسد فیلم بتواند در بخش‌های فنی نظر هیات داوران را جلب کند.

پایان دوم / یعقوب غفاری

فیلم قصه‌ای با حال و هوای هنری را روایت می‌کند. علاوه بر آناهیتا نعمتی، دانیال عبادی، زیبا بروفه، مجید یاسر و مهدی فقیه خود کارگردان نیز در فیلم ایفای نقش کرده است. علی شاه‌حاتمی، پرویز شیخ‌طادی، سیدرضا خطیبی و محمدحسین لطیفی کارگردان‌هایی بوده که وی در طول این سال‌ها دستیاری آنها را کرده است. غفاری طی یک سال نیز در سریال مختارنامه دستیار میرباقری بوده است.

شانس موفقیت فیلم در جشنواره: بسیار زیاد است

پرنده‌باز/ عطاءالله سلمانیان

فیلم قصه‌ای هنری دارد. سازنده آن نیز سال‌ها در زمینه دستیاری کارگردانی و بازیگری در سینمای ایران فعالیت داشته است. تهیه‌کننده فیلم نیز حوزه هنری است. حسین یاری، ماه‌چهره خلیلی، هوشنگ توکلی، علی اوسیوند، رضا فیاضی و مهران رجبی بازیگران فیلم هستند.

شانس موفقیت در جشنواره: فیلم اثری هنری است که امکان موفقیت در برخی رشته‌های فنی را در جشنواره دارد.

چیزهایی هست که نمی‌دانی/ فردین صاحب زمانی

این فیلم توسط منیژه حکمت با مشارکت مرکز گسترش سینمای مستند تجربی تهیه‌ شده و درباره علی راننده آژانسی است که از درگیر شدن با هر ماجرایی دوری می‌کند. سیما، همکلاس قدیمی هنوز تلاش می‌کند دوستی سال‌های دور را زنده کند و او را از انزوا درآورد.

شانس موفقیت در جشنواره: فیلم ساخته یکی از صداگذاران حرفه‌ای سینمای ایران است و با ترکیب گروه سازنده به نظر می‌رسد بتواند نظر هیات داوران را جلب کند.

مامان بهروز منو زد / عباس مرادیان

فیلم قصه‌ای کودکانه دارد و در جشنواره فیلم کودک همدان نیز نمایش داده شد و در بخش فیلم منتخب داوران کودک و نوجوان دیپلم افتخار کارگردانی (عباس مرادیان)، را از آن خود کرد.

حمید لولایی، رضا ناجی، فلور نظری، رامین ناصرنصیر، کیانوش گرامی، احمدرضا اسعدی، غزاله جزایری، خشایار راد و نیما نکیسا (دروازه‌بان ملی‌پوش سابق کشور) از بازیگران اصلی این فیلم هستند.

شانس موفقیت در جشنواره: فیلم قبلا جوایز خود را از جشنواره فیلم کودک گرفته است.

سفر سرخ / حمید فرخ‌نژاد

حالا چندین سال است که این فیلم قرار است در جشنواره حضور داشته باشد اما هر سال به دلیلی کنار گذاشته شده است.

فیلم اولین ساخته حمید فرخ‌نژاد است و 10 سال قبل با حضور حبیب دهقان‌نسب، غزل صارمی، صادق صفایی، برزو ارجمند و احمد کاوری ساخته شده است.

شانس موفقیت در جشنواره: قصه‌ای که 10 سال از ساخت آن گذشته باشد، آنقدر کهنه است که بعید است بتواند نظر داوران را جلب کند.

مصائب چارلی / علیرضا سعادت‌نیا

فیلم اثری هنری است که قرار بود به شکل تولید مشترک ساخته شود اما طرف خارجی ـ کردستان ـ ظاهرا به تعهدهای مالی خود عمل نکرد و فیلم توسط تهیه‌کننده ایرانی به پایان رسید. داستان درباره کاکازاد، فروشنده دوره‌گرد نفت و بنزین است که در منطقه اربیل کردستان زندگی می‌کند. او که عاشق فیلم و سینماست به طور اتفاقی روزی در بازار کهنه‌فروشی یک آپارات سینما را دیده و خریداری می‌کند.

شانس موفقیت فیلم در جشنواره: به نظر می‌رسد در بخش بازیگری مهدی هاشمی می‌تواند به دلیل بازی خوب خود نظر هیات داوران را جلب کند.

سایه وحشت / عماد اسدی

عماد اسدی تاکنون به عنوان سرمایه‌گذار در فیلم‌های چند کارگردان جوان حضور داشته است. فیلم اثری در ژانر وحشت است و شهاب حسینی، شیلا خداداد، ماه‌چهره خلیلی، نیما رئیسی، گیتی ساعتچی، شیوا خسرومهر، شیوا خنیاگر، میرمحمد تجدد و سیدابراهیم بحرالعلومی در آن ایفای نقش کرده‌اند.

شانس موفقیت در جشنواره: چندان زیاد نیست چون فیلم‌های وحشت معمولا در ایران با استانداردهای قابل قبول ساخته نمی‌شوند.

قلب سیمرغ / وحید نصیریان

فیلم اثری انیمیشن است و به تهیه‌کنندگی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ساخته شده است. سازنده آن نیز از انیماتورهای حرفه‌ای است.

شانس موفقیت در جشنواره: با توجه به انرژی صرف‌شده برای تولید فیلم این شانس بسیار زیاد است.

فیلم کیفیت خوبی دارد و می‌تواند اکران موفقی داشته باشد. اگر...

 

صدای پای من / مهرداد خوشبخت

ساخته مهراد خوشبخت یکی از تله‌فیلم‌سازها و سریال‌سازهای موفق سیماست که مثل بقیه دوستانش قصد دارند، به نوعی وارد سینما شوند اما معمولا نتیجه خوبی عاید آنها نمی‌شود. فیلم درباره بچه‌ای 12 ساله است که دونده اول شهرشان است. او بر اثر حادثه‌ای روی مین می‌رود و پایش را از دست می‌دهد. پس از مدتی، پدر و مادر پسر پایی مصنوعی برایش تهیه می‌کنند و ...

شانس موفقیت در جشنواره: ممکن است مضمون انسانی آن نظر هیات داوران را جلب کند.

فوتبالی‌ها / عباس خواجه‌‌وند

فیلم قصه‌ای کمدی دارد که براساس نام آن، می‌توان محتوایش را حدس زد. رضا شفیعی‌جم، مهران غفوریان، مهدی امینی‌خواه، یوسف صیادی، سیدجواد هاشمی، کیمیا بابائیان، احمد پورمخبر، سید رضا حسینی، شهرام آریا و مهدی دانایی بازیگران فیلم هستند.

شانس موفقیت فیلم در جشنواره: سازندگانش احتمالا اعتقادی به جشنواره ندارند.

شرقی/ عبدالرضا منجزی

شرقی از فیلم‌های قدیمی است که امکان حضور در جشنواره را پیدا کرده است. زنده‌یاد خسرو شکیبایی، فریبا کوثری، عمار تفتی، شهره قمرپور، صدرالدین حجازی، کیانوش گرامی، ‌میرطاهر مظلومی و داریوش سلیمی در این فیلم ایفای نقش کردند و داستان هم درباره فیلمی است که قرار است برای حضور در جشنواره فیلم فجر آماده شود.

شانس موفقیت فیلم در جشنواره: بعید است شانسی داشته باشد. کهنه بودن و ناشناخته بودن فیلم مهم‌ترین دلیل این موضوع است.

... و دیگران

فیلم های« مرگ سپید» ساخته مرتضی آتش‌زمزم، «مرگ کسب و کار من است» ساخته امیر ثقفی، «مهتاب روی سکو» ساخته فیما امامی،«نفرین» ساخته علی‌ توکل‌نیا و «روشن، خاموش، روشن» ساخته حمیدرضا چارکچیان از دیگر فیلم اولی های حاضر در جشنواره بیست و نهم فیلم فجر هستند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها