حسین کعبی: وقتی فیگو را در جام جهانی زدم....
به گزارش ایسنا، به دنبال اتهامات اخیر کلمبیا علیه ونزوئلا مبنی بر پناه دادن و فعالیت شورشیان چپگرای کلمبیا در این کشور، هوگو چاوز، رئیسجمهور ونزوئلا روابط دیپلماتیک کشورش با کلمبیا را قطع کرد. این اقدام تنشها را میان دو کشور افزایش داده است.
براساس گزارش خبرگزاری رویترز، چاوز نیز این اتهام کلمبیا را رد کرد و این موضوع را بهانهای برای حمله کلمبیا تحت حمایت آمریکا به ونزوئلا که ممکن است یک جنگ 100 ساله را موجب شود، توصیف کرد.
با این حال آمریکا اعلام کرد که هیچ قصدی برای انجام اقدام نظامی علیه ونزوئلا ندارد. مقامهای ونزوئلا نیز برای بیان دیدگاههایشان در این رابطه با بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل دیدار و گفتوگو کردند.
براساس اعلام منابع خبری، حدود 1000 سرباز گارد ملی ونزوئلا طی چند روز پیش در مرز این کشور با کلمبیا مستقر شدهاند و به گفته مقامهای ونزوئلا این کشور حضور نیروهایش را در مرز کلمبیا تقویت کرده است.
فرانکلین مارکس، یک فرمانده منطقهای نیروهای گارد ملی ونزوئلا گفت: ما حدود 980 تا 1000 نیرو برای حفاظت از مرزهایمان به نیروهای قبلی اضافه کردیم.
منطقه مرزی میان کلمبیا و ونزوئلا آرام گزارش شده است و اکثر تحلیل گران معتقدند که درگیری نظامی میان دو کشور بعید است که رخ بدهد.
آمریکا نیز از چاوز، منتقد سر سخت کاخ سفید خواست تا موضوع اتهامهای کلمبیا درمورد فعالیت شورشیان فارک در خاک ونزوئلا را بررسی کند.
فیلیپ کراولی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفت: ما هیچ قصدی برای انجام اقدام نظامی علیه ونزوئلا نداریم. برای ونزوئلا این موضوع سازنده است که اتهامها علیه این کشور را بررسی کند.
روابط چاوز با آلوارو اوریبه، رئیس جمهور کلمبیا به شدت پرتنش بود.
این در حالی است که خوان مانوئل سانتوس، رئیسجمهور منتخب کلمبیا قرار است هفتم اوت قدرت را از اوریبه به دست بگیرد و انتظار می رود اقدامات برای بهبود روابط تجاری و دیپلماتیک دو کشور انجام بدهد.
حسین کعبی: وقتی فیگو را در جام جهانی زدم....