رهبر معظم انقلاب در جمع جوانان، دانشجویان و دانشگاهیان قم:

استکبار واقعیت‌های کشور را وارونه جلوه می‌دهد

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، صبح دیروز در دیدار پرشور هزاران نفر از جوانان، دانشجویان و دانشگاهیان در قم، بصیرت را در دو سطح «جهان‌بینی توحیدی» و «حوادث و رویدادها»، زمینه اساسی برنامه‌ریزی بلندمدت برای استمرار پیشرفت اقتدار ملی خواندند و با تشریح نکات و ظرایفِ مفهوم بسیار مهم بصیرت تاکید کردند: جوانان بیدار، بصیر و پرشور ایران، با ادامه تلاش مبارک خود در مسیر سربلندی ایران اسلامی، برای اسلام پرعظمت، میهن عزیز، ملت بزرگوار و تاریخ این سرزمین بزرگ، عزت و افتخار می‌آفرینند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار که در شبستان امام خمینی حرم حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها برگزار شد، در تبیین عمیق ضرورت بصیرت ملی، برنامه‌ریزی بلندمدت جبهه دشمنان اسلام و انقلاب را واقعیتی انکارناپذیر خواندند و خاطرنشان کردند: شواهد و قرائن فراوان اثبات می‌کند که حوادثی که گاه در کشور رخ می‌دهد از جمله حوادث سال 78 و فتنه 88، از نتایج برنامه‌ریزی‌های میان مدت و بلندمدت دشمن است.
کد خبر: ۳۶۳۱۲۱

ایشان، قضایای سال گذشته را تجدید حیاتی برای برنامه‌های دشمن دانستند و افزودند: البته آنها سعی کردند که در فتنه سال 88 با ملاحظه همه جوانب، اقدام کنند اما به فضل خدا شکست خوردند که البته در سایه حضور و هوشیاری ملت، باید که شکست می‌خوردند.

رهبر انقلاب اسلامی، تداوم توطئه‌های استکبار را با وجود شکست‌های متعدد آنان، نشانه مأیوس نشدن زورگویان جهانی خواندند و افزودند: با توجه به این واقعیت، نظام اسلامی و ملت ایران نیز باید هوشیارانه، به دنبال برنامه‌ریزی‌های بلندمدت باشند.

ایشان، با یادآوری تلاش مراکز و کانون‌های «فکری، سیاسی و فرهنگی» برای برنامه‌ریزی بلندمدت افزودند: آنچه زمینه اساسی این برنامه‌ریزی راهبردی را فراهم می‌کند، افزایش و تعمیق بصیرت عموم مردم بویژه جوانان است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، جوانان را میداندار عرصه بصیرت نامیدند و تاکید کردند: بصیرت نورافکنی است که در تاریکی‌ها، راه را نشان می‌دهد و قطب نمایی است که در بیابان‌های پرغبارِ حیرت، مسیر صحیح حرکت به سمت هدف را مشخص می‌سازد.

تبیین اهمیت ذاتی بصیرت

رهبر انقلاب اسلامی در تبیین اهمیت ذاتی بصیرت، این مساله را شرط لازم دستیابی به موفقیت کامل خواندند و افزودند: اگر همه شرایط دیگر فراهم شود، اما بصیرت وجود نداشته باشد، رسیدن به اهداف، عملا ممکن نخواهد بود.

ایشان بصیرت را در دو سطح «اصولی و مبنایی و بصیرت در قبال حوادث» طبقه‌بندی کردند و افزودند: بصیرت در سطح اصولی آن، در فهم اساسی مفاهیم توحیدی و برخورداری از جهان‌بینی توحیدی، معنا و مفهوم می‌یابد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تبیین بیشتر این سطح از بصیرت افزودند: در نگاه توحیدی، جهان، مجموعه‌ای نظام‌مند و قانونمدار، و زندگی انسان کاملا هدفدار است.

رهبر انقلاب اسلامی، زندگی در نگاه توحیدی را، تلاش مستمر جهت‌دار و هدفمند دانستند و افزودند: با این نگاه، هستی و زندگی، زیبا و پرمعناست و هر حرکت و تلاش دارای اجر و پاداش الهی است به همین علت در نگاه توحیدی، یأس و سرخوردگی و افسردگی، معنا ندارد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، در مقابل، جهان‌بینی مادی را، منجر به فقدان اهداف اساسی و هدایتگر در زندگی انسان خواندند و افزودند: این نوع نگاه به هستی، در لذت و سود شخصی خلاصه می‌شود و یأس و ناامیدی در انتظار کسانی است که به این‌گونه اهداف دست پیدا نمی‌کنند.

ایشان توجه و دقت در تفاوت اساسی معرفت مادی و غیرمادی را شکل‌دهنده و تحکیم بخش پایه‌های بصیرت دانستند و افزودند: باید این نوع بصیرت را در نگاه و نگرش خود تأمین کنیم تا از نوعی استحکام و موفقیت همیشگی در فکر و عمل برخوردار شویم.

رهبر انقلاب اسلامی، بصیرت در قبال حوادث گوناگون را سطح دیگری از مفهوم بصیرت برشمردند و با استناد به خطبه‌های مختلف نهج البلاغه به تبیین ابعاد مختلف این نوع از بصیرت پرداختند.

ایشان خاطرنشان کردند: بصیرت به تعبیر امیرمومنان، یعنی مشاهده درست و دقیق حوادث، تفکر و تدبر در آنها و سنجیدن مسائل و حوادث.

چشم باز کنیم و از حوادث سطحی عبور نکنیم

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، بستن چشم برروی حقایق واضح را از جمله لغزشگاه‌های انسان دانستند و افزودند: باید چشمان خود را باز کنیم و از حوادث، سطحی عبور نکنیم تا در پرتو تفکر و تدبر و سنجش صحیح مسائل، به بصیرت دست یابیم.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، فریب خوردن جمعی از یاران امیرمومنان در جنگ صفین را از مصادیق بارز بی بصیرتی در تاریخ دانستند و خاطرنشان کردند: هنگامی که لشکر معاویه، در کاری عوام پسندانه، برای مقابله با امام و حاکم اسلامی، قرآن بر سر نیزه کرد، عده‌ای واقعیات صحنه را ندیدند و چشمان خود را برروی حقایق روشن بستند.

رهبر انقلاب اسلامی، با اشاره به بی بصیرتی عده‌ای در حوادث پس از انتخابات عظیم سال گذشته ریاست جمهوری افزودند: عده‌ای بر اثر بی بصیرتی و به اشتباه، ادعای تقلب را مطرح کردند، طبیعی است که مدعیان این ماجرا باید دلیل می‌آوردند و پس از ارائه دلیل از راهی که قانون مشخص کرده، مساله را شکایت و پیگیری می‌کردند تا پس از بازرسی و بازبینی، حقیقت مشخص شود اما مدعیان تقلب، این راه قانونی و مشخص را طی نکردند.

ایشان افزودند: با وجودی‌که در آن زمان، مدت قانونی شکایات را تمدید کردیم و تاکید شد که آرای مردم در مقابل چشمان نمایندگان نامزدهای معترض، بازبینی شود اما آنها این شیوه قانونی را قبول نکردند و مشخص شد که از قانون تمرد می‌کنند.

رهبر انقلاب اسلامی تاکید کردند: بصیرت پیدا کردن، دشوار نیست و همه می‌توانند به آن دست یابند به عنوان مثال اگر راه معقول قانونی وجود دارد اما کسی از این راه سرمی پیچد و کارهایی می‌کند که به ضرر ملت و کشور و منافع ملی است، طبیعتا در هر نگاه و «قضاوت عادلانه، غیرجانبدارانه و متعارف»، این فرد محکوم است.

ایشان، غفلت را از دیگر مسائل منجر به بی بصیرتی دانستند و افزودند: گاهی انسان در امور مهم نیز، دچار غفلت می‌شود که این‌گونه لغزش‌ها گناه نیست، اما اگر تداوم یابد، بی بصیرتی و غیرقابل قبول است.

غبارافکنی در فضای سیاسی کشور، عمده‌ترین کار دشمن است

رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر این‌که امروز غبار افکنی در فضای سیاسی کشور، عمده‌ترین کار دشمن است، افزودند: جبهه استکبار با به‌کارگیری ابزارها و شیوه‌های پیشرفته تبلیغاتی خود تلاش دارد واقعیات کشور را دگرگون و وارونه جلوه دهد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تاکید کردند: وظیفه جوانان در این عرصه بسیار سنگین است، زیرا باید در این فضای غبارآلود، حقیقت را تشخیص دهند و محیط پیرامونی خود را نیز از بصیرت برخوردار کنند.

ایشان با اشاره به روش‌های پیچیده تبلیغاتی جبهه استکبار از جمله ممزوج کردن حق و باطل به منظور گمراه کردن افراد و غبارآلود کردن فضا افزودند: برخی هم در داخل دانسته یا ندانسته تبلیغات دشمن را تکرار می‌کنند و بازتاب می‌دهند.

رهبر انقلاب اسلامی در ادامه این سوال را مطرح کردند که چرا در برخی مواقع و با وجود بصیرت، خطا و اشتباه افراد ادامه پیدا می‌کند؟

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پاسخ به این سوال، بصیرت را شرط لازم اما غیرکافی دانستند و تاکید کردند: برخی افراد، حقایق را می‌دانند، ولی عزم و تصمیم لازم برای بیان حقایق و دفاع از حق را ندارند که چند عامل می‌تواند دلیل نبودِ عزم و اراده در اینگونه افراد باشد.

ایشان افزودند: عافیت طلبی، هوای نفس، شهوات، منافع شخصی و لجاجت از جمله عواملی هستند که مانع از اقدام برخی افراد در دفاع از حق می‌شود.

رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر این‌که چنین افرادی با دفاع نکردن از حق، به جهت‌گیری دشمن کمک می‌کنند، خاطرنشان کردند: برخی از افرادی که اکنون از مسیر انقلاب اسلامی جدا شده و در خدمت ضدانقلاب هستند، در دوره‌ای بصورت افراطی، انقلابی بودند، اما به عللی گرفتار وضع فعلی شدند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بیان عللِ تغییر موضع صد و هشتاد درجه‌ای این افراد، افزودند: غفلت از پروردگار، و غفلت از وظیفه، انسان را اسیر این‌گونه چرخش‌ها و گرفتاری‌های سنگین می‌کند.

ایشان با تاکید بر این‌که باید میان معاند و غافل تفاوت قائل شد، خاطرنشان کردند: در قضایای فتنه سال گذشته نیز، برخی افراد بدون آن‌که متوجه شوند که این فتنه همان براندازی است، وارد آن جنجال شدند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، با دعوت موکد از جوانان برای بصیرت، هوشیاری و بیداری افزودند: باید پیچیدگی‌های دشمن را شناخت و مراقب ظواهر فریبنده او بود.

فضایی سرشار از شور و عقلانیت در جامعه جوان

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنانشان دیدار با جوانان را، همیشه شورانگیز و روحیه‌بخش خواندند و خاطرنشان کردند: حضور جوان در هر محیطی به دلیل احساسات، اندیشه، و انگیزه‌های جوانانه، آن محیط را تحت تاثیر قرار می‌دهد و به همین دلیل فضای عمومی کشور که اکثریت آن جوانان هستند فضایی سرشار از عزم، اراده، شور و عقلانیت است. ایشان با یادآوری نقش جوانان بویژه جوانان قم در دوران نهضت اسلامی و پیروزی انقلاب اسلامی افزودند: در مقاطع مختلف نهضت اسلامی و انقلاب اسلامی، جوانان قم همواره در صف مقدم بوده و از عهده امتحانات الهی نیز بخوبی برآمده‌اند.

رهبر انقلاب اسلامی به نقش آفرینی جوانان قمی در سال‌های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی در مقابله با طراحی دشمنان اشاره و خاطرنشان کردند: جبهه دشمن با یک طراحی پیچیده که با استفاده از کارشناسان ایرانی آن را تهیه کرده بود، قصد داشت از قم که مرکز انقلاب اسلامی است، آنتی تز و ضد «انقلاب» را بوجود آورد و آن را به ضد انقلاب تبدیل کند اما بدلیل هوشیاری و تحلیل درست مردم قم بویژه جوانان و همچنین حماسه مردم تبریز این طراحی شکست خورد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: جبهه دشمن، این طرح را یکبار دیگر پس از رحلت امام (ره) در قم طراحی کرد که این بار نیز، هوشمندی جوانان قمی آن را ناکام گذاشت.

ایشان در بخش دیگری از سخنانشان، با اشاره به نتایج فاجعه‌انگیز حرکت سه قرن اخیر دنیای غرب در جامعه بشری افزودند: آنهایی که روزی با ارائه تفکراتی همچون اومانیزم، لیبرالیزم و دموکراسی، به دنبال آرامش و آسایش بشر بودند با سوءاستفاده از قدرت و ثروت ناشی از دست یابی به علم و فناوری، جنایاتی آفریده و می‌آفرینند که در تاریخ بشر کم سابقه است.

رهبر انقلاب اسلامی، ساماندهی ده‌ها کودتا در کشورهای مختلف و «آدمکشی توأم با خونسردی در عراق و افغانستان و دیگر کشورها» را از جمله نتایج دوری دنیای غرب از تفکرات الهی و معنویت خواندند و افزودند: اینگونه واقعیات و جنایات نشان می‌دهد که سلطه‌گران غربی، دشمن بشریتند.

رهبر انقلاب اسلامی، حرکت ملت ایران را نقطه مقابل حرکت انحرافی سه قرن اخیر غرب خواندند و خاطرنشان کردند: جوانانی که دانش را با تفکرات الهی دنبال می‌کنند و در برنامه‌ها و اقدامات خود، خیر مادی و معنوی ملت خود و همه بشر را پیگیری می‌نمایند به فضل الهی، حرکت مبارک خود را تا دستیابی به همه اهداف اسلام و انقلاب ادامه خواهند داد.

ایشان تکمیل دستاوردهای گرانقدر سی سال اخیر را وظیفه تاریخی جوانان ایران برشمردند و افزودند: حال و آینده کشور متعلق به جوانان عزیز است و آنان خود را برای اداره سطوح مختلف کشور آماده کنند.

بازدید نمایندگان رهبر معظم انقلاب از بخش‌های مختلف استان قم

در سفر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به قم، حجت‌الاسلام والمسلمین رسولی محلاتی به نمایندگی از رهبر معظم انقلاب اسلامی در بازدید از بخش‌های مختلف استان قم، سلام گرم ایشان را به مردم مومن و خونگرم این مناطق ابلاغ کرد. حجت‌الاسلام والمسلمین رسولی محلاتی در بازدید از بخش‌های جعفریه، کهک، حاجی‌آباد، دستجرد و سلفچگان، ضمن حضور در گلزار شهدا و دیدار با قشرهای مختلف مردم و گفت‌وگو با مسوولان این بخش‌ها، به بررسی مسائل بخش‌های استان قم پرداخت.

حجت‌الاسلام والمسلمین رحیمیان نیز در بازدید از آسایشگاه جانبازان، معلولان و سالمندان قم، به نمایندگی از رهبر معظم انقلاب اسلامی، آنان را مورد تفقد قرار دادند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها