گفت و گو با «ساشا اوگنه نوفسکی» مرد سال استرالیایی فوتبال آسیا

فوتبال قاره کهن در مسیر پیشرفت و شکوفایی

در عرصه‌ای که فرهاد مجیدی کاپیتان تمام نشدنی و خوشفکر استقلال و فرشید طالبی مدافع گرانسنگ و کوشنده ذوب‌آهن نیز حاضر بودند و نام‌شان در جمع 5 نامزد نهایی عنوان مردسال (2010) فوتبال آسیا رویت می‌شد، این عنوان همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد به ساشا اوگنه نوفسکی مدافع برج آسای فوتبال استرالیا رسید.
کد خبر: ۳۸۱۱۲۶

این مدافع 28 ساله و قدرتی این موفقیت را مدیون نقش سترگش در ثبت سومین قهرمانی تیم باشگاهی‌اش ـ سئونگنام ایلهوا چونما کره جنوبی ـ در جام باشگاه‌های آسیا بود. در مصاحبه پیش‌رو مرد سرسخت و جسور و قوی هیکلی که تیم ملی استرالیا را در مسابقات جاری جام ملت‌های آسیا در قطر نیز همراهی کرده است، به مواردی‌ اشاراتی مبسوط دارد.

کاپیتانی تیمی که به عنوان قهرمانی باشگاه‌های آسیا دست یافت و در جام باشگاه‌های جهان نیز به نیمه نهایی و در نهایت عنوان چهارمی رسید، چه حس و حالی دارد؟

بدیهی است که فوق‌العاده باشد، رسیدن به این افتخارات اصلا آسان نبود و برعکس رنج زیادی در این راه بردیم. برخلاف آنچه عده‌ای در اروپا می‌پندارند، مسابقات جام قهرمانان باشگاه‌های آسیا اصلا میدان کوچکی نیست و کار تیم‌های حاضر در آن بسیار سخت است و هر سال هم دشوارتر می‌شود و به سطح بالاتری می‌رسد.

آیا اطلاعات کافی درباره حریف‌تان در فینال ـ ذوب‌آهن اصفهان ـ داشتید؟

به حد کفایت نه، اما فیلم‌های چند مسابقه آنها را برای ما پخش کردند. احساس و باور ما و مربی‌مان این بود که اگر در دیدار نهایی ما زننده گل اول باشیم، ذوب‌آهن به ناچار از شرایط عادی‌اش خارج و بازگشت به جریان مسابقه برایش دشوارتر می‌شود و همین‌طور هم شد. با احتساب گل اول ما، رقیب‌مان مجبور شد از لایه‌های دفاعی خود بکاهد و ریسکی‌تر و تهاجمی‌تر شود و همین مساله به ما امکان داد که در فضایی بازتر و پشت خط دفاعی حریف مانور بدهیم و مجری ضدحملاتی خطرساز شویم و به گل‌های دیگری هم برسیم.

ذوب‌آهن قدری بیشتر از شما صاحب توپ و میدان بود و هجوم‌های موثری را هم بخصوص در نیمه دوم به روی دروازه تیم شما ترتیب داد.

همین طور است، اما ما مجال خلق فرصت‌های متعدد گلزنی را به آنها نمی‌دادیم. پس از گذشت فقط یک‌چهارم از زمان مسابقه آنها از لاک دفاعی خارج شدند و بازی به شکلی درآمد که ما می‌خواستیم. یکی از فاکتورهای پیروزکننده ذوب‌آهن در برابر تیم هموطن ایلهواچونما (پوهانگ استیلرز) در یک‌چهارم نهایی استفاده از افکار دفاعی و اجرای یک بازی حساب شده و کنترلی توسط این تیم بود ولی در فینال به لطف گلی که من زدم، آنها مجبور به تغییر رویه شدند. در غیر این صورت غلبه براین رقیب قدرتمند کار کمرشکنی بود که در آسیا به سختی از عهده تیمی برمی‌آمد. فهرست قطور تیم‌های حذف شده توسط این تیم خبر از همین واقعیت می‌داد.

با احتساب قهرمانی سال 2009 پوهانگ استیلرز، اینک 2 سال متوالی است که جام باشگاه‌های آسیا به تیم‌های کره جنوبی می‌رسد، این را چطور برآورد می‌کنید؟

فکر می‌کنم این امر در عین این که از کار تشکیلاتی و فنی قوی نزد ما و پوهانگ حکایت می‌کند، خبر از کلاس بالایK-League (لیگ کره جنوبی) در قیاس با سایر لیگ‌های قاره کهن هم می‌دهد. تیم‌های این لیگ بسیار سازماندهی شده و پرمهره‌اند و در پی اجرای بازی‌هایی تهاجمی و سریع‌ هستند و نقاط قوت خود را نیک می‌شناسند و روی آن مانور و کار می‌کنند . از یاد نبرید که در فصل اخیر جام قهرمانی باشگاه‌های آسیا از 8 تیم مرحله یک‌چهارم پایانی 4 تیم از کره جنوبی بودند.

هماوردی با شماری از بهترین باشگاه‌های جهان در امارات چگونه بود؟

ما از قبل هم می‌دانستیم که در برابر تیمی در اندازه‌های اینترمیلان شانس زیادی در مرحله نیمه‌نهایی نخواهیم داشت، ولی با این که صفر بر 3 باختیم اما همه دیدند که لحظه‌ای هم پا پس نکشیدیم و در بسیاری از دقایق صاحب توپ و میدان بودیم و آنچه آنها را به برتری رساند، داشتن بازیکنانی با کلاس و کیفیات فردی برتر بود. شما اگر می‌خواهید بزرگ شوید و با اعتبار به حساب آیید، چاره‌ای جز رویارویی با نام‌های بزرگ ندارید. تعدد این‌گونه برخوردها است که موجب می‌شود یک تیم کوچک، متوسط و یک تیم متوسط در نهایت بزرگ شود. من شخصا هیچ ترسی از این تقابل‌ها ندارم.

با این حساب فوتبال آسیا پیوسته در حال رشد است؟

بله، رشد آسیایی‌ها محسوس است و از این هم بیشتر خواهد شد. این را مدیون فزونی گرفتن ارتباط‌ها و مراودات بین‌المللی خود و تعدد مسابقات‌شان در طول سال با تیم‌های نامدار سایر قاره‌ها هستند.

‌سایتAFC / مترجم : وصال روحانی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها