احیای ببر مازندران با اما و اگرهای فراوان

‌با شنیدن خبر ورود ببرهای سیبری به کشور، بسیاری از نظرات مثبت و منفی کارشناسان حول و حوش این موضوع آغاز شد و اگرچه هنوز اختلاف نظرهای متعددی درباره درست یا نادرست بودن این اقدام از سوی سازمان حفاظت محیط زیست وجود دارد، اما مسوولان سازمان مصمم به انجام این کار هستند و براساس برنامه‌ریزی انجام شده احیا ببر در ایران با ورود ببرهای سیبری آغاز می‌شود.
کد خبر: ۳۲۵۲۴۹

 مسوولان سازمان حفاظت محیط زیست براساس توافقی با مسوولان کشور روسیه ببر‌ها را می‌گیرند و به آنها پلنگ تحویل می‌دهند به گفته مسوولان سازمان ذخایر زیستی کشور تعداد گونه پلنگ آنقدر هست که نگرانی برای تحویل این‌گونه به کشور روسیه به وجود نیاید. به گفته این مسوولان ایران بالاترین ذخایر پلنگ را در دنیا دارد. براساس این برنامه‌ریزی که تلاش می‌شود بعد از 70 سال ببر مازندران مجددا در کشور احیا شود، اگرچه قرار نیست ببر مازندرانی وارد کشور شود و گونه‌ وارداتی گونه‌ای از نوع سیبری است، مقرر شده است ایران به مدت 5 سال مسوولیت زیستگاه پلنگ‌ها را در روسیه و روس‌ها نیز به همین میزان مسوولیت زیستگاه ببرها را در ایران برعهده بگیرند.به این ترتیب از آنجا که آخرین زیستگاه ببر مازندران منطقه میانکاله بوده است، ببرهای تحویل گرفته شده به میانکاله منتقل می‌شوند، که در آنجا مساحتی حدود 60 هکتار جهت حضور و نگهداری از این‌گونه پیش‌بینی شده است. جالب است بدانید که این روزها تب احیاگونه‌ها یکباره بالا رفته است و سازمان حفاظت محیط زیست در نظر دارد مطالعات و برنامه‌ریزی‌هایی را برای احیای شیر ایرانی نیز انجام دهد.

به نظر می‌رسد این اقدامات نیازمند مطالعات دقیق کارشناسی با استفاده از اجماع نظرات متخصصان و صاحبنظران داخلی و بین‌المللی است و باید با پشتوانه قوی علمی انجام شود و از تجربیات این اقدامات مشابه در کشورهای دیگر بهره‌گیری شود، چرا که بی‌شک برای حفاظت از زمین احیا گونه‌های منقرض شده کار ارزشمندی است، اما آسان نیست و با اما و اگرهای فراوانی روبه‌روست.

زهرا فرضی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها