برگی از تاریخ: پایان راهیپیمایی طولانی مائو

جام جم آنلاین : 68 سال پیش ، در روز 19 اکتبر سال 1935 میلادی راهپیمایی طولانی کمونیست های چینی به رهبری مائوتسه تونگ پایان می یابد.کمونیست ها پس از پیمودن
کد خبر: ۳۰۵۶۰
یک مسیر 12000 کیلومتر در طول کشور چین به شانگسی پناه می آورند.

 history2

در این ایالت دور افتاده شمال غرب چین آنها از حملات حزب رقیب کومینکتانگ به رهبری چیانگ کای چک در امان بودند.
کمونیست ها ، یک سال قبل از این تاریخ ، وقتی برای فرار از حملات کومینتانگ راهپیمایی خود را آغاز کردند 130000 نفر بودند اما پس از رسیدن به ایالت شانگسی ، به دلیل دشواری راه ، گرسنگی ، مبارزه علیه نیروهای کومینتانگ در طول این مسیر طولانی فقط 30000 نفر آنها جان سالم به در بردند.

 history3

در جریان این راهپیمایی طولانی مائوتسه تونگ مقام خود به عنوان رهبر کمونیست های چین را تحکیم کرد.
وی در فوریه سال 1935 میلادی به عنوان دبیرکل کمیته مرکزی حزب کمونیست چین انتخاب شد.

 history6

مائو پس از رسیدن به ایالت شانگسی و یافتن امنیت به تحکیم اساس حزب پرداخت و انقلاب کمونیستی را در مناطق روستایی گسترش داد.

 history7

آنگاه مائو برای مقابله بااشغالگران ژاپنی دست به یک اتحاد مصلحتی با حزب کومینتانگ زدو اما بلافاصله پس ازشکست ژاپن در سال 1945 میلادی ، مائو که قدرتش بیشتر شده بود جنگ علیه چیانگ کای چک را از سر گرفت و سرانجام وی را مجبور کرد با طرفدارانش به جزیره فرمز (تایوان کنونی) پناهنده شوند.
مائو در روز اول اکتبر سال 1949 میلادی پیروزمندانه وارد شهر پکن شد و تاسیس جمهوری خلق چین را اعلام کرد.

 history5

به این ترتیب در روز 19 اکتبر سال 1935 میلادی راهپیمایی طولانی 12000 کیلومتری کمونیست های چینی به رهبری مائو خاتمه یافت.

 history4

با این که اغلب افراد وی در جریان این راهپیمایی جان خود را از دست دادند ، اما وی توانست در ایالت شانگسی به تحکیم قوای خود پرداخته و سرانجام در جنگ داخلی چین پیروز شود و در این کشور حکومت کمونیستی را تاسیس کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها