نگرانی از مدال ‌نیاوردن ورزش بانوان

«ورزش بانوان با نایب‌رئیسان غیر متخصص در گوانگجو نتیجه نمی‌گیرد.» این عین جمله اصغر رحیمی، دبیر ستاد بازی‌های آسیایی گوانگجو در پاسخ به نگرانی‌های موجود برای مدال‌آوری بانوان ورزشکار کشورمان در بازی‌های آسیایی گوانگجوست.
کد خبر: ۳۳۴۲۶۲

رحیمی که بارها نارضایتی خود را از نحوه تمرینات و نتیجه‌گیری بانوان ورزشکار اعزامی به بازی‌های آسیایی گوانگجو عنوان کرده است این بار با صراحت کامل علت اصلی عدم نتیجه گیری و در مجموع نارضایتی را غیرمتخصص بودن نایب‌رئیسان فدراسیون‌ها اعلام می‌کند. او این طور لب به سخن می‌گشاید: «با نایب‌رئیسان غیرفنی که در فدراسیون‌ها حضور دارند، نمی‌توان به موفقیت بانوان ایرانی در بازی‌های گوانگجو امیدوار بود.»

بیان این جمله از سوی دبیر ستاد بازی‌ها، یعنی لغزش در جایگاه کاروان ورزشی ایران در بازی‌های آسیایی گوانگجو و معضلی که اگر خدای نکرده اتفاق بیفتد ورزش ما را به قهقرا خواهد کشاند. چرا که بازی‌های آسیایی بزرگ‌ترین آوردگاه ورزش آسیاست و به همین دلیل کشورهای شرکت‌کننده در آن نیز تا دندان مسلح هستند و می‌خواهند به هر ترتیبی که هست در کورس مدال‌آوری از رقیبان خود پیشی بگیرند. در این بین بانوان ورزشکار در صورت موفقیت می‌توانند نقش پررنگ و انکارناپذیری در ارتقای رده‌بندی کاروان ورزشی ما در بازی‌های آسیایی گوانگجو ایفا کنند.

باید این نکته را یادآور شد که بانوان ورزشکار ما در دوره قبل بازی‌های آسیایی تنها 2 مدال برنز کسب کرده‌اند که در رده‌بندی جدول بازی‌ها هیچ تاثیری نداشت.

این در حالی بود که بانوان قزاقستانی به اندازه کل کاروان ورزشی ما مدال طلا گرفتند و بدین ترتیب تیم قزاقستان با کسب 24 مدال چهارم شد. این در حالی است که بنا به پیش‌بینی مسوولان ورزش کشورمان، این بار قرار است کاروان ورزشی ما پا جای پای قزاقستان بگذارد و جایگاه چهارم را به خود اختصاص دهد.

رحیمی در حالی که سعی می‌کند لحن صحبتش به گلایه نزدیک‌تر باشد این‌طور ادامه می‌دهد: «در دوره قبل بازی‌های آسیایی، هند با 10 طلا و26 نقره در رده پایین‌تر از ما قرار گرفت، این یعنی اگر یکی از نقره‌های هند به طلا تبدیل می‌شد بدون شک این کشور جایگاه ششم را از آن خود می‌کرد. حالا هم این خوش خیالی است اگر فکر کنیم حداقل می‌توانیم جایگاه ششم را دوباره تکرار کنیم، چرا که در این میدان بزرگ آنقدر کشورهای دندان تیز کرده زیادند که مجال تعلل به کسی نخواهند داد.»

رحیمی گله خود را از تیم بانوان تکواندو آغاز می‌کند: «در رقابت‌های قهرمانی آسیا که اخیرا در قزاقستان برگزار شد در بخش بانوان انتظارها به هیچ‌وجه برآورده نشد. وقتی نایب‌رئیس غیرفنی بالای سر آنهاست، نباید بیشتر از این توقع داشت.

از خوش جمال و نعمتی بیشتر انتظار داشتیم. دیگر نمی‌توانیم بهانه بیاوریم که بانوان بی‌تجربه هستند، چرا که بانوان تکواندو کار تجربه المپیک را در کارنامه دارند. کاراته هم که بتازگی دست به تغییر نایب‌رئیس بانوان زده و با حواشی‌ای که اطراف آن مشاهده می‌شود و البته بازهم به دلیل غیرفنی بودن نایب‌رئیس بانوان آن، اوضاعی بهتر از تکواندو ندارد. حالا هم که خبر می‌رسد جنجالی تازه بر سر سرمربی تیم ملی بانوان این رشته به راه افتاده است.»

وی خاطر نشان کرد: « قبلاً هم گفتم و در صورت نیاز این بار کتبی می‌نویسم که اگر به دنبال مقام چهارم آسیا هستیم باید روش‌های درست آن را پیدا کنیم. تیم‌هایی مثل قزاقستان و تایلند بیشتر مدال‌های خود را در بخش بانوان به دست می‌آورند. در حال حاضر بودجه‌ای که به بخش بانوان تعلق می‌گیرد به اندازه مردان است و موردی نبوده که به پسرها بیشتر از دختران توجه نشان داده باشیم.»

دبیر ستاد بازی‌های آسیایی با بیان این‌که به هر حال باید نقصی بر سر راه عدم نتیجه‌گیری بانوان وجود داشته باشد، گفت: «این مشکل به بخش مدیریتی برمی گردد، به عقیده من نایب‌رئیس متخصص در یک رشته به مراتب بهتر از یک مدیر است. بیشتر نایب‌رئیسان بانوان از دوران انجمن‌های ورزشی باقی مانده‌اند. حضور این افراد که بیشتر به دنبال سفر رفتن و جایزه گرفتن هستند، ورزش بانوان را فلج کرده است.»

وی با توصیه به فدراسیون‌ها اظهار کرد: «90 درصد از نایب‌رئیسان فدراسیون‌ها فنی نیستند. این نفرات را می‌توان بدون برگزاری مجمع عوض کرد و فدراسیون‌ها باید هرچه زودتر دست به این کار بزنند.

بعد از بازی‌های آسیایی بوسان توجه به بانوان و حضور آنها پررنگ‌تر،‌ اما نتیجه‌گیری‌شان کمرنگ‌تر شده است. این مساله باید آسیب‌شناسی شود. اگر ما می‌خواهیم جایگاه ورزش را در این بازی‌ها بهبود بخشیم باید در بخش بانوان تحولی ایجاد کنیم.»

وی خاطر نشان کرد: «بانوان ایران به بازی‌های گوانگجو نمی‌رسند؛ ولی باید برای کره طوری برنامه‌ریزی کنیم که جزو مدال‌آوران اصلی باشند. ما افراد فنی و تحصیلکرده بسیاری داریم که بتوانند به فدراسیون کمک کنند.»

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها