طی 10 سال اخیر سهام ایرانخودرو یکی از نقدشوندهترین شرکتهای بورسی بوده؛ اما مدتی است که سهام این شرکت در شرایط مناسبی قرار ندارد.هماکنون هزاران سهامدار این غول خودروسازی ایران در انتظار برگزاری مجمع سالانه ایرانخودرو هستند که احتمالا 20 مردادماه جاری خواهد بود.
در این میان، ایرانخودرو در 11 فروردین امسال برای خروج از وضعیت فعلی خود با ارائه درخواستی به شورای پول و اعتبار، خواستار ارائه تسهیلات جدید به این شرکت شده بود.
براساس جدیدترین اطلاعات دریافتی مهر، شورای پول و اعتبار نیز با پیشنهاد ایرانخودرو و به استناد تبصره 2 ماده 13 قانون پولی و بانکی کشور مصوب 1351 موافقت کرد.
برهمین اساس، مبلغ 10 هزار میلیارد ریال به سقف مانده تسهیلات شرکت ایرانخودرو، موضوع بند 4 مصوبه شماره الف/ 1708 مورخ 2/5/85 شورای پول و اعتبار با شرایطی اضافه شد.
در این مصوبه آمده است: از این مبلغ، 5000 میلیارد ریال تسهیلات در بدو امر با توافق از سوی بانکهای عامل عملیاتی میشود. همچنین پرداخت 5000 میلیارد ریال دیگر منوط به اصلاح برنامه ساختار مالی و تامین ملی 2000 میلیارد ریال از طریق فروش سهام بانک پارسیان، پیشفروش محصولات، افزایش سرمایه ایرانخودرو و فروش شرکتهای وابسته و انتشار اوراق مشارکت با رعایت ضوابط سیاستی نظارتی شبکه بانکی کشور در سال 1388 است.اگر این تعهدات ظرف یک سال از تاریخ ابلاغ این مصوبه انجام نشود، سقف تسهیلات شرکت ایرانخودرو به میزان قبلی 32 هزار و 500 میلیارد ریال تقلیل مییابد. نظارت بر حسن اجرای این مصوبه بهعهده بانک مرکزی است.
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم