اعتبارات جوابگوی آب و فاضلاب خوزستان نیست

به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور، تخصیص اعتبارات به آب و فاضلاب استان خوزستان 2 برابر اعتبارات استان‌های بزرگ کشور است که توجه دولت به خوزستان را تایید می‌کند. وی همچنین در خصوص اصلاح شبکه‌های آب و فاضلاب استان گفت: در طول 5 سال دولت نهم و دهم 40 میلیارد تومان به این بخش اعتبار اختصاص یافته که 850 کیلومتر از شبکه‌ها با این اعتبار بازسازی شده است.
کد خبر: ۳۲۳۹۴۷

ثمره هاشمی در مراسمی در اهواز افزود: اعتبارات فاضلاب استان از 20 میلیارد تومان سال گذشته به 47 میلیارد تومان در سال جاری افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار ما از اهواز، معاون وزیر نیرو از اختصاص اعتبار به 5 تصفیه‌خانه فاضلاب در استان از محل فاینانس بخش خصوصی خبر داد و افزود: سال جاری این تعداد تصفیه‌خانه با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به مبلغ 170 میلیارد تومان به مرحله اجرا خواهد رسید. 5 تصفیه‌خانه دیگر با این میزان اعتبار توسط بخش خصوصی در شهرهای آبادان، خرمشهر، بندر امام، ماهشهر و شادگان به اجرا در خواهد آمد.

ثمره هاشمی با اشاره به شرایط آب و هوایی و مسائل زیست‌محیطی خوزستان و کاهش نرخ آب شرب گفت: شرایط هر منطقه در تعیین نرخ آب تاثیرگذار خواهد بود. در جلسه آینده کمیته تعیین نرخ آب، نرخ این بخش از انرژی تعیین می‌شود و به کمیسیون هدفمند کردن یارانه‌ها پیشنهاد می‌گردد تا در این زمینه بررسی لازم را انجام دهد.

وی اظهار کرد: الگوی مصرف خوزستان نسبت به استان‌های دیگر از جمله استان‌های شمالی 5 برابر بیشتر است که به علت گرمسیری بودن، استان خوزستان شامل کاهش نرخ آب خواهد بود.

وی همچنین درخصوص مشکل فاضلاب، به رهاسازی فاضلاب صنعتی به رودخانه کارون اشاره کرد و افزود: ورود حجم زیاد فاضلاب صنعتی به رودخانه کارون علاوه بر آلوده ساختن آب و محیط‌زیست، مشکلات بهداشتی را به دنبال دارد که تاکنون نتوانسته‌ایم سیستم تصفیه فاضلاب صنعتی در خوزستان را ساماندهی یا تجهیز کنیم. در واقع اعتبارات ملی و استانی جوابگوی احداث تاسیسات فاضلاب در استان نیست.

وی یکی از معضلات دیگر در پروژه‌های عمرانی آب و فاضلاب را گران بودن قیمت تمام شده پروژه عنوان کرد و خواستار جایگزین کردن روش‌های مدرن به جای روش‌های سنتی شد.

کمبود همیشگی آب

معاون عمرانی استانداری خوزستان نیز گفت: در حالی که کشورمان فقط طی چند سال اخیر با کمبود آب مواجه شده؛ اما در استان خوزستان به دلیل وضعیت تاریخی‌اش، کمبود آب همیشگی است.

خیرالله خادمی افزود: علی‌رغم این‌که 30 درصد آب کشور در استان جاری است؛ اما به همین میزان آب به دست مردم این استان نمی‌رسد تا در طول فواصل از حداقل آب مناسب استفاده کنند.

وی با بیان این‌که در بخش آب شرب و کشاورزی، خوزستان همیشه دچار مشکل بوده و هست و این مشکلات قابل لمس است، به طرح جامع آبرسانی غدیر برای تامین آب شرب شهرهای جنوبی استان اشاره کرد و افزود: اجرای این طرح به عنوان مصوبه سفر دوم رئیس جمهوری برای سیراب کردن چند شهر استان براساس نیاز واقعی بوده است که این نیاز از سال‌های گذشته تاکنون بوده؛ اما توجهی به نیاز آب خوزستانی‌ها نمی‌شد.

خادمی در بخش دیگر سخنانش عنوان کرد: شبکه‌ها یا منابع آب اکثر شهرهای استان، آب مورد نیاز مردم را با توجه به توسعه کشور تامین نمی‌سازند.

معاون عمرانی استاندار خوزستان، وضعیت خوزستان را با استان‌های دیگر کشور از نظر وضعیت آب و هوایی و میزان مصرف آب، متفاوت دانست و افزود: سرانه بالای آب، شوری آب، فرسودگی شبکه‌ها و سطح بالای آب‌های زیرزمینی، وضعیت خوزستان را متفاوت ساخته به گونه‌ای که انجام عملیات اجرایی، نگهداری از شبکه‌ها و دسترسی به آب مناسب، بسیار دشوار و نیازمند اعتبارات ویژه است.

وی با اشاره به جمعیت 30 درصدی استان خوزستان در شهر اهواز و وجود 400 هزار نفر در حاشیه این شهر، خواستار اصلاح و ساماندهی شبکه‌های فرسوده آب و فاضلاب شد و گفت: عدم دسترسی به آب مناسب یکی از مشکلات شهرهای استان است که برای رسیدن به وضعیت عادی، نیازمند تخصیص اعتبارات هستیم.

وی خواستار افزایش سقف اعتبارات ملی و استانی در بخش آب استان برای سرمایه‌گذاری در طرح‌ها شد و افزود: علی‌رغم این‌که اعتبارات استانی نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته؛ اما اغلب پروژه‌های آبرسانی و فاضلاب استان نیازمند سرمایه ملی بیشتری است.

این در حالی است که منابع استانی به نسبت منابع ملی بسیار محدود و ناچیز است. خادمی تاکید کرد: با اعتبارات موجود نمی‌توان سرمایه‌گذاری در بخش آب استان کرد.

وی خطاب به معاون وزیر گفت: خوزستان به عنوان یک استان سرمایه‌ای از لحاظ آب به شمار می‌رود که دسترسی مردم خوزستان به این نعمت، نامناسب و ناپایدار است.

314 هزار مشترک آب

سرپرست سابق شرکت آب و فاضلاب شهرستان اهواز نیز اعلام کرد: 225 هزار مشترک آب در سال 84 هم‌اکنون با تلاش مضاعف به 314 هزار مشترک آب افزایش یافته است.

محسن پویا افزود: در شهرستان اهواز، 180 هزار مشترک فاضلاب به 272 هزار مشترک فاضلاب رسیده است، همچنین 278 کیلومتر توسعه شبکه فاضلاب در شرایط سخت شهرستان اهواز صورت گرفته است.

وی اعلام کرد: اختصاص اعتبارات به بخش آب اهواز در سال 88 نسبت به سال 84، 300 درصد و در بخش فاضلاب 230 درصد رشد یافته است.

پویا خاطرنشان کرد: علی‌رغم این‌که اعتبارات آب و فاضلاب از بخش جهانی در سال 84 تنها 2 درصد جذب شده؛ اما در سال گذشته جذب اعتبارات به 53 درصد رشد یافته و توانستیم 10 قرارداد به مبلغ 35 میلیارد تومان در بخش آب، 15 قرارداد در بخش فاضلاب به مبلغ 9 میلیارد تومان و 17 قرارداد خدمات و مشاوره با 19 میلیارد تومان را منعقد کنیم. همچنین 153 میلیارد تومان از اعتبارات بانک جهانی تاکنون جذب پروژه‌های آب و فاضلاب اهواز شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها