خاتمی ، خواستار ادغام بازار کشورهای عضو گروه 15 شد

سید محمد خاتمی ، رئیس جمهوری ، در نشست کاری سران کشورهای عضو گروه 15 در کاراکاس ، پایتخت ونزوئلا ، اعلام کرد: امکان احقاق حقوق مردم و مشارکت آنان در توسعه
کد خبر: ۳۷۳۳۸
، فقط با ساز و کارهای مردم سالاری که با ارزشها و آرمان های دینی و بومی همه جا سازگار باشد ، میسر است.
رئیس جمهوری با بیان این که در جهان امروز زندگی امن و آرام مستلزم نبود تبعیض است و هر فرد و جامعه حق برخورداری عادلانه از همه چیز حتی آزادی را دارد ، گفت : فرصتهای دمکراتیک و آزاد ، امکان توسعه را فراهم می کند و موفقیت در توسعه به کسب آزادی های بیشتر و نهادینه شدن آنها می انجامد. رئیس جمهوری اضافه کرد: ما مقید و محکوم به حل شدن در جهانی یک جانبه و یک شکل شده نیستیم ؛ همان طور که از زندگی در جهانی به هم پیوسته نگرانی نداریم . خاتمی خاطرنشان کرد: امکان انتخاب اخلاقی و اجتماعی بر اساس آزادی و عدالت در هر تمدنی همیشه وجود دارد. رئیس جمهوری کشورمان موتور محرک جهانی شدن را رقابتی بودن آن دانست و گفت : مساله جهانی شدن ، رقابت بر سر تامین نیاز مصرف کننده است ؛ اما الگوی تقاضا از جوامع مرفه استخراج می شود. خاتمی گفت : گروه 15 به عنوان یکی از مجموعه های مهم جهان در حال توسعه می تواند نهاد مناسبی برای پاسخگویی به پرسشهای این زمان و پیشبرد اندیشه پیشرفت میان خود و استواری صلح عادلانه در جهان کنونی باشد. وی افزود: تحقق این هدف مستلزم تحکیم و تقویت مبانی همکاری گروه 15 در شرایط نوین اقتصاد جهانی است . رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: ادغام بازارهای کشورهای عضو گروه 15 در ایجاد تسهیلات مناسب برای تملیک و ادغام شرکتهای مشابه و سرمایه گذاری در بخشهای مختلف از جمله راهبردها و راهکارهای عملی و مناسب در این زمینه است . خاتمی در پایان گفت : باید به کاستن از رنجهای مشترک انسانها بیندیشیم و بیش از پیش بر پیشبرد عدالت ، آزادی و مردم سالاری در سراسر جهان اصرار ورزیم .

خاتمی و چاوز
آخرین تحولات منطقه و بین الملل را بررسی کردند

رئیس جمهور ونزوئلا با حضور در محل اقامت خاتمی ، رئیس جمهوری کشورمان ، با وی دیدار و گفتگو کرد. به گزارش خبرنگار اعزامی واحد مرکزی خبر ، رئیس جمهوری در این دیدار با اشاره به جایگاه ویژه ونزوئلا در منطقه و نقش آن در عرصه تولید نفت گفت : نقش ونزوئلا در ارتقای جایگاه کشورهای تولیدکننده نفت (اوپک) را نمی توان نادیده گرفت .بنا به همین گزارش ، رئیس جمهور برزیل نیز ، در حاشیه نشست سران کشورهای عضو گروه 15 با رئیس جمهوری کشورمان دیدار و گفتگو کرد.رئیس جمهور برزیل هم خواستار توسعه روابط اقتصادی با ایران شد و افزود: این همکاری ها موجب تقویت مناسبات همه جانبه 2 کشور خواهد شد.علاوه بر رئیس جمهوری کشورمان ، روسای جمهوری آرژانتین ، برزیل ، زیمبابوه و کلمبیا نیز در اجلاس سران گروه 15 حضور دارند.خاتمی همچنین در دیدار رئیس مجلس الجزایر با اشاره به جایگاه الجزایر در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و پیشتازی این کشور در مبارزه با استعمار گفت : تهران و الجزیره باید با همکاری ضمن رفع عقب ماندگی ها به جایگاه شایسته خود در نظام بین الملل دست یابند. عبدالقادر بن صلاح ، رئیس مجلس الجزایر هم با اشاره به اوضاع داخلی الجزایر و نیز تحولات داخلی ایران ، تلاش های دولت و ملت بزرگ ایران را برای انجام اصلاحات ، کنار زدن تهدیدها و دستیابی به خواست تاریخی مردم که منطبق بر هویت ملی و فرهنگ آنهاست ، ستود.

پیام رئیس جمهوری به مناسبت درگذشت رئیس جمهور مقدونیه

سیدمحمد خاتمی ، رئیس جمهوری ، سقوط هواپیمای حامل رئیس جمهور مقدونیه و جان باختن وی را تسلیت گفت . به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، خاتمی در کاراکاس در پیامی به لوپچو یور دائوفیچی ، رئیس پارلمان و کفیل ریاست جمهوری مقدونیه از حادثه سقوط هواپیما و کشته شدن رئیس جمهور این کشور و هیات همراه ایشان ابراز تاسف کرد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها