ایران به دنبال راهکاری منطقه‌ای برای حل مشکل افغانستان

گروه سیاسی: اجلاس همسایگان افغانستان - که امروز دراستانبول برگزار می‌شود - بخشی از تلاش‌های منطقه‌ای برای حل مشکل این کشور در هفته جاری است و در همین ارتباط، محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس‌جمهور به عنوان نماینده ایران در این اجلاس شرکت می‌کند.
کد خبر: ۳۰۹۰۷۹

استانبول دیروز نیز میزبان نشست سه‌جانبه ترکیه افغانستان پاکستان بود که در واقع اولین اجلاس مشترکی است که بعد از انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در نوامبر 2009، بین مقامات عالی‌رتبه این سه کشور برگزار می‌‌شود.

احمد داوود اوغلو، وزیر خارجه ترکیه درباره برگزاری این دو اجلاس با موضوع افغانستان در کشورش گفته بود این دو نشست به موفقیت‌‌آمیز بودن کنفرانس لندن کمک خواهد کرد.

نشست لندن قرار است پنجشنبه با حضور کشورهای همسایه افغانستان و قدرت‌های بزرگ، چالش‌های افغانستان را بررسی کند و اگرچه میلیبند، وزیر خارجه انگلیس از ایران برای شرکت در این اجلاس دعوت کرده، اما هنوز حضور جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس قطعی نشده است.

روز گذشته نیز در جریان تلاش‌های دیپلماتیک برای حل بحران افغانستان نشستی با حضور معاونان وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در مسکو برگزار شد که به گفته مقامات روسیه، هدف از آن هماهنگ کردن مواضع کشورهای عضو این سازمان درباره مسائل مربوط به افغانستان است. در این اجلاس محمدعلی فتح‌الهی، معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه نیز حضور داشت.پیش از این، اجلاس سه‌جانبه وزیران خارجه ایران، افغانستان و پاکستان در اسلام‌آباد پاکستان برگزار شده بود. همچنین قرار است در آینده نزدیک، نشست همسایگان افغانستان به میزبانی جمهوری اسلامی ایران برگزار شود.

نشست لندن، حل کدامین مشکل؟

لندن نیز قرار است کنفرانسی را در خصوص موضوع افغانستان پنجشنبه این هفته برگزار کند و دعوتنامه‌های اجلاس لندن به پایتخت‌های بیش از 50 کشورجهان از جمله تهران ارسال شده، اما هنوز حضور یا عدم حضور جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس قطعی نشده است.

نگاهی به نشست‌هایی که از سوی کشورهای غربی برای حل مشکلات افغانستان برگزار شده است، نشان می‌دهد متاسفانه غیر از 2 نشست بن و توکیو که یکی درباره ساختار حکومتی افغانستان بعد از طالبان و دیگری درباره کمک‌های بین‌المللی برای بازسازی این کشور بود و نتایج نسبی داشت، دیگر نشست‌های پیرامون افغانستان صرفا با هدف اجرای سیاست‌های دیکته شده توسط کشورهای خاص برگزار شده و نتیجه آن شرایطی است که امروز بعد از 8 سال بر افغانستان حاکم شده است.

متکی، وزیر امورخارجه در مصاحبه با بخش گفتگوی ویژه خبری شبکه 2 سیما با تاکید بر این‌که دولت انگلیس پاسخ قانع‌کننده‌ای در خصوص اقدامات خود در افغانستان برای جهانیان ندارد و سیاست‌های گذشته آنان قطعا غلط بوده، گفته است اگر ملاحظات ما لحاظ شود، با نظر مثبت حضور در اجلاس لندن را بررسی می‌کنیم، اما اگر این ملاحظات لحاظ نشود، ضرورتی برای حضور در اجلاس لندن نمی‌بینیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها