موج اعتراض ها فرانسه را فلج کرد

گسترده تر شدن تظاهرات علیه مقررات جدید بازنشستگی در فرانسه، این کشور را عملا فلج کرده است.پیوستن کارگران صنعت نفت به تظاهرکنندگان، سبب شده بیش از هزار پمپ بنزین بدون سوخت بمانند.
کد خبر: ۳۶۰۶۰۵

رانندگان کامیون ها هم در همدستی با کارگران، در جاده ها با سرعت کمتر از معمول حرکت می کنند و با مسدود کردن راه ها رساندن سوخت به پمپ بنزین ها را غیرممکن کرده اند.

نیکلا سارکوزی، رئیس جمهوری فرانسه یک کمیته بحران متشکل از وزیران ارشد کابینه تشکیل داده تا تدابیر اضطراری برای مقابله با کمبود سوخت اتخاذ کنند.

مقامات هوانوردی فرانسه به دلیل مختل شدن امور، دستور لغو دست کم یک سوم پروازهای فردا 19 اکتبر را داده اند.

نخست وزیر فرانسه قول داده است برای عرضه سوخت، حداکثر تلاش را بکند.

اقدامات اعتراض آمیز جدید رانندگان کامیون‌ها و کارگران راه آهن،‌ ادامه اعتصاب کارگران پالایشگاه‌های نفت و تهدید تظاهرات خیابانی پیشتر برای اعمال فشار به نیکلا سارکوزی، رئیس جمهور فرانسه جهت لغو اصلاحات قانونی بازنشستگی باعث شد تا هفته جاری هفته‌ای سرنوشت ساز برای سارکوزی باشد،‌ هفته‌ای که سارکوزی باید در آن تصمیم گیری کند.

اتحادیه‌های قدرتمند فرانسه نیز قول داده‌اند به اعتراضات خود ادامه دهند.

بریس هورت فوکس ،‌ وزیر کشور فرانسه  گفت:‌ اگر ما اقدامی (اصلاحات قانون بازنشستگی ) انجام ندهیم، نظام منفجر می شود.

رانندگان کامیون اعلام کردند از بعد از ظهر روز یکشنبه مسیرهای ارتباطی مهم را مسدود نمودند. اتحادیه‌های کارگری راه آهن نیز روزدوشنبه دست به اعتصاب عمومی زدند‌، به دنبال این اعتصاب دو سوم کل رفت آمدهای ریلی در فرانسه لغو شد.

قرار است روز سه شنبه راهپیمایی‌های گسترده‌ای در سراسر فرانسه برگزار شود.

فرانسوا فیون،‌ نخست وزیر فرانسه گفت:‌ حق برگزاری اعتصاب با حق ممانعت از دسترسی به سوخت متفاوت است و این یک اقدام غیر قانونی است.

وی افزود:‌ من اجازه نمی دهم روند فعالیت ها در کشور متوقف شود،‌ من اجازه نمی دهم اقتصاد فرانسه به خاطر کمبود سوخت آسیب ببیند.

از شواهد امر چنین بر می آید که وضعیت ساعت به ساعت وخیم تر می شود.علاوه بر بحران کمبود سوخت، عامل دیگری که از نزدیک تحت نظر قرار دارد، موضوع تظاهرات دانشجویان است.

پلیس ضد شورش برای متفرق کردن جوانانی که در حومه پاریس یک اتومبیل را آتش زده و به ایستگاه های پلیس حمله کرده بودند، از گاز اشک آور استفاده کرده است.

علاوه بر پاریس، در چند شهر دیگر فرانسه نیز تظاهراتی صورت گرفته و چندین مورد درگیری تظاهرکنندگان با ماموران پلیس گزارش شده است.

با توجه به مشکلات مالی فرانسه و نیاز مبرم به فعالیت بازارها، چند روز آینده می تواند برای نیکلا سارکوزی، سرنوشت سازترین روزها در دوره ریاست جمهوری اش باشد.

در اثر تغییراتی که به منظور صرفه جویی در هزینه های دولت فرانسه در نظر گرفته شده است، حداقل سن بازنشستگی از 60 سالگی به 62 سالگی افزایش می یابد.

حداقل سن بازنشستگی برای دریافت حقوق کامل بازنشستگی نیز از 65 سالگی به 67 سالگی افزایش خواهد یافت.

بی بی سی - رویترز

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها