در دیدار پترائوس با رئیس جمهور تاجیکستان عنوان شد

افزایش 50 درصدی نیروهای آمریکایی در افغانستان

دیوید پترائوس فرمانده نیروهای مسلح آمریکا در منطقه گفت که تعداد نظامیان کشورش در افغانستان در سال جاری میلادی بیش از 50 درصد افزایش خواهد یافت.
کد خبر: ۲۸۹۵۸۳

به گزارش فارس ، فرمانده نیروهای مسلح آمریکا در گفتگو با جمعی از خبرنگاران در دوشنبه با بیان این مطلب که تعداد نیروهای آمریکایی در افغانستان از 30 هزار به 65 هزار نظامی افزایش خواهد یافت، تصریح کرد: نیروهای ناتو و ائتلاف بین‌المللی نیز تقریباً در حدود 6 تا 7 هزار نفر افزایش می یابد.

وی اذعان کرد: ناتو و آمریکا هنوز این افزایش را کافی نمی‌دانند و در حال بررسی طرح افزایش نیروهای نظامی و اعزام تعداد بیشتر متخصصین غیر نظامی به افغانستان و همچنین تخصیص منابع مالی بیشتر برای تامین این نیروها هستند.

فرمانده نظامیان آمریکا در منطقه بازدید از تاجیکستان را از بخش‌های مهم برنامه سفرش به کشورهای منطقه دانست که با هدف تقویت روابط و توسعه همکاری‌ها انجام شده است.

پترائوس دیدار با رحمان رئیس جمهور تاجیکستان و تبادل نظر درباره مسائل افغانستان که در پی انتخابات ریاست جمهوری اخیر این کشور پیچیده‌تر شده است و ابعاد همکاری‌های دوجانبه واشنگتن و دوشنبه را از محورهای اصلی این گفت‌وگو عنوان کرد.

این فرمانده ارشد نظامی آمریکایی همچنین گفت: در دیدار با رحمان درباره تدابیر اتخاذ شده از سوی واشنگتن در زمینه افزایش تعداد نیروهای نظامی امریکا در افغانستان در سال جاری بحث و تبادل نظر شد. اوباما اکنون با مستشاران خود زمینه‌های تامین نیرو و منابع مالی اضافی برای افغانستان را بررسی می‌کند.

به گفته این مقام نظامی آمریکا در دیدار با رئیس جمهور تاجیکستان این نکته برایش روشن شد که در زمینه بهبود اوضاع امنیتی در افغانستان، مبارزه با افراط گرایی و کاهش خطرات ناشی از قاچاق مواد مخدر در منطقه دوطرف دیدگاه‌های مشترکی دارند.

فرمانده نظامیان آمریکا در خاورمیانه و آسیای مرکزی گفت: آمریکا آماده است با رئیس جمهور منتخب مردم افغانستان و کابینه جدید دولت کابل با هدف تامین ثبات در این کشور همکاری کند.

پترائوس با ستایش از موضع‌گیری تاجیکستان در همکاری با آمریکا، افزود: نیروهای ناتو و ائتلاف بین المللی، اقدامات دوشنبه در اجرای برنامه‌های حمل و نقل محموله‌های ترانزیتی از طریق این کشور و همچنین پرواز هواپیماهای مستقر در فرودگاه ماناس از حریم هوایی تاجیکستان و استفاده نیروهای فرانسوی از فرودگاه "دوشنبه " را بیانگر حسن نیت تاجیکستان دانست.

به گفته این مقام نظامی آمریکا از زمان ایجاد کریدور شمالی در شش ماه پیش از طریق خاک روسیه و کشورهای آسیای مرکزی، بیش از 4 هزار کانتینر محموله‌های ائتلاف بین المللی به افغانستان منتقل شده‌اند.

وی مقابله با قاچاق مواد مخدر، کمک به نیروهای مرزبانی و خدمات گمرک تاجیکستان و همچنین نیروهای ویژه مقابله با تهدیدهای فرامرزی را از دیگر موضوع‌‌های مورد بحث با رئیس جمهور تاجیکستان ذکر کرد.

فرستاده نظامی آمریکا به تاجیکستان، با اشاره به انتقال شبه نظامیان طالبان به شمال افغانستان و مناطق نزدیک به مرز تاجیکستان و ازبکستان گفت: در صورت تهدید امنیت کشورهای آسیای مرکزی از سوی نیروهای وابسته به طالبان، ائتلاف بین المللی و ناتو به این کشورها کمک خواهند کرد.

دفتر مطبوعاتی سفارت آمریکا در دوشنبه نیز اعلام کرد، دوطرف توافق کرده اند که در سال آینده نظامیان آمریکایی دوره‌های آموزشی برای مرزبانان تاجیکستان و افغانستان در زمینه جلوگیری از قاچاق مواد مخدر و مبارزه با گروه‌های افراطی برگزار کنند.

در چارچوب برنامه همکاری برای تقویت مرز مشترک تاجیکستان با افغانستان، تعدادی از نیروها و کارشناسان نظامی و امنیتی آمریکا با هدف برگزاری دوره‌های آموزشی برای نظامیان تاجیک به این کشور اعزام می‌شوند.

فرمانده نظامیان آمریکا در خاورمیانه و آسیای مرکزی در بازدید کوتاه مدت خود از تاجیکستان، با کارمندان دیپلماتیک و مسئولین نهادهای آمریکایی مقیم دوشنبه در سفارت آمریکا در این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

پترائوس که از عراق وارد تاجیکستان شده بود صبح سه شنبه این کشور را به مقصد افغانستان ترک کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها