اروپا همچنان در معرض خطر سرایت بحران یونان

رئیس صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد که خطر گسترش بحران ناشی از بدهی‌های یونان به دیگر کشورهای اروپایی همچنان ادامه دارد. دومینیک استراوس کان با بیان این‌که یونان در آستانه ورشکستگی قرار دارد، گفت: حتی ممکن بود که حکومت یونان قادر به پرداخت حقوق و دستمزدها نیز نباشد.وی تصریح کرد: اگرچه احتمال گسترش این بحران به فرانسه و آلمان وجود ندارد، ولی دیگر کشورهای اروپایی باید محتاطانه عمل کنند.وی همچنین تأکید کرد که حتی اگر یک کشور از منطقه یورو خارج شود، به معنی پایان یورو خواهد بود.
کد خبر: ۳۲۷۱۹۲

اولی رهن، مسوول امور اقتصادی و مالی کمیسیون اروپا نیز اعلام کرد که بسته نجات 110 میلیارد یورویی، از گسترش بحران اقتصادی یونان به اروپا جلوگیری خواهد کرد.وی گفت: اوضاع یونان تنها به این کشور مختص است، چرا که حکومت‌های یونان سال‌های متمادی آمار و ارقام اقتصادی را تحریف کرده‌اند.

از سوی دیگر، تداوم نگرانی‌ها در خصوص وضعیت اقتصادی یونان و اتحادیه اروپا منجر به کاهش شدید ارزش یورو شد به طوری که ارزش یورو در برابر دلار به پایین‌ترین حد خود از مارس سال 2009 به این سو رسید.آمارهای منتشره نشان می‌دهند که ظرف 5 روز نخست هفته گذشته، ارزش واحد پول اتحادیه اروپا در برابر دلار آمریکا به تدریج 6 سنت کاهش یافت و سرانجام یک یورو در بازار مالی اروپا با 1/ 672 دلار معاوضه شد.

در همین حال، پارلمان یونان در حالی طرح ریاضت اقتصادی دولت را تصویب کرد که هزاران شهروند آتن ساختمان پارلمان را به محاصره درآورده بودند.همزمان با ادامه بحران اقتصادی در این کشور، پارلمان یونان طرح پیشنهادی دولت برای ریاضت اقتصادی را با اکثریت نسبی به تصویب رساند.172 نماینده پارلمان یونان از مجموع 300 نماینده پارلمان این کشور در حالی به این لایحه رای مثبت دادند که شهروندان آتن در اعتراض به این اقدام در اطراف ساختمان پارلمان تجمع اعتراض‌آمیز برگزار کرده بودند.

شبکه‌های خبری با اشاره به خشونت پلیس آتن، به پخش تصاویری از درگیری شدید نیروهای ضدشورش یونان با هزاران معترض این کشور پرداختند.

پلیس یونان برای مقابله با 20 هزار نفر از تظاهرات‌کنندگانی که در خارج پارلمان قصد حمله به داخل را داشتند، 1500 نیروی اضافی به خدمت گرفته است و با استفاده از گاز اشک‌آور قصد متفرق ساختن جمعیت معترضان را دارد.

این گزارش همچنین حاکی است، سران کشورهای عضو یورو تصمیم به ارسال بسته‌های کمک مالی به یونان گرفتند تا از این طریق از سرایت این بحران به دیگر کشورهای اتحادیه اروپا جلوگیری کنند.رهبران کشورهای منطقه یورو در بروکسل جمع شدند تا درباره ارسال بسته‌های کمک مالی به یونان به بحث و گفتگو بپردازند.این نشست پس از آن تشکیل شد که پارلمان‌های اروپایی با کمک به یونان برای ایجاد ثبات مجدد اقتصادی در این کشور موافقت کردند.

این گزارش تاکید می‌کند: نگرانی از گسترش بحران مالی اروپا و جهان در دیگر کشورهای یورو، سران کشورهای منطقه یورو را در بروکسل در کنار هم جمع کرده است.

رهبران اتحادیه اروپا بیش از همه خواستار تقویت سازوکارهایی برای ایجاد ثبات در سیستم مالی اتحادیه اروپا شدند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها