به دلیل برکناری شهردار رخ می‌دهد

احتمال تعویق جشن ملی ثبت سازه‌های آبی شوشتر

اهواز - سمیه غافلی - خبرنگار جام‌جم: شهرستان باستانی شوشتر در آستانه برگزاری جشن ملی ثبت جهانی مجموعه تاریخی و منحصربه‌فرد سازه‌های آبی خود بار دیگر دچار بی‌ثباتی در مدیریت شهری شد. مراسم ملی ثبت جهانی سازه‌ها که قرار است 12 اسفند ‌ماه سال جاری با حضور رئیس‌جمهور و دیگر مقامات کشوری و استانی، مهمانان ویژه خارجی و اعضای سازمان یونسکو برگزار شود. همچنین مقرر شده است برای آماده ساختن این شهر تاریخی شهرداری‌های شهرهای بزرگ استان خوزستان به کمک شهرداری شوشتر بیایند و تمام امکانات مورد نیاز را برای برگزاری هرچه باشکوهتر این مراسم در اختیار شهردار بگذارند. اما در چنین شرایطی شورای شهر شوشتر اقدام به عزل شهردار آن کرده است که فقط 6 ماه از انتصابش می‌گذرد.براساس گزارش‌ها، شورای شهر شوشتر پس از برگزاری یک جلسه طولانی استیضاح در صحن علنی رجبعلی چهار‌لنگ را با 5 رای موافق از مجموع 7 عضو شورا از سمت خود برکنار کرد.
کد خبر: ۳۱۲۸۱۹

این در حالی است که 2 تن از اعضای مخالف استیضاح با اشاره به نزدیک بودن برگزاری جشن سازه‌های آبی تاریخی شوشتر، عزل شهردار را به صلاح شهر شوشتر ندانسته و خواستار دادن مهلتی چند روزه به وی بودند تا مشکلات و ابهامات موجود را برطرف سازد.

این گونه تغییرات در مدیریت شهری شهرهای استان خوزستان به صورت سریالی در حال اجرا است به طوری که هفته گذشته شهردار خرمشهر نیز برکنار شد و شهردار اهواز هم با وجود استیضاح شورای شهر توانست رای اعتماد مجدد آنان را به دست آورده و فعلا از مهلکه نجات یابد.

دلا‌یل برکناری

حمید سالم‌پور یکی از اعضای شورای شهر شوشتر در گفتگو با خبرنگار ما درخصوص برکناری شهردار در آستانه برگزاری جشن ملی ثبت جهانی سازه‌ها، گفت: این برکناری به دلیل ضعف مدیریتی بود و نبود شهردار تاثیری در برگزاری جشن ملی نخواهد داشت.

وی افزود: شهردار علاوه بر این‌که تاثیر مثبتی برای شهر نداشت، به مواردی که باید به مرحله اجرا می‌رساند، عمل نکرد.

سالم‌پور با اشاره به این که شوشتر به لحاظ نظافت رتبه خوبی ندارد، گفت:‌ شهر ما آماده برگزاری چنین جشنی نیست.

به گفته وی، در صورتی که عزم جدی برای برگزاری جشن با‌کیفیت وجود داشته باشد، زمان برگزاری جشن به تاخیر خواهد افتاد.

وی در پاسخ به این پرسش که وقتی اعضای شورا به ضعف شهردار واقف هستند چرا در همان ابتدا از معرفی وی به عنوان شهردار جلوگیری نکرده بودند، تصریح کرد: جمع بندی و به توافق رسیدن بر سر گزینه قوی و متخصص از سوی اعضا شرایط خاصی را بر شورا حاکم کرده بود و به ناچار با پیشنهاد چهار‌لنگ به عنوان شهردار شوشتر موافقت شد.

حسین حیدری مدیرکل امور شهری خوزستان نیز اقدام شورای شهر شوشتر را تعجب بر‌انگیز دانست و گفت: به نظر می رسد شورای شهر به عنوان نمایندگان مردم، اهمیت ثبات مدیریت‌های شهری در آستانه برگزاری جشن را درک نکرده است.

حیدری بی‌ثباتی مدیریتی در شهر را در این مقطع زمانی اشتباه عنوان کرد اگر چه پذیرفت که شوشتر نیازمند یک مدیر قوی است.

وی افزود: به دلیل این‌که شورای شهر شوشتر نیزهیچ عضو علی‌البدل دیگری برای جایگزینی ندارد، براساس قانون باید منحل شود.

حیدری با اشاره به برگزاری جلسه هیات حل اختلاف استان در روزهای آینده گفت: این هیات پیشنهاد انحلال شورای شهر شوشتر به دلیل به حد نصاب نرسیدن اعضا را به هیات مرکزی ارائه خواهد داد و هیات حل اختلاف مرکزی پس از بررسی، انحلال شورا را به تصویب نهایی خواهد رساند.

سازه‌های آبی

13 اثر در شهرستان شوشتر با نام سازه‌های آبی تاریخی پس از تکمیل پرونده و ارسال به یونسکو در شهریور به ثبت جهانی رسید. بدین‌ترتیب سازه‌های آبی تاریخی شوشتر دهمین اثر ایران و دومین اثر خوزستان است که به ثبت جهانی رسیده است.

جشن ملی ثبت سازه‌های آبی تاریخی پس از کش و قوس‌های فراوانی برای تامین اعتبار و تعیین زمان برگزاری آن قرار است 12 اسفند‌ماه با حضور رئیس‌جمهور، سفرا، کارداران سفارتخانه‌ها در ایران، رایزنان فرهنگی کشورهای خارجی و استانداران استان‌های کشور در این شهرستان برگزار شود.

در آخرین جلسه ستاد برگزاری جشن سازه‌های آبی تاریخی شوشتر مقرر شد این جشن در قلعه سلاسل که یکی از آثار ثبت شده در فهرست جهانی است، برگزار شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها