بهره برداری از دریچههای تخلیه کننده تحتانی سد کارون 4
به یاد خبرنگاران شهید رسانه های سراسری و باحضور خبرنگاران داخلی، دریچه های تخلیه کننده تحتانی بلندترین سد کشور به بهره برداری رسید.
کد خبر: ۳۲۷۸۲۲
به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، "حسین رنجبران" مجری طرح سد و نیروگاه کارون 4 با اعلام این مطلب افزود: اولین دریچه تخلیه کننده تحتانی سد کارون 4 با ظرفیت تخلیه 500 مترمکعب برثانیه آب پس از آزمایشهای مختلف هم اکنون آماده بهره برداری است.
وی افزود: خبرنگاران و اصحاب رسانه همیشه در طول اجرای این پروژه ملی همراه ما بودند و درکوران مشکلات این طرح با حمایتها و اطلاع رسانیهای به موقع موجب دلگرمی مهندسان و کارگرانی بودند که دراین مناطق دورافتاده به سختی کار می کردند و امروز مایه خوشحالی است که باحضور آنان بازگشایی دریچه های پروژه عظیم سد و نیروگاه کارون 4 انجام می شود.
آبگیری سد کارون 4 ،بلندترین سد کشور، در پنجم فروردین ماه امسال با حضور رییس جمهوری آغاز شد و هم اکنون بیش از 940 میلیون مترمکعب معادل حدود 3/5 برابر سد کرج آب درخود ذخیره دارد.
رنجبران درمورد اهمیت آب ذخیره شده درمخزن این سد گفت: این آب علاوه براینکه درتابستان امسال نقش مهم درتامین آب شرب و کشاورزی مناطق پایین دست خود خواهد داشت، می تواند در تولید برق از نیروگاه کارون 4 و سایر نیروگاه های سدهای پایین دست نظیر سدکارون 3 ، شهید عباسپور و مسجد سلیمان تاثیر زیادی داشته باشد.
وی التزام و توجه به استفاده ازتوان فنی، مهندسی اجرایی موجود در داخل کشور در جریان ساخت سد کارون 4 را از جمله افتخارهای این پروژه بزرگ برشمرد و گفت: کارون 4 بومی ترین سد بزرگ ساخته شده در کشور تاکنون بوده است.
وی توانمندسازی نیروی انسانی و شرکتهای پیمانکاری و مشاور داخلی و آماده سازی آنها برای شرکت در مناقصه های بین المللی را از اهم دستاوردهای حاشیه ای اجرای پروژه های بزرگ عمرانی در کشور عنوان کرد و افزود: هم اکنون بسیاری از شرکتهایی که در اجرای بخشهای مختلف طرحهای بزرگ سدسازی از جمله کارون 4 مشارکت داشته اند، در اقصی نقاط جهان به فعالیت و مشارکت موثر مشغول هستند.
مجری طرح سد کارون 4 تصریح کرد، باتوجه به طولانی شدن دوران خشکسالی در ایران که ناشی از تغییرات اقلیمی در کل جهان می باشد، مهار ابهای موجود در کشور وعملیاتی کردن حدود 17 هزار مگاوات ظرفیت برق ابی باقی مانده کشور که به مرحله اجرا نرسیده اند ، باید هرچه زودتر در اولویت کاری برنامه ریزان کلان کشور قرار گیرد.
رنجبران با ابراز امیدواری نسبت به اینکه واحدهای نیروگاهی سدکارون 4 تاپایان سالجاری وارد مدار شوند، در تشریح بخش دیگری از ویژگیهای فنی این طرح گفت: مخزن سد کارون 4 پس از اتمام عملیات آبگیری می تواند حدود 2/2 میلیارد مترمکعب آب را در خود ذخیره کند و نیروگاه این سد نیز توان تولید یک هزارمگاوات برق را به میزان سالانه 2100 گیگاوات ساعت خواهد داشت. همچنین دریچه های تخلیه سیلاب این سد می توانند همزمان 10 هزار و 200 مترمکعب برثانیه آب را از خود عبور دهند.
وی پیش بینی کرد، در صورت تامین آب ، اولین واحد نیروگاه سد کارون 4 تا تابستان امسال وارد مدار شود. درحال حاضر ارتفاع آب ذخیره شده در مخزن سد کارون 4 برابر170 متر یعنی بیش از 75 درصد ارتفاع مفید سد می باشد.