حمله طالبان به پایگاه ناتو در جلال آباد افغانستان

نیروهای طالبان در تازه‌ترین حمله خود علیه نیروهای اشغالگر خارجی در افغانستان روز گذشته به فرودگاه جلال‌آباد که یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های نظامی نیروهای ناتو به رهبری آمریکا به شمار می‌رود، حمله کردند. به گزارش رویترز، این حمله در جلال‌آباد یک روز پس از آن صورت گرفت که یک خودرو بمب‌گذاری شده روز جمعه کاروان نیروهای افغانستان و نیروهای تحت امر ناتو در حاشیه کابل را هدف قرار داد. عبدالله تلوار،‌ رئیس پلیس استان ننگرهار، ضمن تایید ‌ این حمله، اظهار کرد: این حمله ساعت 3 صبح دیروز انجام شد. وی گفت: در این حادثه تلفاتی به نیروهای خارجی و افغان وارد نشد. اخبار متفاوتی در مورد تلفات این حمله گزارش شده است.
کد خبر: ۳۶۷۱۴۸

به گزارش الجزیره، پس از این حمله ذبیح‌الله مجاهد‌، سخنگوی طالبان طی گفت‌وگویی تلفنی از مکانی نامشخص، ضمن قبول مسوولیت این حمله، تصریح کرد:‌ 14 عامل انتحاری در این حمله مشارکت داشتند که 11‌نفر از آنها کشته شدند. این در حالی است که نیروهای پلیس منطقه تعداد کشته‌شدگان را 8 نفر اعلام کرد. به گفته شاهدان، این افراد ملبس به اونیفورم ارتش افغانستان بودند و آرپی‌جی، سلاح‌های کوچک و مسلسل به همراه داشتند.

همچنین دیروز در یک حادثه دیگر انفجار بمبی تعبیه شده در یک دستگاه موتورسیکلت در بازار منطقه امام‌صاحب ولایت قندوز در شمال افغانستان، موجب کشته شدن10افغان شد. محمد ایوب حق‌یار، از مقامات منطقه امام‌صاحب به خبرگزاری فرانسه در قندوز گفت: انفجار این بمب که در یک موتورسیکلت پارک شده در وسط بازار جاسازی شده بود، علاوه بر کشتن 10 نفر، 18 مجروح نیز به جا گذاشت. حق‌یار خاطرنشان کرد: 2 نفر از کشته‌شدگان از نیروهای پلیس محلی و سایرین از افراد عادی و غیرنظامی بودند. وی گفت، تحقیقات درباره این انفجار ادامه دارد، اما گمان می‌رود عبدالمنان، فرمانده پلیس منطقه هدف اصلی حمله بود.

تغییر استراتژی آمریکا

حملات چند روز گذشته طالبان در حالی انجام شده است که در نشست هفته آتی رهبران ناتو در لیسبون، قرار است مساله افغانستان در صدر دستور کار آنها باشد. این در حالی است که یک گروه کاری مستقل که توسط شورای روابط خارجی آمریکا مسوول بررسی روند جنگ در افغانستان است، از باراک اوباما خواست استراتژی خود را محدودتر کند و تعداد نیروها را به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش دهد.

بر اساس پیشنهاد این گروه، اگر دولت اوباما در مطالعه ماه آینده راهبرد جنگ افغانستان به این نتیجه رسید که استراتژی کنونی موثر بوده، آمریکا می‌تواند نیروهایش را مطابق برنامه از جولای آینده به تدریج کاهش دهد. این تیم مستقل می‌افزاید، اما اگر تلاش‌های آمریکا تاکنون موفق نبوده، ماموریت ارتش باید به اهداف ضد تروریستی که نیازمند نیروهای بسیار کمتری است محدود شود. بر اساس این طرح، نیروهای آمریکایی به ?? تا ?? هزار نفر کاهش می‌یابد. در حال حاضر آمریکا دارای ??? هزار نیروی نظامی در افغانستان است.

پیشنهادات این گروه در حالی اعلام می‌شود که جمهوریخواهان، حزب رقیب باراک اوباما، با ضرب‌الاجل جولای آینده مخالفت کرده و گفته‌اند کاهش نیروها موجب افزایش انگیزه طالبان برای ادامه مبارزه در افغانستان خواهد شد. این کارشناسان زیر نظر ریچاردآرمیتاژ، معاون وزیر خارجه دولت جورج بوش و ساموئل برگر، مشاور امنیت ملی دولت بیل کلینتون این گزارش را تهیه و روز جمعه منتشر کردند. آنها همچنین اذعان کردند که با کاهش ناگهانی نیرو احتمال آن‌که افغانستان به ورطه جنگ داخلی بیفتد افزایش می‌یابد. این گزارش هشدار داد که پاکستان هنوز روابط خود را به طور کامل با شورشیان قطع نکرده است و بعضی عناصر امنیتی این کشور از افراطیون در افغانستان حمایت می‌کنند.

ریچارد آرمیتاژ در یک کنفرانس خبری که هنگام انتشار این گزارش در واشنگتن برگزار شد، تاکید کرد تا زمانی که دیدگاه‌ها در پاکستان عوض نشود، آمریکا نیز در افغانستان موفق نخواهد شد. ریچارد آرمیتاژ گفت که با محدود کردن ماموریت آمریکا، نیاز این کشور نیز به پاکستان کمتر می‌شود، زیرا احتیاج به امکانات و پشتیبانی‌های محدودتری دارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها