سرانه مصرف آب در ایران استاندارد نیست

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با تاکید بر اینکه سرانه مصرف آب در ایران استاندارد نیست، گفت: بارشهای اخیر توانست وضعیت منابع آبی خوبی را برای کشور رقم زند اما مردم همچنان باید مصارف خود را بهینه کنند.
کد خبر: ۳۳۴۲۴۸

به گزارش مهر، علیرضا الماسوندی در حاشیه بازدید خبرنگاران از گنجینه ملی آب در یک نشست خبری گفت: در سال آبی 89-88 میزان بارندگی صورت گرفته،227 میلی متر بوده است که این میزان نسبت به متوسط درازمدت که 235 میلی متر بوده، 8 میلی متر معادل 3 درصد کاهش داشته است.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران افزود: این میزان بارندگی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، 16 درصد افزایش داشته است. بر این اساس، امید می رود که با بارشهایی که در ماههای تابستان اتفاق می افتد، بتوان وضعیت مطلوبی را برای تامین آب مطمئن مردم رقم زد.

وی تصریح کرد: خوشبختانه در سال جاری، توزیع و پراکنش بارشها مناسب بوده است و عمده کشت غلات آبیاری و برداشت شده است. ضمن اینکه برای کشت تابستانه نیز با ذخیره ای که در سدها وجود دارد می توان تا حد زیادی تامین آب را صورت داد. اما برای کشت پاییز، باید شاهد نزول باران باشیم.

به گفته الماسوندی، جریان ورودی به 117 سد ملی در حال بهره برداری، 36.6 میلیارد مترمکعب بوده و در حال حاضر، حجم ذخیره فعلی این سدها، به 25.6 میلیارد مترمکعب رسیده است.

وی اظهار داشت: براساس آخرین آمار موجود، 98.4 میلیارد مترمکعب از آب مصرفی در کشور در بخش کشاورزی، شرب و صنعت صرف می شود.

الماسوندی با تاکید بر ضرورت مدیریت مصرف گفت: در کشورهای برخوردار از منابع آبی عظیم که از بارش نسبی بالا برخوردارند، سرانه مصرف بالاتر از 10 هزار مترمکعب است؛ اما راهکارهای مدیریت مصرف به خوبی اجرا می شود.  در حالیکه ایران با یک سوم بارندگی متوسط دنیا، باید گامهای بیشتری در زمینه اصلاح الگوی مصرف آب بردارد.

وی افزود: این گام باید در طول برنامه های توسعه ای قبلی برداشته می شد، چراکه وضعیت فعلی ما نسبت به سایر کشورهای در حال توسعه، مطلوب نیست. به نحوی که راندمان آبی در بخش های مختلف از جمله کشاورزی و خانگی پایین است.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران خاطرنشان کرد: مصرف سرانه آب برای هر نفر در سال، در بخش خانگی 74 متر مکعب است در حالی که این رقم در دنیا به 45 مترمکعب می رسد. از سوی دیگر، مصرف آب مجازی در کشور نیز بیش از حد معمول دنیا است.

وی گفت: مجموع آب مصرفی مجازی و مستقیم در ایران که به آبرانه معروف است، 4450 لیتر به ازای هر نفر در روز است در حالی که متوسط جهانی در این زمینه، 3400 لیتر به ازای هر نفر در روز است. بنابراین مشاهده می شود که 1050 لیتر مصرف سرانه آبرانه در ایران نسبت به متوسط جهانی به ازای هر نفر در شبانه روز، بسیار بیشتر است.

آبرانه، مجموع کل آبهای مصرف شده به صورت مستقیم و غیرمستقیم توسط فرد در یک بازه زمانی مشخص از جمله روزانه، هفته ای، ماهانه و سالانه اطلاق می شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سه‌گانه فرصت در آسیای مرکزی

سفیر کشورمان در عشق‌آباد در گفت‌وگو با «جام‌‌جم» ابعاد مختلف سفر رئیس‌جمهور به ترکمنستان و قزاقستان را تشریح کرد

سه‌گانه فرصت در آسیای مرکزی

رویش زندگی از دل مرگ

همزمان با موافقت معاون رئیس‌جمهور با اهدای عضو ۲ فرزندش،در گفت‌وگو با دکتر امید قبادی، نایب‌رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان، چالش‌های این حوزه را بررسی کردیم

رویش زندگی از دل مرگ

نیازمندی ها