طلافروشان همچنان مالیات بر ارزش افزوده نمی‌پردازند

با این که مدتی است چالش طلافروشان با دولت بر سر مالیات بر ارزش افزوده فروکش کرده و مغازه‌های بسته شده باز شده است، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد طلافروشان همچنان مالیات بر ارزش افزوده را به دولت نمی‌پردازند.... به گزارش خبرنگار ما، چالش بحران‌گونه طلافروشان و سازمان امور مالیاتی بر سر پرداخت مالیات بر ارزش افزوده مدتی است فرونشسته و تب و تاب خود را از دست داده است. پاساژهای بزرگ طلا در نقاط مرجع تهران نظیر بازار سرچشمه یا خیابان کریمخان نیز از تعطیلی درآمده و روال عادی کار خود را از سر گرفته‌اند. اما ظاهرا اصل مساله حل نشده باقی مانده است؛ چرا که براساس اظهار خود طلافروشی‌ها هنوز نه کسی مالیات بر ارزش افزوده را داده و نه قرار است بپردازد.
کد خبر: ۳۶۰۱۷۰

به گفته آنان، کل ماجرای این امر هنوز در حد حرف است و نه از سوی سازمان امور مالیاتی و نه از سوی اتحادیه طلا و جواهر ابلاغ یا دستوری برای اخذ و پرداخت این مالیات اعلام نشده و فقط با طلافروشان توافق شده که مغازه‌های خود را باز و فعالیت خود را از سر گیرند.

خبرنگار ما به صورت خریدار طلا با چند طلافروش صحبت کرد و ضمن پرسیدن قیمت چند قلم طلا و جواهر ساخته شده، متذکر شد که آیا در این قیمت، مالیات بر ارزش افزوده 3 درصدی نیز محاسبه شده است یا خیر.

تقریبا تمام پاسخ‌ها این بود که هنوز طلافروشان کار اخذ این مالیات را آغاز نکرده و اصولا درباره آن چیز زیادی نمی‌دانند. قرار هم نیست در فاکتورهای ارائه شده به مشتری این مساله لحاظ شود و فعلا دریافت این مالیات چه درباره طلای آب شده و چه درباره طلای آماده و جواهر در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، حتی تعدادی از طلافروشان اخذ نکردن این مالیات را به عنوان برگ برنده‌ای از خود به مشتری اظهار و مژده می‌دادند که از مغازه آنها می‌توان طلا را بدون پرداخت مالیات بر ارزش افزوده خرید و لذا قیمت تمام شده ارزان‌تر است.

این گزارش می‌افزاید: تصور غالب ناظران این بود که باز شدن طلافروشی‌ها و از سر گرفتن روال عادی کار، نشانه رفع چالش مالیاتی آنان با دولت است و پرداخت این مالیات توسط آنان آغاز شده است؛ اما ظاهرا این‌گونه نیست و نه‌‌تنها پرداخت این مالیات آغاز نشده، بلکه اصل مساله دچار نوعی خمودگی، فراموشی و مرور زمان شده است، لذا به نظر می‌رسد باید از طلافروشان توضیح خواست که چرا به‌رغم آن همه هزینه‌ای که بر کشور و سازمان امور مالیاتی تحمیل کردند، هنوز حاضر به تمکین به قانون و پرداخت مالیات بر ارزش افزوده به عنوان یک مالیات قانونی نیستند؟ آیا خون آنها یا قدرت مالی‌شان از کارمندان ساده دولت رنگین‌تر یا پایین‌تر است که هنوز هم خواسته یا ناخواسته از انجام تکلیف قانونی طفره می‌روند؟ آیا قشر حقوق‌بگیر که قبل از دریافت فیش حقوق مالیات خود را نقدا کسر شده می‌بینند، در برابر عملکرد طلافروشان که قشر مرفه جامعه را تشکیل می‌دهند، انگشت تعجب بر دهان نمی‌گزند؟....

محمد کشتی‌آرای، رئیس اتحادیه طلا و جواهر در برابر این انتقادات به خبرنگار ما می‌گوید: ما درگیر یکسری مسائل و مشکلاتی هستیم که امکان پرداخت کامل مالیات بر ارزش افزوده را دشوار کرده است.

وی افزود: پیچیدگی‌هایی که این مالیات دارد باعث شده بسیاری از طلافروشان بلد نباشند این مالیات را در فاکتورهای خود محاسبه و از مشتری دریافت کنند. قرار است دراین‌باره کلاس آموزشی تشکیل شود و در حال گفت‌وگو با وزارت امور اقتصادی و دارایی هستیم تا تکلیف این مسائل روشن شود.

وی اظهار کرد: شیوه کلی اخذ مالیات بر ارزش افزوده این است که این مالیات هم از مزد ساخت و هم از ارزش طلا و سنگ قیمتی آن اخذ می‌شود. در یک کلام هر قدر فاکتور صادره محاسبه شود، 3 درصد به آن افزوده می‌شود. مثلا اگر یک انگشتری یک میلیون تومان قیمت داشته باشد، مشتری باید یک میلیون و 30 هزار تومان به طلافروش بپردازد و سپس او این مبلغ را به سازمان امور مالیاتی خواهد پرداخت. خبرنگار ما پرسید: پس این فرآیند ساده ریاضی چه پیچیدگی دارد که باید برای آن کلاس آموزشی برگزار شود؟

کشتی‌آرای پاسخ داد: ماجرا به این سادگی‌ها هم نیست و پیچیدگی‌های زیادی در چرخه‌های قبل از طلافروشی وجود دارد که اعضای صنف باید نسبت به آن آموزش ببینند. در واقع مشکل طلافروشان مشکل محاسباتی است نه چیز دیگر یا استنکاف از قانون.

وی تصریح کرد: با این حال اتحادیه طلا و جواهر بزودی با صدور اطلاعیه‌ای تمامی طلافروشی‌ها را ملزم به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده خواهد کرد و بازرسانی را برای سرکشی درباره اجرای این مساله اعزام خواهد کرد. اما روشن است تا زمان انجام آموزش، این کار به طور کامل اجرایی نمی‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها