نگارخانه

هنرهای تجسمی و سالی پر افت و خیز

گالری‌دار‌ها از فصل پاییز و زمستان به عنوان فصل‌های پر رونق و پرمخاطب این حوزه یاد می‌کنند، اما این دلیل نمی‌شود که بهار با تمام زیبایی‌هایش فصل خوبی برای هنرهای تجسمی نباشد. پس از سالی پر افت و خیز برای عرصه هنرهای تجسمی، هنرمندان این حوزه در شرایطی به استقبال سال جدید رفتند که در بهمن ‌سال گذشته دومین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در حالی ورق خورد که حکایت از حضور 99 درصدی جوانان در آن داشت. شاید برگزاری این رویداد را بتوان مهم‌ترین رخداد هنری هنرهای تجسمی در سال گذشته دانست تا جایی که بر اساس گفته مسوولان قرار است این رویداد مادر جشنواره‌های داخلی شود تا نامی جهانی نیز یابد. دومین جشنواره هنرهای تجسمی فجر که در سال گذشته نام بین‌المللی را نیز به خویش آویخته بود، امسال با چهره‌ای متفاوت و البته به طور همزمان در 4 شهر کشور برگزار شد تا سیاست تمرکززدایی از فعالیت‌های هنری در پایتخت اجرایی ‌شود.
کد خبر: ۳۱۹۸۷۶

شاید تلخ‌ترین رویداد هنری در سال گذشته برای عرصه هنرهای تجسمی را بتوان تصویب نشدن طرح اختصاص نیم‌درصدی خرید آثار هنری از محل بودجه عمرانی وزارتخانه و نهاد‌های دولتی دانست که معاون هنری سابق ارشاد در روزهای پایانی مسوولیتش آن را در مراسم افتتاحیه نمایشگاه بزرگ نقاشی قهوه‌خانه‌ای در موزه هنرهای معاصر به زبان آورد.

اما از دیگر رویداد‌های مهم هنرهای تجسمی در سال گذشته، شاید رفتن برخی از دوسالانه‌های هنری از تهران به شهر‌های مختلف بود که ‌در راستای سیاست تمرکززدایی از فعالیت‌های هنری از پایتخت اجرا شد.

اجرای موفق جشنواره جهانی هنرهای تجسمی جوانان جهان در گلستان و در کنار آن مراسم دوسالانه سفال و سرامیک که با استقبال هنرمندان و مردم در سمنان برگزار شد، شاید نمونه‌های موفقی از این سیاست بود که تحقق یافت.

برنامه گالری‌ها در فصل جدید

این روزها که روزهای ابتدایی سال جدید را پشت سر می‌گذاریم، نگارخانه‌ها کمتر برنامه می‌گذارند و غیر از نگارخانه‌های مراکز دولتی و نیمه‌دولتی دیگر نگارخانه‌ها در هفته نخست سال در تعطیلی کامل به سر می‌برند.

این موضوع در حالی است که شاید مهم‌ترین اتفاق هنری اکنون در حوزه هنرهای تجسمی، برپایی نمایشگاه بزرگ نقاشی قهوه‌خانه‌ای باشد که این روزها در موزه هنرهای معاصر تهران برپاست.

اما این نمایشگاه که در روزهای پایانی سال گذشته در این موزه برپاشد تا نیمه اردیبهشت در این موزه دایر است تا پس از آن با مروری بر آثار بزرگان نقاشی ایران راه خود را ادامه دهد. بر اساس گفته مسوولان این موزه احمد اسفندیاری و محمود جوادی‌پور هنرمندانی هستند که قرار است بعد از این نمایشگاه در قالب برپایی نمایشگاهی از آثارشان از آنها تقدیر شود.

اما از سویی دیگر خانه هنرمندان ایران نیز قرار است تا روزهای آینده میزبان یکی از دیدنی‌ترین نمایشگاه‌های حجم در کشور شود و برنامه‌های نمایشگاهی این خانه با نمایش آثار مجسمه‌های کوچک در سال جدید آغاز شود.

نمایشگاه «مجسمه‌های کوچک» از جمله برنامه‌های هر ساله انجمن هنرمندان مجسمه‌ساز ایران است که هر سال در اسفندماه برگزار می‌شد، اما امسال در رویکردی متفاوت در فروردین‌ و اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شود.

ابعاد این آثار 30 سانتی‌متر است که هر هنرمند با یک اثر که با موضوعی آزاد خلق شده در این نمایشگاه حضور دارد.

اما از دیگر پیشنهاد‌های دیدنی این روزهای نگارخانه‌های تهران، بازدید از نمایشگاه آثار نقاشان مشهور جهان است که برای نخستین بار در کاخ موزه هنرهای زیبای مجموعه فرهنگی ـ تاریخی سعدآباد تهران برگزار می‌شود.

در این نمایشگاه 20 اثر از نمونه‌های چاپی (ریپروداکشن) آثار نقاشان صاحب نام قرن بیستم میلادی همچون ونسان ونگوگ، برنارد بوفه، مارک شاگال، واسیلی کاندینسکی، مودیلیانی و هانری ماتیس، در سبک‌های مختلف هنری، در طبقه همکف کاخ موزه هنرهای زیبا در معرض نمایش عموم قرار دارد.

اما برای بازدیدهای بهاری از یک نمایشگاه هنری نباید بازدید از نمایشگاه تابلوهای نقاشی رنگ روغن که در کاخ موزه نگارستان این کاخ موزه برپا شده است را فراموش کرد.

در این نمایشگاه 36 اثر از نقاشی‌های استادان نقاشی رنگ روغن همچون آرام مسلم‌زاده، مصطفی حمیدی و رحیمی به نمایش گذاشته شده است.

اما بازدید از نمایشگاه دیگری که این روزها در مرکز فرهنگی ـ هنری انقلاب اسلامی بنیاد رودکی (برج آزادی) برپا شده، دیگر پیشنهاد ستون این هفته است که اختصاص به نمایش آثار رنگ روغن منوچهر تمدن دارد.

این نمایشگاه شامل 25 اثر رنگ روغن است که در نگارخانه آیینه این مرکز افتتاح شده و تا نیمه اردیبهشت در این نگارخانه ادامه دارد. منوچهر تمدن در سال 88 موفق به دریافت 4 لوح تقدیر از 4 نمایشگاه مختلف شده است.

اما نگارخانه کمال‌الدین بهزاد نیز این روزها میزبان نمایشگاه متفاوتی از نقاشیخط سه‌بعدی است که به گفته مسوولان برگزاری این نمایشگاه برای نخستین بار در جهان چنین نمایشگاهی با این سبک و سیاق قرار است برگزار شود.

حبیب‌الله اژدری هنرمندی است که آثارش را به دیوار‌های این نگارخانه آویخته است تا مجالی برای بازدید‌های بهاری نگارخانه‌های تهران شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها