پیش از ترک تهران

لاریجانی اهداف سفر به سوئیس را تشریح کرد

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی که برای شرکت در سومین کنفرانس بین‌المجالس دقایقی پیش عازم سوئیس شد، قبل از عزیمت در جمع خبرنگاران اهداف سفر خود را تشریح کرد و با بیان اینکه این سفر به منظور شرکت در کنفرانس بین‌المجالس صورت می گیرد که هر چهار، پنج سال در سطح رؤسای مجالس تشکیل می‌شود، افزود: این سومین اجلاسی است که در سطح رؤسای مجالس برگزار می شود.
کد خبر: ۳۴۰۶۲۰

به گزارش خانه ملت، علی لاریجانی با اشاره به اینکه این اجلاس یکبار در سال 79 در این سطح تشکیل شد، افزود: بحث اجلاس در سال 79 این بود که بین‌المجالس چگونه می‌تواند با مجالس دیگر ارتباطات تعریف شده‌ای داشته باشد.

لاریجانی با بیان اینکه سابقه تاریخی تاسیس بین‌المجالس از سازمان ملل بیشتر است تاکید کرد: بین المجالس اولین نهادی است که بین حکومت‌ها شکل گرفته تا در راستای ایجاد صلح و ارتباطات بین مجالس دنیا فعالیت کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در سال 84 هم اجلاس دوم رؤسای بین‌المجالس با موضوع مشابه تشکیل و بحث‌هایی در زمینه ارتباطات بین‌ مجالس دنیا در آنجا بین اعضا رد و بدل شد.

وی اجلاس کنونی را سومین اجلاس بین‌المجالس در سطح رؤسای مجالس کشورهای دنیا عنوان کرد و افزود: یکی از اهداف این اجلاس پیگیری مسائلی است که در جلسات گذشته مطرح شده بود. نکته بعدی بررسی این موضوع است که این نهاد بین‌المللی با سازمان ملل چگونه می تواند ارتباط تعریف شده ای داشته باشد که البته در این زمینه اقداماتی صورت گرفته و سندی هم در این زمینه آماده شده است که در اجلاس کنونی پیرامون این مسئله بحث و تبادل نظر صورت خواهد گرفت.

لاریجانی با تاکید بر اینکه بین‌المجالس متشکل از نمایندگان مردم است، اعضای سازمان ملل را نمایندگان دولت‌ها دانست و گفت: اینکه چگونه این دو سازمان به هم مرتبط شوند مسئله‌ای است که در این اجلاس پیرامون آن بحث خواهد شد.

لاریجانی در ادامه تصریح کرد: پیگیری موارد صلح بین‌المللی با توجه به رویکرد مردم‌سالارانه هدف دیگر این اتحادیه است.

وی با بیان اینکه بسیاری از کشورها از حکومت مردم‌سالارانه برخوردار نیستند و یا در این زمینه دچار ضعف هستند، گفت: بحث دیگر اجلاس این است که در دنیایی که بحران وجود دارد چگونه می‌توانیم مسائل مهم مردم سالاری را دنبال کنیم.

وی در این رابطه افزود: در کنفرانس کنونی اگر اعضاء با صداقت پیگیر مسائل باشند و از زاویه مردم‌سالاری واقعی و نه مردم‌سالاری امریکایی مسائل رامورد توجه قرار دهند به نتایج خوبی می‌رسیم.

لاریجانی افزود: به‌ هرحال این اجلاس فرصتی است که چالش‌های مهم در صحنه بین‌المللی و خاورمیانه را مورد ارزیابی قرار دهیم و در خصوص مسائل مهمی مانند موضوع فلسطین و مسائلی که در منطقه وجود دارد مانند تروریست بحث کنیم.

نماینده مردم قم خاطرنشان کرد: در حادثه تروریستی اخیر سیستان و بلوچستان شکل داغ مسئله تروریسم را مشاهده کردیم.

لاریجانی افزود: پشت صحنه حادثه سیستان متکی است به برخی از رفتارهای دو پهلو و شیادانه آمریکا در منطقه که این اجلاس فرصت مناسبی است که در آن مسائل یاد شده را بررسی کنیم.

وی همچنین اظهار داشت: اجلاس کنونی مجالی است تا در آن با صاحب‌نظران سیاسی در صحنه بین‌المللی در خصوص مسائل و مشکلات مهم منطقه و کشور بحث و تبادل نظر صورت گیرد. 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها